Megaconda- Amazónia réme

2011.08.25. 08:47

 Az Anakonda, a világ legnehezebb és leghosszabb kígyója. A tömege 250 kilogramm, a legnagyobb hivatalosan lemért példány hossza pedig 12 méter volt. A neve tamilul azt jelenti, hogy elefántevő.

Élt ennél nagyobb kígyó is. Pontosabban kettő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyiptomi gigantophis pedig elérte a 10 méter hosszúságot, és a ma élő elefántok őseire vadászott 40 millió évvel ezelőtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A titanoboa elérhette a 12-15 méteres hosszúságot is, amely 60 0000-58 00000 millió évvel ezelőtt élt Dél-Amerikában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Úgy látszik, hogy az anakondának, de a fentebb található két bestiának új vetélytársa akadt a méret terén. A Dél-Amerika szívébe behatoló spanyolok beszámoltak egy matora nevű óriási kígyóról /ez spanyolul azt jelenti bikaevő/. Az őslakosok ugyan ezt a lényt Sucuriju Gigantenek nevezik.

 

 

 

Megaconda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Percy Fawcett ezredes /megjelent már az úriember a blog hasábjain a madidi állat kapcsán/ állítólag elejtett egy 62 méteres anakondát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1925-ben Victor Heinz atya a Rio Negro folyó mellett egy óriási kígyót látott aludni. 24 méteresre becsülte az állatot.

Egy francia expedíció egy ennél kisebb /23 méteres/ állatot ejtett el.

 

1948-ban már fénykép is készült a megakondáról /A kriptozoológiában ez a lény beceneve/ a Diario újság január 24-dikei számában. 39 méteresre becsülték az állatot. Négy hónap múlva egy újabb híradás a helyi milícia egy 35 méteres állatot kapott el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A herpetológusok szerint viszont normál anakonda, csak olyan szögből fényképezték, hogy nagyobbnak látszodjon /tevepók trükk? Ezek a brazil milicisták ilyen okosak lennének/?

Egy óceánnal odébb egy újabb különös találkozás történt.

1959 Rene van Lierde ezredes épp a Belga-Kongón átfolyó Katanga felett repült el egy helikopterrel. Hirtelen egy hatalmas kígyó emelkedett ki a vízből, és akart rátámadni a helikopterre, de Lierde meglógott, sőt képet is tudott csinálni az állatról. A teremtményt 15-18 méteresnek mondta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lehetséges, hogy talán ezek a kigyók a Titanoboa és a Gigatophis leszármazottjai, de az is lehet, hogy egyszerűen csak nagyra nőtt kígyók. Lierde ezredes állata pedig lehet, hogy nem kígyó volt, hanem talán egy mokele membe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annyi biztos, hogy az őserdők sok titkot rejtenek még, és néha a már ismert állatok is okozhatnak meglepetéseket. Ha egy ilyen óriási kígyó előkerülne, egész biztos, hogy megváltozna a tudomány fejlődése és a nézet a ma élő hüllőkről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr903178919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2011.08.27. 15:12:28

a titanoboa, olyan vastag volt, hogy csípőig is érhetett. hosszúsága akkora is lehetett, mint egy busz.

Lacusch69(Sch.Lacika) 2011.08.27. 21:13:37

Mint horgász, rendszeresen nézem a Jeremy Wade, Jakub Vagner (stb..) filmeket.
Azt hiszem, a dél-amerikai arapaima után való kutatás közben mutattak Jeremynek a helyi őslakosok "Cobra grande" fészket, ahol megtalálták a levedlett bőrét is.
Annyit állapítottak meg, hogy nem tudják mekkora volt, de nagyon nagy.

Innen lehet letölteni a filmet:

www.wupload.com/file/104605858/s01e05_amazonasi_dinok.avi

J-rex 2011.08.28. 16:43:19

Egyébként ezek a hírek ugyan azok mint amikben korábban Boa constrictor-nak nevezik ezeket a kígyókat?

Spirit_Hunter 2011.08.30. 14:35:00

Előre bocsi a kisregényért de ehez kapcsolódóan találtam valamit. :

Boiuna
Hatalmas, gyilkos kígyódémon az Amazonasz-medence indiánjainak hitvilágában.Leginkább egy túlméretezett anakondára hasonlít.A folyókban úszkál és folyton zsákmány után kutat.Egyetlen nagyobb élőlény sincs biztonságban.Általában éjszaka bukkan fel, ilyenkor szemei lámpásként világítanak a sötétben.Néha egy folyami bárka alakját ölti magára, és így közelíti meg áldozatait.A helyiek szerint azok az óriásanakondák, amelyekről a felfedezők és az utazók tesznek említést naplóikban és könyveikben, a Boiunával azonosak.
( Y. Daleth - Demonomicon )

Talán az őslakosok ezekre a kígyókra gondolták h démonok, hisz tudtommal egy kígyó még él addig ha nagyon lassacskán is, de folyamatosan nől.De ha a körülmények adottak a hüllők igazán hosszú életűek is lehetnek.

magyarparaszt 2014.04.06. 10:30:14

Tudtommal több száz évig is elélhetnek a krokodilok és a kígyók. Ha sikerül mondjuk 200 évig élnie valamelyiknek, akkor igen nagyra nőhet a végén!
süti beállítások módosítása