Kardfogú tigrisek Afrikában.

2012.03.19. 14:34

1975. Christian Le Noel épp a Derby folyó mentén vadászott, ami 25 kilométerre található a Szudán-Csádi határtól. Ez a terület egy hegyvidék, itt található a Marra hegység, és a Dafúr fennsík. A francia hirtelen ordítást hallott a barlangból, a helyi nyomkereső pedig megrémült ettől, és azt mondta, hogy ez a kardfogúnak hangja. Ezt a lényt Csád hegyvidéki régiójában nisinek vagy nosonak hívják, az ország délnyugati részén élő Temki törzs pedig hadjelnek hívja ezt a teremtményt. Christian Le Noel ebben a régióban látott egy döglött vízilovat, aminek a testén olyan sebek voltak, melyeket csak is egy nagymacska okozhatott, jól fejlett agyaraival.

A teremtményt minden vidéken ugyanúgy írják le. A testét piros és fehér csíkok borítják, a lábukon pedig hosszú a szőrzet. Farka nincs, és a leírások szerint nagyobb mint az oroszlán. A szájából hatalmas agyarak állnak ki.

Ezt a teremtményt úgy hívják, hogy az Ennedi tigris, mivel az Ennedi fennsíkon látták gyakran, ez a terület az észlelések központja, de úgy fest, hogy él egy vízi alfaja. Ez pedig a dingonek, más néven az Afrikai rozmár.

Ez a teremtmény Zaire-ben tűnik fel, de az első fehér ember által történt észlelés Kenyában történt. John Alfred Jordan felfedező 1907-ben a Maggori folyó mellett egy 

különös állatot vett észre. Az állatot 2 méter magasnak becsülte, a testét pikkelyszerű mintázat borította, és a rozmáréra hasonlító agyarai. A hiedelmek szerint vízilovakat, krokodilokat és a területére óvatlanul betévedő halászokat öl meg.

Nem kizárt, hogy tényleg kardfogú macskákkal van dolgunk. Afrikából indult ki az evolúciójuk, majd innen indultak ki a világ többi tájára. Miért pont itt haltak volna ki? Úgy fest, hogy három kardfogú macskaféle osztja meg ezt a területet. 1901-ben itt fedezték fel az okapit, lehet, hogy a XXI. században a kardfogú macskákat fogják újra felfedezni?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr854325899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KMJ 2012.03.19. 21:07:17

Halottam olyan ötletet, hogy a kardfogú tigris az inkább dögevő volt, mert, hogy az agyaraival hasította föl a vastag bőrű emlős dögök oldalát, pl;mamut, gyapjas orszarvú, vagy barlangi medvéét, ezekbe a kategóriákba ahogy így elnézem lehet, hogy beletartoznak a vizilovak is:D.

RakshasaGirl 2012.05.08. 22:48:22

Végülis valószínűbb a kardfogúak létezése, mint mondjuk a molyemberé vagy sok másé. Itt tényleg nem mondhatjuk hogy ahhoz a környezethez alkalmazkodott, biztos átállt menet közben, vagy hasonlók. Afrika elég nagy hely, és ha jobban belegondolunk, egy háromnapos kiterjedt szafari alkalmával még az esetek 80%-ában egy nyamvadt elefántot sem láthatunk, legfeljebb néhány gazellát. Elég könnyű így elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.. ;)

RakshasaGirl 2012.05.08. 22:50:03

Javítok: a pikkelyes testű "Afrikai rozmár" azért vicces kicsit, de igazából a rászáradt sár is okoz pikkelyszerű kinézetet, márpedig egy mocsárban az ember/állat egész könnyen összesározza magát. :)
süti beállítások módosítása