Nandi medve-Újratöltve

2012.08.11. 21:41

Ez a koponya egy 1972. október 19-dikén Tanzániában lelőtt állatól származik, azt mondták rá, hogy egy oroszlán koponyája, de ha jobban megnézzük, és összehasonlítjuk egy másik képpel láthatjuk, hogy nem hasonlít. . Az állat koponyája egy medvére hasonlít, de laposabb és hosszabb egy Európai vagy Észak Amerikai példánynál, valamint a fogazata olyan mint egy medvéjé, de úgy fest, hogy sokkal inkább hússal táplálkozik. Ezek szerint ez ellentmond a calithoherium elméletnek, ahogy az is, hogy az állatot inkább oroszlánszerű testalkattal írták le, persze a feje hosszabb, és a háta lejt. Cammogó járással közlekedik. Igen, ez utalhat a calithoheriumra, de a lábnyomok alapján ennek az állatnak hat ujja van, míg a patás calithoheriumnak csak három.

Úgy fest, hogy az állat hasonlóan a medvékhez és persze hozzánk a teljes talpán jár, míg a calithoherium a lábfején járt, hasonlóan a ma élő hangyászokhoz. Valamint a calicotherium nem lehetett az a vérmes, agyevő ragadozó, aminek a bennszülöttek lefestik a nandi medvét.

Akkor mi is lehet a nandi medve? Hát amit sugal a neve, egy medve... Az utolsó ismert medveféle a Fekete Kontinensen az Atlasz medve volt, de ez inkább a barna medve egy helyi alfajának számított. A nandi medve jelentések viszont a kontinens déli részeire korlátozódnak. A nandi medve egy másik faj lehet. A mai Afrikában a miocén időszakban jelentek meg az agriotheriumok, ezek az állatok 3 méter hosszúak voltak, és a ma élő medvékkel ellentétben gyors és kutyaszerű ragadozók voltak. Inkább húsevők, és a vizsgálatok szerint nekik volt a legerősebb harapása.

Kicsit hihetőbb jelölt mint a calichtoherium, valamint magyarázatot adhat arra, hogy miért is szereti ez az állat az agyvelőt. És egy kis összehasonlítás a fenti koponyával.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr264707508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leleplező-kártevő 2012.08.25. 19:08:11

calithoherium - ez hogy sikerült? Helyesen Calicotherium -nem ugyanaz...keziccsókolom

leleplező-kártevő 2012.08.25. 19:22:49

:D:D:D calichtoherium :D:D:D látom másodjára se sikerült...júúújjjj-ez fájt.
süti beállítások módosítása