Cape Sable tengeri kígyó

2012.10.09. 08:26

1976. Julius 5. Kanada lakói még alig voltak túl három évvel az országuk 200 éves fennállását ünneplő rendezvényeken, amikor valami egészen más adott figyelemre okot.  A Cape Sable szigete közelében lévő halászok ugyanis egy hatalmas teremtmény fejét látták kiemelkedni a tengerből majd visszabukni. A Vancouver Sun szerint a teremtmény egy bálna volt, de a harminc éve kint dolgozó halászok, akik jól ismerik a tenger élővilágát, miért tévesztenék össze a bálnát bármi mással?

Érdekesség, hogy Nova Scotia közel fekszik ahhoz a területhez, ahol a Glousteri tengeri kígyót látni vélték a múlt század elején…

Egy Penney nevű halász szerint a bestia 4 méterre közelítette meg a hajóját.

Két nappal később Keith Ross és 24 éves fia Rodney a part közelében horgonyzott néhány mérföldnyire Pollock Ledger városától. Azon a reggelen nagy volt a köd. Rodney  meglátta, hogy egy helyen felkavarodik a víz. Odahívta az apját, hogy segítsen azonosítani. A férfi szerint talán naphal, de ami akkor előbukkant a víz alól nem hasonlított semmi olyanra, amit eddig láttak.

15 méter hosszú lehetett, a szemei hatalmasak és vérvörösek, két csáp végén ültek. Az alsó álkapcsából óriási agyarak nyúltak ki. Kígyószerű testét szürke pikkelyek borították, amin néhol szemölcsök voltak.

Ahogy jobban megnézték, kiderült, hogy ezek kagylók voltak. A lény testét kagylók borították. Ez a jelenség ismert más teremtményeknél is. Például a Kék Bálnákon hatalmas kacsakagylótelepek utaznak.

Nem sokkal később egy másik Keith nevű halász behajóztak a ködbe, hátha megtudják cáfolni a Penney nevű halász beszámolóját. A fia a ködben látta a bestiát. A halász azonnal jelentette az esetet.

Edgar Nickerson és 15 éves fia Robert meghallották a teremtmény üvöltését.

1997-ben történt a következő találkozás, bár ez volt a legbizarrabb. Új Funland déli partjainál egy halászhajó legénységére észrevette, hogy a tengeren egy szeméthalom lebeg, ekkor hirtelen megmozdult, és a lény feje kiemelkedett alóla, rájuk pillantott, majd visszamerült a vízbe…

Ez volt az utolsó találkozás az állattal, és feltehetjük a kérdést, hogy mi ez? A leírása elég agyrémnek tűnik, mintha csak Lovercraft egyik művéből lépett volna ki, előfordulhat, hogy talán egy eddig ismeretlen vízi gerinces, az evolúció egy másik útja…

Nem tudok rájönni mi ez a lény, esetleg valami óriási tengeri csikó, vagy nem tudom, nektek mi az ötletetek? Kommentbe várom ide a blogra, vagy a facebook csoportba.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr54828085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tabea 2012.10.11. 13:52:56

Ningenről is írnál légyszi?

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2012.10.11. 22:17:35

@Tabea:

Nem te vagy az első aki ezt kéri, de egyszerűen kevés beszámolót találtam a lényről. Be volt egy időben tervezve, remélem, hogy egyszer majd megtudom ejteni a bejegyzést.

mikekun333 2013.01.12. 23:11:00

A 2. képből én egy Plesiosaurus vagy esetleg egy Lariosaurusra gondolok, de ez csak a saját nézetem. Lehet hogy végulis egy olyan fajal találkozunk ami ezekből a lényekből alakultak ki :D

mikekun333 2013.01.12. 23:17:13

@Néma Bob: lenne egy kérdésem angolul menyire értesz mert tudok ajánlani neked egy linket: mysteriousuniverse.org/2011/08/the-ningen-myth-monster-or-make-believe/

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2013.03.11. 09:02:02

Lehet ez lesz a kövi téma, de nem tudom, hogy fake e vagy sem.
süti beállítások módosítása