A Kodiak "dinoszaurusz"

2013.06.26. 07:18

1969-ben járunk. Először lép ember a Holdra, felépül a Berlini tv torony, véget ér a klasszikus Star Trek sorozat. Ebben az évben történt az is, hogy Mylark rákászhajót új, drága a kor igényeihez képest korszerű érzékelőrendszerrel szerelték fel. Semmi különös.

Április 15-én  a Kodiak sziget partjainál tesztelték az új rendszert, ami tökéletesen működött. Hamarosan eredményt is felmutatott. 110 kméteres mélységben egy 67 méteres testről ütődtek vissza a hanghullámok, ami úszó mozgást végzett. A szonárt kezelő halászok azonban egy általuk ismert bálnához sem tudták hasonlítani. A gép egy állat sziluettjét adta ki, a teremtménynek két pár békalába volt, hosszú elvékonyodó farka, karcsú nyaka a végén egy keskeny, apró fejjel.

Ivan T. Sanderson zoológus értesült erről az esetről április 30.-án. Sanderson bár elismert zoológus volt, de foglalkozott a kriptozoológiával is. És mint egy igazi nyughatatlan lélek a lény nyomába eredt. Sanderson megszerezte a szalagot, majd meg se állt vele a szónár berendezés gyártójáig, a Simradig. Ott úgy mutatta be a különös anomáliát mutató diagramot, mint hamisítványt.

A cég képviselője szerint valószínűleg manipulálták a gépet. Sanderson ezek után 14 ezzel foglalkozó szakértő figyelmébe ajánlotta a diagramot, mindegyik azt mondta, hogy a szónár gépet nem manipulálhatták. Roy Mackal, a Nessie egyik leghíresebb kutatója szerint egy máig életben maradt prehisztorikus bálnáról van szó.

Feltehetjük a kérdést, hogy norvég Simrad cég miért akarta megkérdőjelezni a szonár eredetiségét, míg más szakértők azt mondták rá, hogy valódi. Ha arra gondolunk, hogy ez jó reklám lett volna nekik, akkor valószínűleg tévedünk.

Épp hogy ez szégyen lett volna a cég számára, hogy ezek után a jól szuperáló szonárjait csak szörnyvadászok vehetik igénybe. Azonban ne evezzünk az összeesküvéselméletek hideg és hullámzó északi tengerére, arról se feledkezzünk meg, hogy valamelyik tengerész szándékosan hamisította a kaldiogramot.

Ha igaz is, akkor egy másik lehetőséget vett fel. 67 méter hosszú az állat, nagyobb a ma élő kék bálnánál is, és emlékeztek még a Glacier szigeti teremtményről szóló posztomra (itt megtalálhatjátok), mi van ha a teremtmény hosszú nyaka valójában ormányt volt? Lehetséges, hogy az alaszkai óriás fajának egy élő példányával találkoztak, egy valódi, óceánban élő elefánttal?

Talán a közelben lévő tengeri kígyókról szóló jelentések is arról szólnak, hogy ezek a teremtmények, hasonlóan szárazföldi rokonaikhoz kiemelik az ormányukat a vízből, hogy aztán levegőt nyerjenek? Talán még is csak ezeknek a lényeknek egész csordái élnek az óceánokban? Vagy csak véletlen egybeesés?

Hisz a rejtélyek világában az is előfordulhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr145378434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kmj 2013.06.26. 11:20:00

Összehasonlítás a kékbálnával:
"Alighanem a valaha élt legnagyobb testű állat bolygónkon. Hossza a 30 métert, tömege pedig a 180 tonnát is meghaladhatja. Egy 25 méter hosszú kék bálna súlya megegyezik 30 elefánt vagy 150 szarvasmarha súlyával. A mezozoikum földtörténeti időben élő legnagyobb Sauropoda dinoszauruszok sem érték el ennek a bálnának a testsúlyát."

Baines 2013.06.26. 23:45:06

"110 kilométeres mélységben" alighanem valami kis baj csak lehetett a készülékkel, vagy a cikk írójával...

a17d12is 2013.06.27. 08:50:11

A 110 k-es melyseg nekem is feltunt. Sajtohiba?

Harrison Bergeron 2013.06.27. 11:40:37

110 km-s mélység? Sziullet? Szónár? Klasszikust idézve a szerző anélkül búvárkodik, hogy megtanult volna úszni. Dicséretes és imponáló hobbi a blogolás, érdekes dolgokat, gondolatokat, véleményeket megosztani a nagyérdeművel, de egy írástudó sem ártana a csapatba...

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2013.06.27. 16:36:43

Aha, sajtóhiba, azt hittem, hogy javítottam, na átírom.

GabeszxD 2013.07.05. 09:55:18

Végre még egy cikk :) Szeretem azt a blogot csak mostanség sajnos kevés a cikk.:/ Bocsi ha lemaradtam valamiről de a nyűvi barátunkról nem hallani mostanság?:/

kmj 2013.07.05. 11:32:35

A gyakoriról bemásolom a legújabb kérdéses jelentést róla:
Ez a mátranováki fanyűvő volt?
Osztálykiránduláson mátrába mentünk kirándulni és erdőmellett voltak a faházak és 2.nap éjszakája borzalmas volt hallottuk hogy valaki kint üti-veri a fákat és föl-le rohangál 3.napon sötétedéskor láttunk egy valamit ami 2m magas volt kb és ilyen majom ember keveréke volt
06-20 14:52
süti beállítások módosítása