A Bungera és a Guneha törzs tagjai azt mondják, hogy a yowie volt ezen föld eredeti lakói. Azt mesélik, hogy sokszor harcoltak a yowie-val, de azok mindig elmenekültek...

Robert Holden mesélte ezt a 19 században az Ausztrál majomemberről. Na igen. Ez már önmagában is érdekes. Ausztráliában csak két fajta kétlábú lény él. A kenguru és az erszényes hangyász.

Hivják még yahoonak,yoser, tjangara, yah-ho,koyoreowen, jimbra,jingera, turramulli és  lo-a. És ezek az elnevezések egész Ausztráliában elterjedtek.

Az első jelentés 1870-ben készült egy cikk az Ausztrál vidékek és városok című lapban egy benszülött emberszabású majomfajról, amely a benszülöttek szerint már előttük is benépesítették ezt a földet.

1876-ban egy Mccoey nevű férfi találkozott a yowie-wal a Bateman öböl partján. A leírása szerint egy majomember volt, amelynek fekete volt a bundája, de a mellkasán és a torkán piros volt. Megdobta egy kővel a lényt, mire az elszaladt.

A férfi megigérte, hogy elfog egy példányt az ausztrál múzeumnak 40 fontért, de a bejegyzés létezése, és hogy most a yowie-ről olvashatok a blogon, azt jelenti, hogy nem tartotta be az igéretét.

A jelenünkben is vannak jelentések a lény lábnyomairól és találkozásokról a faj példányaival. Akkárcsak arról, hogy kutyákal csonkít meg, és öl meg. De ezeket a dingóknak tulajdonítják.

Rex Gilroy kriptozoologus az 1970-es években 3000 jelentést gyüjtött össze a teremtményről, és azt mondta, hogy egy elszigetelt emberszabású faj lehet.

A yowie ősei csak egy helyen jöhettek át.

A jégkorszakok alatt az összes édesvíz az északi sark köré gyült, amely miatt egész területek kerültek szárazföldre. Emiatt a mai Franciaország területéről, bármikor átsétálhattak a mai Anglia területére.

Akkárcsak a Csendes óceáni szigetvilág, amelynek a helyén a Szunda föld volt, amelyet csak egy szoros választott el Ausztráliától, amin már könnyen át lehetett úszni, vagy átlehetett menni tutajal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szigeteken megjelent már a homo erectus, amelynek az egyik szigeti populációjából kialakult a homo florensiensis.

Lehet, hogy egy másik csoport homo erectus átjutott az Ausztrál kontinensre.

Bár ez sok mindenek ellentmond. A homo erectus sokkal emberszerűbb, míg a yowie inkább egy majomra hasonlít. Nem emberszerű az arca.

Lehetséges, volt egy másik hominida vándorlási hullám. Erre bizonyíték a grúziai leletek. Ezek 1.8 millió éves maradányok, amelyek régebbiek a homo ergasternél is, amely elvileg az első ember volt Európában, ezek az emberelődők tovább vándoroltak, majd később feltüntek Kínában, majd a Szunda földön, aztán átkeltek Ausztráliába, majd belőlük alakult ki a yowie.

Valószinüleg a hátrahagyott populációból alakultak a homo erectus alfajai.

Az ausztrál őslakosok pedig találkoztak velük, amikor megérkeztek, és elüzték őket a lakhelyeikről.

Érdekes elmélet, és talán a yowie jövőbeni felfedezése átírja az emberi evolúcióról alkotott képünket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr992207322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása