Mi a chupacabra?

2012.05.30. 13:34

Mostanában a chupacabra: egyenlő rühes prérifarkas vagy beltenyésztett, farmról szokott kutyával. De tudni kell, hogy csupán akkor terjedt el a nézet, amikor az első ilyen dögök megjelentek. Azóta az utolsó, tengeren rothadó menyéttetemre is azt mondják chupacabra. Pedig régen egy teljesen más lényt hívtak ezen a néven. Persze ott van, amely nagyon hasonlít a kis szürkékre, de már sokszor előfordult a történelembe, hogy egy ismeretlen dolgot talán egy másik ismeretlen dologgal azonosítottunk. A kis szürkék amúgy is hajlamosak a vérminták kiszívására az áldozatból, és persze láthatta őket pár szemtanú, aki rögtön azt gondolta, hogy ez a chupacabra.

A Chilei chupacabráról beszélek. Mostanában abban az országban megszaporodtak ezeknek a lényeknek támadásai. A beszámolók szerint a teremtménynek hosszú állkapcsa van, a fej ovális, az orra helyén két kis lyuk van, a pupillája egy kígyóéhoz hasonlóan függőleges, a szájában hajlott fogak találhatók. A mellső lábain négy vagy három új van, és a testalkata egy madáréra hasonlít. Persze gondolhatjuk azt, hogy ez a lény hasonlít egy helyi futómadárra a nandura, de akkor mi magyarázza meg a kezeket? A legtöbb beszámoló szerint mintha valamiféle fekete bunda takarta volna, vagy esetleg tollazat volt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az 1800-as években Warren County városának közelében két helyi srác játszott a patak mellett, amikor különös, kétlábú gyíkok támadtak rájuk. Az egyik srácot elkezdték hurcolni, mire a barátja kiszabadította. Látták, hogy a bestia egy odúba csusszant be. Később egy hatvan fős favágó brigád érkezett, hogy elkezdjék kivágni az erdőséget. Az állat leugrott a fáról, és elrohant. A bestia 12 méter hosszú lehetett, kétlábú. A szájában villásnyelv volt, a szemei pedig vörösek voltak.

 

Lehetséges, hogy a valódi chupacabra nem is emlős?  A válaszért Hondurasba kell menni.

Honduras déli részén, az 50-es években egy különös bestia tizedelte az állatállományt. Az egyik farmer látta, hogy egy hüllőszerű lény ráakaszkodott az egyik bikájára, majd elharapta a torkát. Előszeretettel ette ki a prédájának a nyelvét. A huszadik század elején Texiguat tartományban egy furcsa teremtmény látogatta a temetőket. Aki látta, azt mesélte, hogy a feje egy kutyáéra hasonlított, két lábon járt, valamint a mellső lábai jól fejlettek voltak, karmok meredeztek rajtuk. Ezek segítségével fosztogatta a sírokat.

 

A patagónai Mapuche indiánok pedig a maripill nevű mumustól rettegnek. A hitük szerint ez egy óriási sárkány volt, amely két lábon járt, és karmos kezével elragadta a gyerekeket, valamint előszeretettel támadt rá a szarvasmarhákra. A feje egy gyíkéra vagy egy lóéra hasonlított, a testét pedig tüskék (vagy tollak) borították.

Az Észak Chilei Lmana vulkán 1640-es kitörésénél pedig egy hatalmas, tüskés és agancsos fejű bestiát láttak amely nyögő és visító hangokat adott ki.

Érdekesség, hogy ezen a területen találtak egy hasonló dinoszauruszt, a teremtményt zupaysaurusnak nevezték el a felfedezői, mivel az elmondásuk szerint hasonlított a tradicionális Ördöggyíkra az indián mitológiából.

Ezeket az észleléseket csak úgy kiragadtam, mivel sokan látnak kutyaszerű chupacabrát, repülő chupacabrát és alienszerű chupacabrát. A repülővel még foglalkozok, megígérem.  Szerintem a hüllőszerű chupacabra valójában egy dromeosauria ragadozó hüllő, ezzel magyarázni tudjuk a környéken lévő csonkításos eseteket, valamint szinte semmit nem tudunk ezek lények táplálkozásáról. Lehetséges, hogy ijencfalatként kiszívták az áldozat vérét...

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr614554959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2012.05.30. 17:32:10

Szerintem is -ezen leírások szerint- egy theropod dinófaj lehetett, hiszen azt mondták kutyaszerű feje van, nagy fogai, függőleges pupillája, ,madárszerű testalkata, karmai és tollazata (na jó, bundát meg tüskét említettek de könnyű összekeverni...)

Jó poszt!

Lyphian 2012.05.30. 19:00:44

'Kis szürkék' - itt az idegenekre kell gondolni (Little Greys), vagy egy farkasfajtára?

KMJ 2012.05.30. 19:54:46

Egyébként ez az állat is egy icipicit csupakabrás:D:hu.wikipedia.org/wiki/Patag%C3%B3niai_meny%C3%A9t

KMJ 2012.05.31. 19:49:36

@maskedmagicianfan: Szerintem az első belinkelt képeden látható fej egy bőr szerű anyaggal letakart fölső kutya álkapocs belsőségekkel.
A második képen nekem az gyanus, hogy a golf ütőkkel együtt tárolták azt a békaember szerű múmiát, egyébként a fogai a vizilóéra emlékeztetnek.

Egyébként a linkelt képemen nekem a leggyanusabb, hogy punk szerű taréja van a kölyök chupakabrának. Mi hasznát veheti egy ilyen emlős szerűség egy szarv szerű punk frizurának a természetben? xD.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2012.06.01. 08:34:11

Ha megnézed (a posztban)az 1. 2. és 3. képen is tüskék vannak a fején és a hátán, bár az általad belinkelt bébinek csak a fején van pánk alakban. Érdekes...

KMJ 2012.06.01. 16:23:37

@maskedmagicianfan: a hátáról hiányzó tüskék nekem is föltüntek, szerintem egyszerűen valami ilyesmi lehet az oka pl, hogy a mamája megtudja fogni sérülés mentesen és odébb tudja vinni.

Szerintem azért van tüske a chupakabrán, hogy hátulról ne tudja valami megragadni, és azért van egy vonalban, hogy ugyan akkor jól is tudjon mozogni vele, és azért áramvonalas, hogy ne akadjon bele a bozótba a futkározás közben.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2012.06.03. 19:10:21

Egyébként annak a "chupacabra múmiának" nincs szeme. Lehet, hogy ez valami földalatti életmódhoz alkalmazkodott állat, mondjuk akkor a mellső lábai szerintem sokkal lapátszerűebbek lennének, mint pl egy vakondnak.

plezur.freeblog.hu/files/vakond.jpg
süti beállítások módosítása