Agropelter és a Gonosz majom

2010.04.30. 11:17

Kanadában élő Bigfoot-ről, mint kiderült egy kedves, és aranyos nagy majom. Annyira, hogy Hollywood több családi film főszereplőjévé megtette. Az európai ember számára, viszont ismeretlen lehet az agropelter nevű szőrös majomféle, ami akár Stephen King regényből is előléphetett volna.

Ez az aranyos kis lény a Kanada erdeiben dolgozó favágókat tartja rettegésbe, de vannak jelentések, más Amerikai Államokból, pl.: Minnesota.
Ez a kis gonosz fé… akarom mondani majom, 3 láb magas, hosszú nyurga végtagokkal rendelkezik. Kedvenc időtöltése pedig, hogy fadarabokkal dobálja a területükön lévő favágókat. Ez csak egyszerű gyerekcsínynek tűnhet.
Gyakran okoznak sérüléseket az embereknek, - meg nem erősített jelentések szerint- halálesetek is történtek a támadások során. Hogy miért csinálják ezt? Lehet, hogy így védik a területüket, vagy csak játékból? Vagy talán az áldozataikat felviszik a fákra, és megeszik a húsukat? Lehetséges; több eshetőséget figyelembe kell venni.
Lehetséges, hogy összefüggésbe hozható az USA középnyugati részén garázdálkodó Gonosz Majommal /nem a Family Guy-ban szereplő szekrényből kimutogató majomra gondolok/. Hegyes fülű, kutyaszerű pofával rendelkező négy lábon járó, agresszív lényként írják le, ami az agropelterhez hasonlóan agresszív. Különösen rühelli a kutyákat, de emberekre is rátámad. Több szemtanú is először kengurunak nézte /kenguru, az amerikai kontinensen elég bizarr, hát az ugyanott élő pávián is fura/, mivel két lábon futva ront a zsákmányára.
Mondjuk ez a lény elég poén, mivel az Amerikai kontinensen soha nem éltek széles orrú majmok,- az ember kivételével, bár Loys majmát nem számoljuk ide, mivel az inkább pókmajomra hasonlít -. Bár ez is csak a hivatalos tudomány álláspontja.
 
Tény, hogy Amerika és Eurázsia között több eljegesedéskor is volt egy száraz földhíd, a bering szoros helyén. Ezen átjöttek mamutok, macskafélék, és igen, valahogy a páviánok. Ha csak nem tömeghisztéria az egész, mint az indiai majomember.
2001-ben ez a lény molesztálta állítólagosan Új Delhi lakóit. Többen jelentkeztek sérülésekkel a helyi kórházakba, ezekről kiderült, hogy öncsonkítások. 1000 dolláros vérdíjat tűztek ki a fejére, de a délibábokra nem lehet vérdíjat kapni.
 
De ha figyelembe vesszük a lenti bizonyítékot, talán nem lesz az.
2009-ben a Texasi préri földje egy érdekes koponyát vetett ki magáról. A jellemzők szerint majomféle, és ha jobban megnézzük, hasonlít egy pávián koponyájára.
  
 
                                   
 
       
 
 
 
 
 
 
 
Ez megmagyarázhatja, a gonosz majom milétét, de vajon az agropelterét?
Ha az agropelter, nem a gonosz majom kanadai válfaja, akkor megvan rá az esély, hogy csak az erdő mélyén dolgozó favágók által kitalált mumus. Ha csak nem a bigfootnak a rosszalkodó kicsinye, akire ráférne egy atyai pofon.
De ha az agropelter csak legenda, akkor is van ebben 10%-nyi esély, hogy talán van valami igazságtartalma. Egy Észak Amerikai erdőben mit lehet majomnak nézni?
A mókusokat, vagy medvéket?  Tutira nem.
Denevért? Az sem.
Szökött majmokat? Azok meddig bírnák a kanadai éghajlatot? Nem sokáig.
Tehát ez egy nagy rejtély, nagyon nagy rejtély.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr561963943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása