A Dél Karolinai Gyíkember

2011.06.05. 08:08

 Eléggé ingoványos terepre eveztem ezzel a bejegyzéssel, mivel nem tudtam, hogy ez a lény az ufológia/amivel a blog nem foglalkozik/, vagy a kriptozoológia tárgykörébe tartozik, de ahogy jobban utána olvastam a történetének, rájöttem, hogy szerintem egy idegen lény nem jön amiatt ide a galaxis másik végéből, hogy aztán mocsarakból ugráljon ki és kocsik tetejét karmolássza össze /ha csak náluk nem ez a "Békével jöttünk"/.

Eddig ha humanoid kriptidekről beszéltem, akkor mindenkinek az alamaszt, a bigfoot, a jeti vagy az orang pendek esetleg a yowie jutott az eszébe. De viszont a humanoidoknak van egy másik csoportja, ezek pedig a gyíkemberek.

Ékes példája erre a Dél Karolinai Gyíkember, de láttak hasonlókat Vietnámba, de akár ide is vehetjük a Lovelandi békaember, a Thetis tóban lakozó hüllőszerű humanoidot, de akár a chupacabrát is/a humanoid verziójára gondolok/. De sok nép mitológiájában előfordulnak hasonló lényekről történetek. Egy athéni mítosz szerint a város első királya egy kigyó-ember hibrid volt.

Akkor térjünk is rá a poszt mai főhősére.

Az első találkozás 1988.június 29-dikén, hajnali két órakor történt. Egy Cristopher Davis nevű 17 éves srác, épp a munkából tartott hazafele, amikor a Scape Ore mocsárnál defektet kapott. 

A fiú kiszállt, hogy kereket cseréljen, amikor tőle 25 méternyire meglátott valakit felé rohanni. A srác elsőnek a lény vörösen izzó szemeit szúrta ki. A többit aztán vette észre: a lény humanoid volt, a bőrét zöld pikkelyek borították, az arca pedig az emberi arc és a kigyó arcának keverékének tünt. A feje tetejétől az orráig pedig egy gerinc húzodott. A kezein és a lábain három-három ujj volt, amiken fekete karmok nőttek.

Cris beugrott a kocsiba. A teremtmény megragadta a fogantyút, majd megpróbált bejutni, de a srác nem engedte. Ekkor a gyíkember felugrott a kocsi tetejére, és elkezdte kaparni a tetejét. Davis észhez tért, és elindította a kocsit, ami miatt a teremtmény leesett. A fiú hazaért, és felébresztette a szüleit, akik másnap bejelentést tettek a rendőrségnél.

A következő pár hónapban sok észlelés történt, lábnyomokat is találtak.

Aztán évekre eltűnt a lény.

Hogy 2005-ben újra felbukkanjon.

2005 júliusában a New Berry városában egy nő jelentette, hogy látott két gyíkembert a háza közelében.

2005 októberében egy Bishopville-i házaspár arról számolt be, hogy különös karcolások voltak a kocsiján, és hogy a környékről sok macska tűnt el. A rendőrök a prérifarkasok számlájára írták az esetet. A ház közeli mezőn egy halott tehént és prérifarkast találtak. Persze a MonsterQuest című sorozat munkatársai megvizsgálták a kocsit, és megállapították, hogy ilyen károkhoz 300 font erőkifejtés kell, amire egy prérifarkas vagy kutya nem képes.

 

 

 

 

 

A helyi indiánok is mesélnek hasonló lényekről. Ők Iziganinak hívják őket, és a történeteik szerint a vízben élnek, és a legjobban egy békára vagy egy aligátora emlékeztetnek.

Szóval mi is lehet a gyíkember?

Nem lehet idegen lény, mivel egy űrutazó faj van annyira okos, hogy ne bujkáljon mocsarakban.

Ez az teremtmény véleményem szerint nagyon is földi eredetű, idősebb az emberi fajnál.

1982-ben Dale Russel, miután felfedezte a Troodon nevű ragadozó dinoszaurusz koponyáját, azt mondta, hogy nem történt meg volna a dinoszauruszok korát lezáró becsapódás, akkor a troodon egy emberszerű fajjá változott volna. Egy ilyen hipotetikus lénynek a szobrát ki is állították az Ottawai természetrajzi múzeumba. Hasonlít.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lehetséges, hogy a troodonok bizonyos csoportjai túlélték a kihalást. Lehet továbbfejlődtek, civilizációt alakítottak ki, talán még az űrbe is kijutottak, de aztán egy katasztrófa miatt /az eocént lezáró nagy klimakatasztrófa/, elpusztult a civilizációjuk. Talán a túlélők vissza húzódtak, és lassan lealjasultak, és az ő leszármazottaik lehetnek a gyíkemberek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr882958317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noname Watanabe 2011.06.05. 14:44:59

Elsőre nagyon vadul hangzik, hogy egy dinoszaurusz faj fennmaradjon napjainkig, de jobban belegondolva:
1. Az ember legkorábban 30ezer évvel ezelőtt kelt át az Amerikai kontinensre. Addig a terület lakatlan volt, a troodonoknak(?) nem volt "konkurrenciájuk".
2. Az amerikai megafauna a késő-pleisztocén korig (10-11E évvel ezelőtt) olyan állatokkal büszkélkedett, mint a 6 méteres óriáslajhár, a Kispolski nagyságú óriástatu(glyptodon). Ezek az állatok főként az emberi túlvadászás miatt haltak ki. Egy "értelmes" lény, amely képes minimális szintű gondolkodásra és tervezésre, elkerülhette a vadászokat, és kihúzhatta napjainkig.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.06.05. 15:49:35

@Wilbur Nárcisz-11 Swain:

Mint a bejegyzésembe írtam, én kizárom, hogy a Karolinai gyíkember az űrből érkezett volna.
Ez volt a legkézenfekvőbb lehetőség, hogy egy dinoszaurusz féle...
Plussz a Primeval negyedik évadjában feltűnt egy hasonló lény...

images2.wikia.nocookie.net/__cb20110112192124/primeval/images/7/75/Arboreal_Raptor_2.png

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2011.09.01. 16:03:02

amúgy a végén miért írtad, hogy "talán még az űrbe is kijutottak" ? ha ilyen primitívek, hogyan juthattak volna az űrbe?! ráadásul észrevétlenül!! amugy a dinoszauruszok leszármazottai, még ma is élnek. ezek a madarak. nem csak feltételezés, a madarak tényleg a dinók utódjai. nézd pl a csirke szárnycsontját. a végén láthatóak az átalakult karmok. ....

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2011.09.01. 16:06:27

én figyeltem már meg csirkéket, és ha kinyújtják a szárnyukat, hasonlít a dinók "karjára" . főleg, ha nem lenne rajta toll. megvizsgáltam egy csirkét, és kitapintottam az átalakult "karmokat". sok a bizonyíték, ezen kívül is. de az már túl hosszú lenne..... :)

KMJ 2011.11.04. 23:02:47

A környezet változásai és az idő szinte bármilyenné képesek alakítani az élőlényeket, én ezért az evolúciós "sokszínűségéért" csodálom a természetet azért amiért manapság is csak egy szempillantásnyi pillanatnyi állapotban vagyunk az evolúciós fejlődésben.
Amúgy könyen lehet, hogy az Athéniek csak átvitt értelemben használták az urukra a fél kigyó kereszteződést.
süti beállítások módosítása