Üdvözlök mindenkit.

Egy érdekes, és meghökkentő dolgot találtam a neten.

Az egyik híres Cryptozoológus, Loren Coleman, érdekes elméletet írt le egy külföldi Crypto oldalra, ami, ha jobban el gondolkodunk, talán nem is olyan nagy hülyeség. Sőt, még talán igaz is lehet.

Mr Coleman egy érdekes feltevést vetett fel a hírhedt Bigfoot kapcsán. Szerinte ugyanis a Nagylábú azért áll a kihalás szélén, illetve azért rejtőzködik, mert egyszerűen meg gyűlölte a Homo Sapiens márka nevet viselő életformát. Coleman szerint ugyanis, az ősemberek egyszerűen nem nézték jó szemmel a Gigantopitecus közeledést. Az őseink ugyanis már akkor azt gondolták magukról hogy ők a táplálék lánc csúcsa, és eszük ágában sem volt megosztani ezt az előkelő helyet, egy másik fajjal. Coleman egészen odáig ment el, hogy szerinte az ősemberek sportból el kezdték le vadászni a Gigantopitecus fajt.

Végülis van benne logika ebben a következtetésben. Gondoljunk csak bele. Az emberiség hajnalán nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy sok más fajjal kellett az emberszabásúaknak megmérkőzniük, és a Homo fajból is a Sapiens jött ki győztesen. Ugyebár azt tudjuk hogy volt a Homo Erectus, és Homo Habilis is. Azt is tudjuk, legalábbis iskolai tankönyvekben úgy szerepel, hogy az első kettő fajból, tehát a Habilisből és az Erectusból fejlődött ki a Sapiens. De mi van akkor ha ezek 3 teljesen különböző, és ami a legfontosabb, ugyanabban az időszakban élő "fajok" háborúztak egymással?

Coleman elmélete szerint a Homo Sapiens volt a domináns faj az egész bolygón, nekik volt a legfejlettebb agyuk, így hiába hívták a habilist és az erectust eszközhasználóknak, valójában ez a felállás olyan lehetett, mint mondjuk amikor a Zuluk harcoltak a Britekkel, csak előbbi népcsoportnak a lándzsa jutott, addig az utóbbiaknak a puska. Mi van akkor ha a Habilis, Erectus, és a Gigantopitecus azért tűntek el a föld színéről, mert míg amíg ők kövekkel meg botokkal dobálóztak, addig a Homo Sapiens, vagyis az igazi ősember már eldobható kő dárdákat használt? Ha ez a tézis valóban be fog bizonyosodni, ahogy Loren Coleman gondolja, úgy az egész emberiség történelme teljes mértékben megváltozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr683184374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.08.27. 20:00:45

A Homo Habilisal nem élhetünk együtt.

De a homo erectussal, a neandervölgyivel, a demisovai hominidával, a homo florenssisel, a gigantopithecusal simán.:)

TheLostDuck 2011.08.28. 15:16:01

A Neander-völgyinek véletlenül nem volt fejlettebb agyuk, mint a miénk?

mormoth 2011.08.28. 15:56:57

@TheLostDuck: Nem csak a térfogata nagyobb volt.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2011.09.02. 14:59:00

Egyébként bocs, de az Gigantopithecus, nem pedig Gigantopitecus. A H betű miatt. egyébként tényleg lehet benne valami. Az ember azt hitte, kiírtotta a Gigantopithecust, pedig az elrejtőzött, és rejtőzködött, talán egészen mostanáig.
süti beállítások módosítása