Na most aztán szerintem furán fogtok rám nézni, hogy Néma Bob, aki szíve szerint az összes Nessie-ről és rokonairól készített felvételt elégetné máglyán, majd eldózerolná örökre, egy tavi szörnyről ír. Változnak az idők, velük változom én is...

A Tarpon tó 16 kilométernyire nyugatra található a Floridai Tampától, a területe 10 négyzetkilométer, a lakosok elsősorban horgászatra és úszásra használják, de csak mértékkel, mivel a helyi természetvédelmi hivatal rekreációs célokra jelölte ki. Vagyis megvárják, míg a víz megtisztul a belé került műtrágyától, ami a vízben lévő algák és más hínárfélék túlnövekedését okozta. Lehetséges, hogy pont ez vonzott ide egy különös, ősi lényt. Talán egy napon ez a hely lesz a világ első nemzeti parkja, ahol egy élő dinoszauruszt lehet megnézni.

Ez a lény a tarpie. Az észlelések 1955 és 1961 között történtek a St. Johns folyón. Halászok, kereskedelmi hajók legénysége látta a lényt, amit elsőre lamantinnak véltek, de a legtöbben úgy gondolták, hogy talán egy apatasaurus (akkoriban még azt hitték a sauropoda dinoszauruszokról, hogy a mocsarakban éltek, mert csak így tudták elbírni a nagy testsúlyukat.) A közeli Lake County városka egyik lakosa pedig látta a parton legelészni a teremtményt. 9 méteresnek becsülte, a nyaka két méter hosszú és egy méter vastag, a feje egy tapíréra emlékeztetett, a bőre olyan szürke volt mint az elefánté. Jacksonville közelében látták, ahogy a folyóból egy rózsaszín bőrű, sárkányra emlékeztető teremtmény emelkedik ki. A hajó kapitánya szerint a lény nyaka 1 méter hosszú volt, a hátán pedig egy taréj meredezett.

Hasonló lényt többször is láttak más tavakban. a Kaliforniai Elsinore tónál 1934-ben egy család csónakázott, amikor meglátták, hogy a tó úgy kezdett el hullámozni, mint ha a felszín alatt egy hatalmas 30 méter hosszú állat úszna, majd lebukott a víz alá, meglátták a 9 méter magas farkat. 1967 egy másik család csónakázás közben látott egy fekete dudort a vízben elúszni. 1970-ben egy Bonnie Play nevű helyi lakos kétszer is látta a teremtményt. 4 méter hosszúnak becsülte, a hátán apró tüskék voltak, valamint a feje egy növényevő dinoszauruszéhoz hasonlított. 1954-ben a tó teljesen kiszáradt, és nem találták semmi nyomát egy nagytestű állatnak?

Hogy miért?

Miért írok most egy tavi szörnyről, amikor köztudott, hogy nem bírom a Loch Nessi szörnyről szóló meséket?

 Ismertek jól, megvan rá az okom.:D

Lehetséges, hogy a Tarpie és társai valójában nem a tóban őshonosak, talán az idejük nagy részét a szárazföldön töltik, és csak néha merészkednek be, hogy megfürödjenek vagy legeljenek a vízi növényekből. A kréta időszakban a leggyakoribb dinoszaurusz csoport a madárlábú növényevők voltak, hatalmas csordákban járták a vidéket, ők voltak a ragadozók legfőbb tápláléka.

Hihetetlen alkalmazkodó képességűk volt, bizonyos fajaik betöltötték a jura időszak végén kihalt sauropodák helyét, titáni méreteket elérve. És persze megtalálták a csontjaikat a paleocéni rétegekbe? Mi van ha néhány populációjuk túlélte a kihalást, és talán a mai napig Észak-Amerika tópartjain élnek...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr624533547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2012.06.13. 15:59:06

Az első képen lévő lény kicsit olyan, mint egy therizinosaurus...

A Nessiben meg a hasonló plesiosaurus-szerű tavi szörnyekben én sem nagyon hiszek, hiszen az a szárazföldön nemigen tud közlekedni, és akkor honnan a csudából pottyant volna csak úgy a tóba?!

Am. jó poszt.

para57 2013.03.02. 20:04:16

A Nessie két úton-módon is bekerülhetett amúgy a tóba, egy félig-meddig már mesterséges útvonalon, és egy természetes folyón, de ezek a folyók néhol alig pár méter mélyek, tehát, ha mostanában közlekedne ott akkor simán észrevenné bárki.
süti beállítások módosítása