Lone Pine hegység ördöge

2013.02.14. 12:25

A gyarmatosítás korában az Észak Amerikai kontinens keleti fele felfedezetlen és vad volt. Telepesek konvojai indultak el, hogy ezt benépesítsék. Gyakran estek áldozatul az indiánoknak, vagy a helyi vadállatoknak és betegségeknek. A 19. század végén ami történt több telepessel a kaliforniai Lone Pine hegységben néhány spanyol telepessel.

1878-ban a spanyolok egy echos szekerekből álló konvojjal indultak el, férfiak, nők és gyermekek, két hónappal később találtak rájuk egy csapatnyi rézbányász. A Sierra Nevada hegységben táborozó bányászok egy nap egy alakot vettek észre a táborukhoz közeledni. A férfi egy pap volt, gyengének tűnt. A rajta lévő ruhán és a naplóján kívül nem volt nála semmi. 110 kilométerre táboroztak a mai San Diegotól északra. A papot Justus Martineznek hívták, és addig némaságot fogadott. Amikor megszólalt egy borzalmas történetet mesélt el.

Míg a telepesek elértek a hegységbe, a konvoj több tagja is eltűnt. Amikor felépítették a település alapjait, ünnepséget tartottak Szent Rodrigo tiszteletére, akit a hite miatt öltek meg a muszlimok Cordóbában. Az ünnep egy idő után "őrült, kicsapongó orgiába" fordult a pap szavai szerint. A telepesek neki álltak felgyújtani a környező erdő fáit. Martinez atya a legszélső sátorból figyelte az orgiát, így azt is látta, amikor a fákon különös, szárnyas démonok jelentek meg és a telepesekre támadtak. Addig nem mentek el, míg mindenkivel nem végeztek, utána visszatértek az erdőbe. Az erdőtűz után egy magányos fenyőfa maradt a hegy tetején.

Amikor a rézbányászok elmentek a helyszínre, rátaláltak a telepesek megcsonkított, már rothadó holttesteire.

2010 decemberében a kaliforniai Brawley városában egy háromfős baráti társaság sétált az utcában, amikor cikázva elrepült felettük valami, a repülő lény megállt felettük, és megnézte őket nagy, vörös szemeivel, majd elrepült. Több részletes észlelés is volt erről a különös lényről, amelynek a leírása sokban hasonlíthat a New Jersey-i ördögére.

Általában egy ahhoz hasonló, szőrös kétszárnyú teremtményként írják le, borotvaéles karmokkal és agyarakkal. A helyi tudományos közösség a telepesek folklórja által felnagyított valós állatként írja le a teremtményt. Az a tulajdonsága, hogy a helyett, hogy felfalta volna a telepesek húsát, ott hagyta őket. Ha valóban létezik a teremtmény, akkor valószínűleg a vérrel táplálkozik, így a metabolizmusa hasonlíthat a ma élő vámpírdenevérekéhez, talán egy óriás vámpírdenevér fajjal van dolgunk, mint a már kihalt Desmodus Draculea, bár hallottam olyasmit is, hogy talán egy repülő theropoda dinoszaurusz lehet.

Persze ha létezik, és nem egy jól megtervezett hoax, mint például az a 2000 eszkimó falu eltűnt népessége. Nagyon kevés esély van a Lone Pine hegység ördögének létezésére, valószínűleg a New Jersey-i ördög történetének helyi változata...

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr975080105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása