Elég érdekes dolog arra gondolni, hogy a kriptidek többsége, vagy dinoszaurusz, vagy majomember, víz alatti teremtmények. De olyan kis ország mint Nepál, vagy olyan felderítetlen hely, mint Szibéria is tartogathat hatalmas meglepetéseket.

1992 márciusában John Basfolld Snell ezredes, a felfedező Nyugat Nepál egyik eldugott völgyében óriás elefántok

at keresett. Két hím példányal találkozott ebből a fajból. 3.60-ra becsülte a marmagasságuk

 

at , a koponyájuk kupolaformájú volt, és az orruk kidomborodott.

Nagyobbak a ma ismert legnagyobb elefántoknál. Dr. Clive Cloy a kanadai palentologus, azt a következtetést vonta le, hogy az 1 millió évvel ezelőtt élt Stegodonra hasonlítanak, és valószinüleg velük lehetnek rokonságban.

Északon a messzi Szibériában pedig régebbi lényekről mesélnek az eszkimók, és a jakutok. Sze Ma Csen kínai történész megemlíti, hogy Szibéria területén élnek hatalmas vadkanok, bozontos elefántok, és bundás rinocéroszok.

Sigmund Herbestern báró 1594-ben a Szibériai utja után megemlít egy Vesz nevű állatot. B. Ny.Gorodkov 1960-ba kiderítette, hogy a Vesz a mamutra vonatkozik.

1920-ban egy francia utazó M. Gallan hallott történetet egy különös hosszú bundás lényről, amelynek hajlott agyarai, és hosszú ormánya volt.

A Csendes Óceán másik végén más titokzatos ormányos is feltünt. Ez pedig a Mastodon. 1568-ban Hawkins tengernagy 140 lázadó matrózát kirakta a Florida és Mexikó közötti partvidék egy pontjára. Ezek közül a matrózok közül csak egy Ingram nevezetű maradt életben. 1582-ben jutott vissza Londonba, ahol megmutatta az Észak Amerikai állatok ábrázolásait. Ő mutatta meg előszőr az Amerikai Bölényt és a szürke medvét az akkori világnak.

De volt egy ábrázolás, ahol legelésző bölénycsorda mellett pár ormányos állat is legelészik, amikben egyesek masztodonokra ismertek.

  Napjainkban derült ki, hogy a bolygónkon három elefánt faj él. A harmadikat erdei elefántnak hivják, de lehetséges, hogy más fajok még életben maradtak.

A Vrangel szigeteken időszámításunk előtt 2000-ben is élt a mamutok egy törpe vállfaja. Tehát lehetséges, hogy a 21-dik század elejéig élhet pár populáciojuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr851926461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása