Az Alaszkai Óriás rejtélye

2010.04.19. 09:33

1930. Ekkor írja meg Agatha Cristie, az első Mrs Marple történetet, míg Radnóti Miklós a Pogány köszöntőt. Budapesten munkástüntetés volt, míg az Újpest megnyeri az első bajnoki címét.

De 1930 novemberében egy másik hír is borzolta a kedélyeket, ami megjelent a New York Times hasábjain, majd átvette sorban a többi újság is.

A hír egy 42 láb hosszú, hüllőszerű teremtményről szólt, aminek a testét prém borította. Az állat dögjét az Alaszkai Sziget gleccserben találták meg, meglepően jó állapotban.

A tudosok érthetően szkeptikusak voltak a leletel szemben, mígnem W.J. Mcdonald össze nem állított egy hatfős expediciót, hogy megnézzék a lényt.

Amikor megérkeztek a gleccserhez megdöbbentek: a teremtmény nem hasonlított egy ismert élő, vagy kihalt teremtményhez sem, amelyet a jelenlévők eddig láttak. A vizsgálatok során kiderült, hogy a szörnyetegnek az orra, a homloka közepén volt található, mint az elefántféléknél. És a farka közvetlenül a bordákhoz csatlakozott.

 Ezzel kapcsolatban bizonyos palentologusok arra jutottak, hogy a különös kreatúra, talán egy rosszul lebomlott mammut.

Mások azt mondták, hogy a lény teljesen hüllőszerű, míg más beszámolók szerint a lény fejetlen volt. A leírás hasonlít a helyi törzsek történeteiben szereplő trunkóra. Amelyről már volt a múlt század elején egy megfigyelés Dél Afrika partjainál, ahol láttak ilyen teremtményt harcolni két orkával.

  Egy másik kriptid, a Hodade lény is hasonlít a leletre /Ez egy ausztrál eset volt, egy Hodade nevezetű úriember 1883-ban talált egy ehhez hasonló tetemet/, vagy bizonyos Queenslandi jelentésekre. De az ősi hinduk makara nevű lényére is, amely egy vízi elefántféle.

Ma már a palentologusok többsége úgy gondolja, hogy ez a lény inkább egy fagyott masztodon.

De a tudosok abban megegyeztek, hogy a teremtmény nem volt őshonos az északi tengeren, talán véletlenül oda tévedt, és ott pusztult el, mert nem birta a sokkal hidegebb éghajlatot.

A lény tetemét később elsodorta a tenger, ezzel is eltüntetve ezt a különös leletet.

A lény valószinüleg konvergens evolúció eredményeként alakult ki, vagy talán az elefántfélék egy a tengerbe ragadt csoportját tisztelhetjük ezekben a lényekben. / Az elefántok ősei vízilószerű lények voltak, amelyek az életüket a vízben töltötték./ Pár elefántfaj a víz közelben maradt, ilyenek voltak a moreotheriumok, vagy a barytheriumok. Lehet, hogy míg a rokonaik a szárazföld felé mozdultak, addig ez a két csoport addigra a tengert választotta. Vagy talán az evolúciójuk kezdetén ott maradt egy populáció, végül átalakultak teljesen vízi teremtményeké. Függetlenül a lamantinoktól. Az ős talán a Demostilya nevű teremtmény volt.

Érdekes elképzelés. Mondjuk sok minden mást is megmagyarázna, ha egyszer előkerülne egy ilyen lény élve, vagy tetemként.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr131933464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása