Az Alamaszti és a Barmanu

2011.04.02. 17:14

Szóval most kanyarodjunk vissza egy kicsit az Eurázsiai földrészre, hogy pár érdekes eseményt vegyünk szemügyre. Ez pedig az Alamaszti és a Barmanu, de más érdekes dolgokról is fogok majd írni.

Az emberiség mitoszaiban mindig is szerepeltek szőrös vademberek, akik a világtól elzárva élnek. Nem csak Ázsiában vagy Észak Amerikában vannak ilyen történetek, hanem Európában is szó esik róluk, egészen a középkorból is.

Vannak történetek, amelyek szerint aki elég sokáig él az erdőben, akkor hatalmas szőrbunda nő a testére, és teljesen elvadul. De ott van például Enkidu, a legendás Sumér félisten Gilgames állatszerű haverja. De akár ott is vannak a Szatírok és a Pánok, ezek a bundás félállati lények a görög mitológiában, akik eléggé kéjsóvárak.

Lehetséges, hogy őshonos lények voltak régen Európában csak kihaltak, de esetleg egy másik lényről szóló történetek jutottak el Európába. Ez a lény az Alamaszti.

Az első dokumentált beszámoló 1430-ól származik egy bajor nemes Hans Schiltberger tollából. Egy mongol törzsfő fogságában volt. A mongolok szerint a vadonban élt egy szőrös és vad nép, akik nem tudtak beszélni. Schiltberger látott is két példányt ebből a fajból, egy férfit és egy nőt. Szőr borította a testüket, kivéve az arcukat és a kezüket.

Innentől lehetett hallani történeteket a lényről. Volt köztük pár érdekes, amely a témával foglalkozók számára érdekes lehet.

1850-ben a T'khina nevű Kaukázusi falu közelében elfogtak egy nőnemű Alamasztinak tünő lényt. Az arcán keveredtek a mongoloid és negroid jegyek. A testét bunda fedte. Kezdetben agresszívan viselkedett. Hamarosan egy helyi nemeshez Edgi Genabához került.  Ott hamar megszelídült, képes volt segíteni az egyszerűbb házimunkákban. Zana lett a neve. Hamar összemelegedett az új gazdájával, és számtalan gyereket szült neki /ezeknek a kaukázusi lakosoknak nincs ízlésük/. Bár ezekből a gyerekből csak négy született meg élve /talán azért, mert Zana az emberiség egy másik genetikai csoportjához vagy fajához tartozik/.

Zhanda és Khwit Sabekia (született: 1878 és 1884), és a két lány, Kodzhanar és Gamasa Sabekia (született: 1880 és 1882) már teljesen emberszerűek voltak, beleolvadtak az emberi társadalomba. Zana maga 1890-en halt meg. A koponyáját megtartották a falubeliek. 1990-ben, megvizsgálta, és úgy találta, hogy Zana koponyáján sokkal több a modern jegy, mint a neandervölgyi.

Zana gyermekeiről kiderült, hogy nagyon is intelligensek. Az egyik fia tehetséges zongorista lett.

1925-en folytatódott az alamaszti története. 1925 az Orosz néphadsereg tábornoka Mihail Topilszkyj azt hitte, hogy a Pamír hegységbe sarokba szorított egy csoport lázadót. Amikor behatoltak a barlangba, hirtelen egy szőrös teremtmény rohant ki, mire az egyik katona lelőtte. A lény testét szürkésbarna szőr fedte, a homloka kiugró volt, az orra lapos és nagy. A katonák kövek alá temették a testet /el kellene menni megkeresni/.

1941-ben Karapetyan ezredes a Dagesztáni hegyek között megvizsgált egy különös kémet. De kiderült, hogy a szőrös, alacsony és izmos lény nem kém /legfeljebb akkor, hogy ha az alamasztik a második VH-an a nácik szövetségesei voltak/. Karapetyan tudta, hogy a helyi törzsek mesélnek hasonló lényekről. Nem volt ideje tanulmányozni mivel háború volt. A lénytől rövid úton megszabadultak.

Az Alamasztit ezek után kezdték el kutatni. Az egyik leghíresebb kutatója Zhamtsarano professzor volt, aki bejárta Mongóliát, hogy a lény nyomára bukkanjon. Valószínűleg sikerült is volna neki, hogy ha kémkedés vádjával nem vágják be Sztálin bácsi egyik szabadidőtáborába.

A közelmúltban Marie-Jean Koffman az Altáj hegységben kereste az Alamaszti nyomait, de nem talált mást lábnyomokon, szőrszálakon és durván összetákolt fészkeken kívül. 

 

 

Zana Wild Ape Woman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                           Zana fiának koponyája

ALMAS: (CHINA – RUSSIA)2002-en egy csapat orosz hegymászó egy különös lény kezét és lábát találta meg a Severo-Chujsky gerincen 3500 méterrel a tengerszint fölött.

Pakisztánból és Afganisztánból is jelentettek hasonló lényeket. Ott ezeket Barmanunak hívják. A Hindukus és a Pamír hegységből kaptak jelentéseket róluk. Állítólag hasonlítanak a neandervölgyiekre, állatbőröket viselnek ruhaként /ellentétben az Alamasztival/, és annyira hasonlítanak ránk, hogy néha nőket visznek el, hogy megerőszakolják őket. 

1992 és 1994 között Dr. Anne Mallaseand a Shishi Kuh völgyben/ Észak Pakisztánban található/ indított kutatást, megtalálta a lény lábnyomait és hallotta a hangját, amely mély torokhang volt.

A szemtanúknak megmutatták több szőrös emberős képét, de mindegyik a Minesotai jégember képére mutatott rá, hogy az hasonlít a barmanura /ez egy jégbe fagyott majomember volt, amit egy időben mutogattak az USA-ban, állítólag az FBI is nyomozott utána/.

Szóval mi lehet az Alamaszti és a Barmanu.

Ellentétben a Jetivel és a Sasqaitchal nem állhat kapcsolatban a Gigantopithecusal. Ahhoz sokkal emberibb.

A gyanúsítottak.

1. Neandervölgyi: Bernard Heuvelmans szerint életben maradt neandervölgyiek lehetnek, amelyek az évezredek alatt degenerálodtak, mondjuk lehet, hogy ez nem igaz, hisz még senki nem látta az Alamasztikat hétköznapi életet élni. Emelet a faunokról szóló sztorik szerint azok a lények elég muzikálisak voltak, amely feltételezi az intelligencia létét. Valamint az Alamaszti mindig olyan helyeken tűnt fel, ahol a Neandervölgyiek leleteit is megtalálták.

2. Elszigetelt embercsoport: Ez megmagyarázná, hogy Zana hogyan tudott szaporodni egy normális emberel, és hogyan tudott neki négy emberi gyereket szülni. A 19 század közepén még létezhettek vadászó-gyűjtögető törzsek valahol a Kaukázusban, ahol valamilyen avatizmus miatt megjelentek újra az ősi vonások.

3. A Denisova ember leszármazottja. 40 000 éve még több emberfaj élt a földön egymás mellett a neandervölgyi és a cro'magnoni ezekből a fajokból csak kettő volt. Mellette ott élt a Homo Florensis, és a Denisovai ember, akit az Altaj hegység Denisova barlangjában találtak meg. Egy ujjból és egy zápfogból kiderült, hogy ez a lény egy millió éve vállt el a Neandervölgyitől és a ma élő embertől.  

 

 A tanulmány szerzőinek egy másik fajta elemzéséből az is kiderült, hogy a gyenyiszovai (az angol szaknyelvben Denisova) homininák genomja 4-6 százalékban megegyezik a mai új-guineaiak genomjával, tehát minden bizonnyal Óceánia irányába vándoroltak Ázsián át. A gyenyiszovaiak genetikai állományát összehasonlítva különböző modern emberekével a szerzők egy korábban ismeretlen génáramlásra derítettek fényt az "ősi" és a modern emberek között. /Forrás: Index/

Ha jobban megnézzük az Új Guineiaban élő Pápuákat, akkor láthatjuk, hogy bizony vannak az arcukon negrid és mongolid vonások /emlékezünk csak Zanára/.

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Számkivetettek: Van egy olyan magyarázat, hogy a társadalomból kivetették az értelmi fogyatékosokat és a sérülteket vagy a vérfertőzésből született gyerekeket. Na szerintem ezt úgy baromság, ahogy van.  Ezek a szerencsétlenek két óra alatt meghalnának a vadonban, míg az Alamaszti láthatólag él és virul.

Szóval itt a poszt vége. Remélem érdekes volt, és sok mindent megtudtatok belőle.


 

A blog közelgő születésnapja alkalmából felkérlek titeket, hogy javasoljatok témákat a blogra, a határidő. 2011. 04. 15.

Kommentekbe ajánljátok a mostani poszthoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr552794065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noname Watanabe 2011.05.01. 14:37:52

Nagyon érdekes, hogy Amerikától Tibetig, a Kaukázustól Ausztráliáig mindenütt szerepel a helyi folklórban egy szőrös, majomszerű lény. Könnyen lehet, hogy valóban a Neander-völgyi ember, a Gigantopithecus etc. leszármazottairól lehet szó.
Ha jobban belegondolunk, az ipari forradalom koráig a Föld nagy részei elzárt, járatlan területek voltak. A legutóbbi időkig (mondjuk az újkorig) az alacsony népsűrűség miatt kevés "ütközési felület" volt az elhagyott vadonokban élő majomemberek és civilizációnk képviselői közt.
Viszont ma, az erdőirtások és környezetszennyezés korában attól kell tartanunk, hogy a yeti, a bigfoot és társaik előbb kihalnak, mint hogy felfedeznénk és megmenthetnénk őket.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.05.03. 18:43:06

Szerintem nincs igazad.

Szibéria legnagyobb része még felfedezetlen, kb. annyira mint az Amazóniai Dzsungel. Valamint Ausztrálián nem hagyta ott annyira az ember az ökológiai lábnyomát.
Afganisztáni hegyekben pedig nem találtak meg egy csomó terrorista kiképző tábort, vagyis azok is alkalmasak buvóhelynek.
Tehát véleményem szerint még élnek és virulnak.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.05.03. 18:44:10

@Wilbur Nárcisz-11 Swain:

Szerintem nincs igazad.

Szibéria legnagyobb része még felfedezetlen, kb. annyira mint az Amazóniai Dzsungel. Valamint Ausztrálián nem hagyta ott annyira az ember az ökológiai lábnyomát.
Afganisztáni hegyekben pedig nem találtak meg egy csomó terrorista kiképző tábort, vagyis azok is alkalmasak buvóhelynek.
Tehát véleményem szerint még élnek és virulnak.
süti beállítások módosítása