U-28 ABOMINATION: (ATLANTIC OCEAN)Régen írtam már tengeri lényről, de hát ez a történet felkeltette az érdeklődésem...

1915. június 30...

Az első világháború második éve. Az U-28-as német tengeralattjáró Írország délnyugati partjainál becserkészte az Ibéra nevű brit szállítógőzöst, amely munkagépeket szállított az USA-ba.

A torpedók azonnal célba találtak. A hajó gyorsan elsüllyedt farral lefele. Miután eltűnt, azután 25 másodperccel egy hatalmas robbanás mozgatta meg a tenger felszínét. A felszínre emelkedő törmelékek között Georg Günter a tengeralattjáró naszád parancsnoka félelmetes látványnak volt a szemtanúja.

A roncsok között egy 20 méter hosszú vízi szörnyeteg vergődőtt. Krokodilra hasonlított, négy úszóhártyás lába volt, és hosszú hegyes farka. 15 másodperc múlva a teremtmény elsüllyedt, mielőtt fényképet csinálhattak volna róla.

Ezt a történetet 1933-ban tette közzé Bernard Heuvalmans a Tengeri kígyók című könyvében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1935-ben megjelent egy újabb könyv Németországban, a címe a Tengeri Kígyó. Ebben leírták azt, hogy a robbanás húsz méternyire dobta fel a lényt a magasba. A lényhez hasonlót többet nem láttak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az U-28-at szeptember másodikán megtorpedózta az Oliver Brach nevű tűzérhajó az Északi foknál.

Az Ibéria roncsait pedig még mindig nem emelték ki.

Milyen elméletek születtek a lényre?

A facebookos csoportban több elméletet is olvastam, miután kiraktam az incidenst ábrázoló korabeli arcot. Koncepciós rajz a Megashark vs Dinocrochoz, varánusz...

Én végigveszem, hogy milyen elméletek vannak.

1. Náci propaganda: Németek. Ugyebár akkoriban nagyon bennük volt az, hogy ők jobbak bármelyik nemzetnél. Hitler gondolhatott egyet, és azt mondta, hogy az angoloknak van Nessiejük, akkor nekünk is legyen valamink. Ez mondjuk úgy vehető számításba, hogy ha ez német földön történik.

 

2. A kapitány kitalációja. A német tengeralattjáró kapitányok mindig is tárgyilagos jelentéseket küldtek. Nem színezték ki őket, és többnyire kötélből voltak az idegeik. Hisz egy tenger alatt úszkáló konzervdoboz irányítása, ezt kívánja meg.

3. Bármilyen más tengeri lény: Palackorrú delfinek túl nagy, cetre, pedig egyáltalán nem hasonlít...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Mosasaurus: Hasonló. A krokodilszerű fej, a vízi életmód, de az úszóhártyás láb nem klappolna. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Tengeri krokodil: A Jura időszakban a tengerekben is elterjedtek voltak az óriás krokodilfélék. Ezek óriásiak voltak, mindegyik a tengerben él, valamint az ősi krokodilok melegvérűek voltak, így megmagyarázná, hogy mit keres a hideg észak atlanti óceánba.

 

 

 

 

 

 

6. Hiányzó láncszem a cet és a szárazföldi emlős között: Ha megnézzük jobban bármelyik még szárazföldön élő ősi cetfélét láthatjuk, hogy a fejük krokodilra hasonlít. Lehetséges, hogy egy átmeneti forma fent maradt, aminek még megvannak a lábai.

File:Kutchicetus BW.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.Nothosaurus /Tóbiás Ferenc teóriája/: A Plesiosauriák őse. Bár ez a lény már a jura és kréta időszakban kriptidnek számított volna, mivel az utolsó valószínűleg a triász végén halt ki. De benne van a pakliba, hogy a délnyugat Írországi szörny, talán egy melegebb óceánban élő Nothosaurus ami idáig felúszott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ilyen sztorik, akár csak a Glosteri tengeri kígyó története rávilágít arra, hogy szinte semmit nem tudunk a tengerek mélyéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr193011732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mormoth 2011.07.04. 14:33:35

Hello most kezdtem el olvasni a cikkjeid és nagyon tetszenek :D, rajongója vagyok az állatoknak, ígyhát ez is érdekel. Szerintem ha ennél az esetnél felvetjük azt, hogy fennmaradt állat lehetett akkor szóba jöhet még a liopleurodon, s a kronosaurus, bár nincs olyan hosszú farkuk, de szerintem egy kapitány nem nagyon értett az ilyenekhez és az úszóhártya sima uszony is lehet, valamint esélyes lehet a basilosaurus is amely a dinosaurusok után ált és kifejezetten hosszú a farka... Na m1 naon jó a blog HAJRÁ!

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.07.04. 16:15:53

Köszönöm...
Végül is mindegyik benne van a pakliban...:)

Lacusch69(Sch.Lacika) 2011.07.13. 19:08:23

Szeva Bob, régen jártam erre.

Ezt a sztorit (eléggé leegyszerűsítve) már olvastam Dr.Jékely Endre: A vizek óriásai c. könyvében.
A tengeri kígyók észlelései között tartotta számon, forrásmunkaként egy 1957-es francia enciklopédiát jelölt meg.
Ennyi észrevételt tennék: nem hiszem, hogy Adolf rendelte volna meg a lényt, '33-ban a legkisebb baja is nagyobb lehetett ennél.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.07.14. 09:16:37

k@Lacusch69(Sch.Lacika):

De mi Alfiról beszélünk, elég érdekes figura volt. Ahogy haverom mondaná: Megvoltak a hóbortjai.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.07.14. 09:18:54

@Lacusch69(Sch.Lacika):

Már kezdtem aggódni, hogy mi történt az egyik törzsolvasómal:P

Tdomi 2011.07.16. 19:17:08

Hello!
Hitler nem a II világháborúban kapott szerepet?
mert te azt írtad hogy ez az I-ben történt. Amúgy nagy csodálója vagyok a
sztoriaidnak amiket megosztasz velünk, bár csak 3 napja leltem erre a szuper oldalra XD
Ha pedig tévedek (ami gyakran előfordul:)
akkor értesíts:)

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.07.16. 21:10:03

Ez csak egy verzió volt. Ki is van írva, hogy 1933-ban jött ki az a beszámoló, ezért feltételezték azt, hogy talán Hitler kis trükkje.

Tdomi 2011.07.16. 22:20:02

köszi a választ :)
süti beállítások módosítása