Új Guinea környékére egy másik kriptiddel kapcsolatban akartam visszatérni /igen a ropen lett volna, de ami késik nem múlik/, erre az esetre az egyik hozzászóló hívta fel a figyelmet. Köszönet neki az infóért.

A Bismarck szigetek Melanéziához tartoznak. A szigetcsoport patkó alakú, a szigetek belsejében hegyvidék van, amit esőerdők borítanak, míg a partvidéket mangroveerdők borítják. Az első világháború előtt a Német gyarmatbirodalom része volt, most Ausztrália mandátumterülete.

2004-ben látták először a Bismarck sziget titokzatos lakóját. Christien Samei helyi lakos épp Kokopo város közelébe járt, amikor szembetalálkozott egy három méter magas, krokodilszerű farokkal és tehénszerű fejjel rendelkező, szürke bőrű, két lábon járó hüllővel, ami nagyon kövérnek tűnt.

A helyi hatóságok M-16-os gépfegyverekkel, a falvak lakosai pedig bozótvágó késekkel elindultak, hogy felkutassák a dinoszauruszt.

De nem találtak semmit...

De viszont mi elgondolkodhatunk azon, hogy mi lehetett a titokzatos lény.

Annyi biztos, hogy nem ragadozó, és nem lehet azonos a Murray bestiával, mivel ha az szembetalálkozott volna egy nővel, akkor a nőnek már annyi lenne.

Valószínűleg egy növényevő, és talán egy iguanodon lehet, vagy az iguanodonok egy nagyon közeli rokona. Egykor az iguanodon a kora kréta időszakban az egész földön elterjedtek. Kb olyanok voltak mint a mai antilopok.

Az egyik fajuk a muttaburrasaurus pedig eljutott Ausztráliába, és talán ezek lettek a Bismarck dinoszauruszok ősei...

Kicsit rövid volt a poszt, de ez a téma megkivánta. Szombaton lesz a következő, az már részletesebb lesz...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr293025004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2011.08.27. 15:02:57

ami a második képen van, az nem egy Edmontosaurus?
süti beállítások módosítása