A kutya utolsó üzenete

2011.07.10. 07:52

Az időpont 1883 húsvétja, a színhely a Cote d'Azur. (ez egy francia üdülőhely volt)

Az angol Bagot úr feleségével, Maryvel, két leányával, valamint az egyik unokatestvérével a mentoni Hotel des Anglais-ban töltötte az ünnepeket. Március 24-én, (abban a korszakban márciusra esett húsvét) este Adela nevű leányuk fejfájásra panaszkodva a szobájában maradt, míg a többiek lementek vacsorázni a hotel ebédlőjébe.

Alig ültek le az asztalhoz, Mary Bagot, Judy nevű kutyáját pillantotta meg, amint keresztül rohan az éttermen. "nézzétek, ott van Judy!" - kiáltott fel, de rögtön rá is döbbent hogy tévedett, hiszen a kutyát otthon hagyták Angliában. Bagot úr kérdésére a pincér elmondta, hogy a hotelban csupán egy fekete-sárga foltos terrier tartózkodik. Vacsora után már csak nevettek az egészen. A történetet Adelának is el mesélték aki feljegyezte a naplójába.

Négy nappal később Bagot asszony levelet kapott, mely szomorú hírt közölt vele: Judy az egyik reggelinél váratlanul rosszul lett, s félórán belül elpusztult. Adela ezt is be írta naplójába, s bár a kutya halálának napja nem szerepelt benne, Mary Bagot kijelentette: "az az érzésem, aznap pusztult el, amikor megjelent az étteremben."

De vajon miért rohant végig a kutya a termen? Judy talán tudta, hol tartózkodik éppen a gazdája, s ismerte az étterem elrendezését is, hogy minél valósághűbb képet produkálhasson? Vagy az asszony tudatalattija kapta meg az üzenetet és vetítette ki a környezetébe?

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr163054114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása