A Ropen

2011.07.15. 07:25

 Mint ígértem az előző Tatzelwurmról szóló leírásomnál a szavazáson dobogós helyet elért témákról is fogok posztot írni. Tehát most következzen a Ropen, amely a szavazáson 5 szavazattal a második helyet érte el.

A Ropent úgy is hívják, hogy a kongamato nagyobbik tesója. Ez a teremtmény az Új Guineai Umboi szigeten él lakik. Úgy nézz ki, hogy Közép Afrika mellett talán ott is van egy elveszett világ, tele történelem előtti lényekkel. Lásd a Murray bestiát vagy a Bismarck szigeteki iguanodont, a sorba pedig csatlakozik a ropen is.

Mi is ez a lény?

A bennszülöttek szerint egy nagy éjszakai lény, amely rövid ideig úgy világít mint a szentjános bogár, általában halakkal táplálkozik, de a mesélnek történeteket arról, hogy néha emberi hullákat is fogyasztanak.

1595-ben egy tengerészeti térkép Új Guinea felett különös madárszerű sárkányokat ábrázol, amelyeknek denevérszerű szárnya van farka, és fogakkal teli csőre.

Az első találkozásra 1944-ben került sor.

Duane Hodgkinson épp az Ausztrál lovasság egyik századával északnyugatra egy Lae nevű városkától, mikor délben átzúgott valami a fejük fölött. Hodgkinson 6 méter szélesre becsülte a teremtmény szárnyfesztávolságát. Látta, hogy sötétszürke színű, kígyó szerű nyaka van, hosszú farka denevérszerű bőrszárnyai és, hogy a csőre tele van fogakkal, valamint a fején van egy taréj.

Azóta többen is látták a Ropent, de 2006-ig kellett várni az első eredményesebb expedicióig.

Paul Nation aki a repülő őshüllők szakértője elindult Új Guinea belsejébe, hogy felkeressen egy indava nevű lényt. Az expedíció tolmácsa Jacob Kepas az egyik helyi szemtanúval felmászott egy hegycsúcsra, hogy rekonstruálják az esetet, amikor meglátták a lényt. Kepas felvette videóra, de a felvételen nem sok minden látszik.

 

 

 

 

Egy másik érdekes fényképet éjszaka csináltak, ahol két fény táncol egymással úgy 5 percig. Mint a bennszülöttek is mesélik a ropen világít. Nation megmutatta a felvételt egy rakétamérnöknek, aki szerint ezek nem egy távoli autónak a fényszórói.

 

 

 

 

Lehetséges, hogy egy élő pterosaurus él Új Guineában? A szobrok, a tengerészeti térkép, a Nation által készített fénykép talán bizonyítja ezt. És hogy világítanak? Olyan lényekről beszélünk, amelyeket eddig csak csontokból ismerhetünk. Lehet, hogy az evolúciójuk során később alakult ki, vagy mindig is megvolt nekik.

 

Ki tudja?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr553069022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2011.08.27. 14:40:12

lehet hogy a pterosauridáknat több fajtája is megmaradt, és a kongamato egy kisebb fajta, pl peteinosaurus, (ami méretben passzol) és ez a ropen, meg pl egy pteranodon.
süti beállítások módosítása