Üdv mindenkinek, egy új cikksorozatot indítok a blogon, amiben megpróbálom kikövetkeztetni bizonyos kriptidek szokásait, viselkedését, táplálkozását. Tehát próbálom közelebb hozni hozzátok őket. Jó olvasást.

Tantos Andrással tegnap beszéltük, hogy vajon milyen lehet a viselkedése a sasquatchnak? Arra jutottunk, hogy a ma élő nagy emberszabásúakat a csimpánzt, a gorillát és az orángutánt kell alapul venni, mivel a sasquatch rokonait ezek között lehet keresni.

A helyi indiánok legendái megegyeznek abban, hogy a bigfoot éjszakai élőlény, és elég agresszív. Képes kilopni a lazacot a halászok hálójából, és mindenevő. A táplálékát gyümölcsök /szereti a vadszőlőt, almát, káposztát/, de ha szükséges eszik halakat, de ha kell elejt szarvasgidákat is.

A kutatások bebizonyították, hogy a sasquatch alvó fészket épít. Az építmények 3-4 láb magasak. Ezt általában a talajra építik, ágakból, mohával és páfránnyal bélelik ki. A kutatók szerint jól megtervezett építmények ezek. Hasonlítanak a gorilláékéhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Valószínűleg ezeket a fészkeket nem bontják szét, hanem a példány néha elfoglalja. Lehetséges, hogy a sasquatch több fészket is épít a területének a nagyságától függően.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A társas viselkedése viszont nem mondható olyan fejlettnek mint a gorilláé vagy a csimpánzé. A bigfootot általában magányosan látják, vagy kisebb családi csoportokban, de az 1924-es Majom kanyoni incidensben a bányászokat egy nagyobb csoport lény támadta meg. Lehetséges, hogy a páviánokhoz hasonlóan előfordul, hogy több kisebb család vagy egyedül álló egyed összeáll, hogy megvédjék a területüket. Talán klánokban élnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bigfootnak magas, vonyítás szerű hangja van, és kellemetlen szaga, valószínűleg ennek a párválasztásban van fontos szerepe. Elképzelhető, hogy a hímek élnek egyedül, míg a nőstények és a kölykök kisebb családi csoportokban, mint az orángutánok. Egy területet, egy idősebb /alfa hím/, birtokolhat, akikkel csak akkor találkozhatnak, amikor párosodási időszak van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sasquatchok közti rivalizálásról eddig még nem tudunk, de előfordulhatnak. Lásd a bizonyos sasquatch egyedeknél előforduló szemöldök, és a gorilláéhoz hasonló saggitális gerincet, ami a parantropusnál is előfordulhattak. Ez erőteljes nemi két alakúságot feltételez, ami talán rivalizálásokhoz vezethet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos ennyi volt, remélem, hogy nem untátok a kisregényt, bár ahhoz, hogy teljesebb képet kaphassak ahhoz primatológusnak kellene lennem. Ha nektek van más ötleteitek, vagy javaslataitok, akkor kommentbe kifejthetitek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr243074195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mormoth 2011.07.17. 17:44:46

Tetszett a cikk. Ami nekem kiderült belőle, az az, hogy ha bigfoot valóban létezik, -és gondolom mindenki igennel válaszolna- és 90%-ban ezek a szokásai, akkor eléggé egyezik az életmódja a fanyűvőével!
1. Éjszaka mozog.
-ezt bizonyítják az indiánok
-a fanyűvő beszámolók is éjjel történtek
2. A hangjuk azonos.
-most is megemlíti a cikk a magas, vonításszerű hangot, s hallottam már bigfoot hangfelvételeket is.
-A mátrai iskolákból is vonításszerű hangokat hallani, s a szemtanúk is sikolyszerűnek írták le a hangját
3. Társas viselkedés.
-Nos, pár példától eltekintve, sasqatchot egyedül látják
-A nyűvő bejelentések is egy egyedet írnak le. (bár a kevés beszámolóból, ez nem tekinthető 100%-nak)
4. emberrel való viszony.
-Nos mondhat bárki bármit, én még nem hallottam olyan esetet, ahol nagyláb bárkit is súlyosan bántalmazott volna. A legtöbb esetben, -valós példa a Peterson féle videó- kerüli az embert.
-A fenyűvőnél is ezt mondhatjuk el.

Miért is írtam le? Szerintem ezek azt bizonyítják, hogy a fanyűvő nem kamu. Hiszen túl sok egyezés van a nagylábú és a nyűvővel kapcsolatban, s ugyebár mindkettő egy állítólagos emberős, vagy homonida leszármazottja, tehát ugyanúgy kell viselkedniük kb. és ezt így is teszik. Túl sok az egyezés, hogy hoax legyen a "nemzet kriptidje" (szerintem).

mormoth

mormoth 2011.07.17. 18:01:48

Ha valakit érdekel összeszedtem mit tudunk eddig a fanyűvőről: beszámolók elemzése, szokások, életmód, külső stb:
itt a link:
rejtelyek-nyomaban.freeblog.hu/archives/2011/07/12/A_matranovaki_fanyuvo_mesei/

ubk 2011.07.18. 01:45:30

Jó poszt, várom a sorozat többi részét! :-)

RakshasaGirl 2011.07.23. 11:03:07

Nagyon jól megírtad a cikket.. Ötleteket, tippeket lehet adni, vagy az csak a ti dolgotok? :) Lenne tippem/ötletem pár kriptid szokásaira, főként azok alapján hogy milyen állatra hasonlítanak, meg hogy hol és mikor látják őket.
Amúgy a sasquatchot én mindig is a jeti rokonának tartottam, és most elgondolkoztam: A fanyűvő nagyon hasonlít a jetire is.. És az alapján amit mormoth is írt, a sasquatchra is.

Kenneth Withaker 2011.07.23. 20:32:42

@RakshasaGirl:

Várom a tippeket, és köszönöm előre is. Ez egy interaktív oldal, lehet mondani bármit.

Syracuse 2012.07.24. 21:42:52

Szeretek hinni az ilyenekben, és a blogot is rendszeresen olvasom, de az olyanoknál, hogy "éjszakai élőlény", mindig elgondolkodom, hogy most akkor miről is van szó. Ezt úgy értem, hogy ugye az ember, ha éjjel mászkál az erdőben, hajlamos képzelni dolgokat, már csak az adrenalin szintje miatt is. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb észlelés a fanyűvő esetében is pl. táborozás, kempingezés közben történt, amikor - gondolom - alkoholt is fogyasztottak az érintettek. Ez lenne személyes véleményem.
süti beállítások módosítása