Momo a Missouri lény

2011.08.02. 14:51

 A facebookos csoportban kiírt szavazáson ez a lény a harmadik helyezést érte el, két szavazatból. Jó olvasgatást.
 

Most nem irigylem azokat, akik este olvassák ezt a posztot.

Mi is a momo?

A neve egy rövidítés. Missouri Monster

A momo hasonlít a bigfootra. Kivéve, hogy a feje nagy és tök alakú, a szemei narancssárgán izzanak, valamint a kezein és a lábain három ujj van, és elég agresszív.

A lényt szerte Missouri államba látták, de legföképp St.Charles megyében.

Az egész kálvária 1971-ben kezdődött. Joan Mills és Mary Ryan épp a 79-es országúton kocsikáztak keresztül, mikor az éjszakában megpillantottak egy óriási szőrös lényt, amely bugyborékoló hangokat adott ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loren Coleman ezt nevezi a "Momo hisztéria" kezdetének.

1972. július 11-dikén a Marzof hegy lábánál lakó Terry és Wally a kertben játszottak, a nővérük Doris pedig a házban volt. A srácok hirtelen kiabálni kezdtek, a lány pedig a fürdőszoba ablakhoz rohant. Amit onnan látott egész életében kísértette. Egy két méter magas, fekete bundával borított lényt, aminek olyan volt a feje, mintha csak a vállaiból nőtt volna ki. A szőrzete véres volt, a bal kezében pedig egy halott kutyát tartott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy helyi farmer Edgar Harrisonnak aznap elveszett a kutyája, hallott valami különös morgást, és rothadó húsra emlékeztető szagot érzett.

Július 21-dikén este Ellis Minor kiment, hogy megnézze miért csaholnak a kutyái. Este 10 körül járt az idő, mikor a nő kiment. A látvány hátborzongató volt. Egy ugyanolyan szőrös bestiával akadt össze. A teremtményt berohant az erdőbe. 

1972-ben a lényt látták egy autópályán átrohanni, ahogy valami állatot cipelt...a szájában.

Erre a rendőrség 23 vadásszal átkutatta az erdőt. Több különös lábnyomot találtak, amiken csak három ujj volt. Ezzel le is csengett a momóhisztéria, amely csupán két hétig tartott.

Hamar elkezdték a hazugságok és a kitalációk világába sorolni a momót.

Mígnem újabb esetek történtek, és egy régebbire is fény derült.

1971. Június 30-dikán két fiatal épp a Cuvier folyónál horgászott, mikor csobbanást hallottak, és megláttak egy nagy szőrös humanoidot átgázolni a vízen. Először egy mosdatlan hippinek vélték /ijesztgess embereket, ne háborúz...hihihihi/, de amikor jobban megnézték elhűlve látták, hogy a hippinek bizony nagy sütőtök alakú feje van. A srácok beijedtek és futásnak eredtek.


1979-ben Mark Richardson és a haverja épp sátorozni mentek. A kempingezést egy nem várt vendég zavarta meg. A leírás megegyezett a momóéval. A lény fogott egy vasúti gerendát és nekik támadt.

 

 

 

 

 

 

Most hogy végigvettük az észleléseket feltehetjük a kérdést, hogy mi lehet a momo? Hagyjuk azt az elméletet, hogy ez egy földönkívüli, és mellőzük a vérfarkas teóriát is, mert ez minden csak nem farkas.

Véleményem szerint csak egy valami lehet.

A sasquatchnak több egymástól alfaja lehet. Láttak már fehéret, vagy ott van a fouke lény, esetleg ide vehetjük aMéz szigeteki majomembert is. Talán a momó egy ilyen alfaj, aminek a fejét egyfajta kiterjedt hajkorona fedi, és a fouke lényhez hasonlóan összenőttek a lábujjai. A narancssárga szemet pedig vehetjük odaképzelésnek. 

Vagy lehet csak tömeghisztéria, de akkor mi magyarázza a lábnyomokat, valamint, hogy a negyvenes évekbe is hallották a hangját?

Erre már csak a jövő adhatja meg a választ.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr133120290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amanojaku 2011.08.03. 09:56:11

a cikkben nincs leírva az az eset, a 40-es években történt.

Noname Watanabe 2011.08.06. 18:36:38

Hm. Az ilyen lényeknek nem lehetne kutyákkal követni a nyomát? Egy kopófalka, néhány véreb... Persze ez erőszakhoz vezetne, de legalább közelebb kerülhetnénk a rejtély megfejtéséhez.

amanojaku 2011.08.09. 19:42:50

nem jó az új design a előző jobb volt

Lyphian 2011.09.05. 15:11:48

Hű, nem semmi a cucc, félelmetes hogy mik járkálnak odakint míg mi alszunk. Egyébként...a kinézete...furcsa és arra késztet hogy higyjem el a létezését. Eddig ilyen nem történt velem, itt valami bűzlik. Király az oldal! xD
süti beállítások módosítása