Most egy elég ingoványos területre tévedtem, mivel az eddigi lényekkel ellentétben a mokele mbembe-ének a feltételezett rokonait csupán fossziliákból ismerjük, így hát támpontot nekünk csupán a bennszülöttek legendái és az európaiak beszámolói nyújthatnak. Először is a mérete. Eltörpül a történelem előtti Apatasaurusok és Titanosaurusok mellett. A mérete valószínűleg a K-T kihalás után bekövetkezett táplálékhiány miatt következhetett be. A bennszülöttek szerint imádja a mély vizet és a folyókanyarulatokat.

Ennek az lehet az oka, hogy a teremtmény táplálékát vízinövények nyújtják, amik az álló vagy a kanyarulatokban lelassuló vizek fenekén nőnek, a másik tápláléka egy bizonyos kúszónövény, aminek állítólag fehér virágai, tejszerű nedve és almára hasonlító gyümölcse van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahhoz képest, hogy növényevő elég agresszív és magányos életmódot folytat. Gyakran támad meg vízilovakat, de hajókat is. Valószínűleg a táplálékforrása korlátozott lehet, és magányos életmódja miatt talán a saját fajtársaival is megküzdhet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szaporodása. Elképzelhető, hogy a hímek kegyetlen harcokat vívhatnak a nőstényekért, ezekben a nyakukat használhatják mint a zsiráfok. Mivel hüllő, ezért tojásokkal szaporodhat. A fészkelőhelyét talán úgy építi fel mint a krokodilok. A tojások felé egy halmot építhet korhadt növényekből és trágyából. A rothadásból származó hő kelti ki a tojásokat. Talán a hőmérséklet határozza meg az utódok nemét. Valószínűleg a nőstény agresszívan védheti a fészkét a vetélytársaktól és az esetleges tojástolvajoktól. A fiókák fele élheti meg a felnőttkort. Amikor elérnek egy magasságot bizonyára a nőstény elüldözi őket.

A Mokele mbembe nem szaporodott el. Feltételezhető, hogy a Kongó medencében él egy másik ragadozó, amely erre az állatra vadászik. Ez talán a nguma monene lehet. A kansai rex kilőve, mert az tutira kamu.

 

 

 

 

 

Köszönöm, hogy végigszenvedtétek velem a mostani kriptidek természetrajzát, a következő októberben jön...

/Köszönet az infókért Wágner Balázsnak és Miskolci Lászlónak/.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr63258179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása