Túlélő neandervölgyiek?

2012.01.09. 14:45

 Nem régibben sikerült kiolvasnom Michael Chricton Hullaevők ( a könyvesboltokban Ködsárkányok címmel találhatjátok meg, de film is készült belőle 13. harcos címmel, de arról inkább nem beszélünk) című regényét. A linkre kattintva elolvashatjátok online.

A történet szerint egy arab messzi északra indul, egy csapat viking társaságában, akiknek az a feladata, hogy kiverjék a wendol nevű emberszerű szörnyeket. A könyv végén kiderül, hogy ezek túlélő Neandervölgyiek.

Lehetséges, hogy ezek a lények túlélték az ősi időket, hisz hány lelet került elő? Nagyon kevés, és az emberi csontok legtöbbje a barlangokban fosszílizálódott vagy mocsarakban. Lehetséges, hogy csak a jégkorban elpusztult egyedek csontjaira bukkantak a régészek, és a mai modern jelenkorban élőkére még rá se bukkantak. És mit mondjunk a ma felbukkanó, nagyon is emberszerű hominidákról, amik 

akár a rokonaink is lehetnek. Szibériában és Kínában gyakran feltűnnek hasonló lények, lásd az Almasz vagy a Barmanu, de meglepő módon odébb Észak-Amerikában is feltűntek hasonló lények.

Kanada északnyugati részén az indiánok egy nakai vagy nuk-nuk nevű lényről mesélnek, de hívják őket bokorembernek is. A nakai magas, rövid szőrzet borítja a testét, a karjai hosszúak. A szemei pedig vörösek vagy sárgák. Az indiánok sok néven ismerik, de érdekes módon a sokkal északabbra élő eszkimók is ismerik.

Éjszakai életmódot folytat. Gyorsan képes futni, általában nyáron és ősszel lehet vele találkozni, de az betudható annak, hogy az őslakosok is csak ezekben az időszakokban vadásztak aktívabban éjszaka. De a legijesztőbb az egészben, hogy egyfajta kemény talpú lábbelit hordanak és kendőt kötnek a fejük köré. Az indiánok beszámolói szerint képes tűzet gyújtani, fegyverként pedig botokat és köveket használ, és persze nőket és gyerekeket rabol el.

Az első találkozás a fehér ember és a nakai között 1960-ban történt. Paul Peters a Yukon folyó sziklás partján egy magas, sötét szőrrel borított, izmos lényt látott. 1964 áprilisában John Baptist Fort Liar közelében egy hasonló lényt látott, de ennek hosszú barna szakálla volt. A következő hónapban egy indián nő egy hasonló nakai-t látott.Fort Simpson 

közelében egy 14 éves fiú és az apja egy alacsony, sötét bundás lényt látott, aki jávorszarvasbőrből készült ágyékkötőt viselt, és a kezében kőből készült bunkót tartott.

De úgy látszik a Nakai ki se állhat minket.

1970-ben Alaszkában Pretty Nollard és hat másik helyi lakos épp a tábortűznél ült. A Koyuku folyó partján voltak, 20 km-re attól a helytől, ahol a Yukonba torkollik. Hirtelen a sötétben valami kővel dobta meg őket. Lehet, hogy környékbeli csintalan fiatalok, többet sajna nem tudunk a sztoriról.

Loren Coleman kriptozoológus viszont a nakai történetének egy sokkal hátborzongatóbb aspektusával találkozott. 1904-ben a Nahanni völgyben - ezt a helyet Fejetlen völgynek is hívják- egy csapatnyi felderítő jött. Felmérték a hely természeti kincseit, felrajzolták a térképre. A 200 év alatt sok ember eltűnt ott, csak négyet találtak meg. Nem volt meg a fejük (pont mint a könyvben a wendolok ott is az emberek fejére mentek). 

Lehetséges, hogy ők egy másik emberfajta képviselői, ami talán a mi közeli rokonunk. Lásd Zana esetét, sőt valószínűleg a mai ember az archaikus ember és a neandervölgyi életképes hibridje, ami képes volt túlélni a zord európai éghajlatot, viszont érdekes az, hogy a nakai csak nőket és gyereket rabol el. Lehetséges, hogy szaporodási célra? Talán a megritkult állományukat akarják így felfrissíteni. Nem lennék meglepődve, hogy ha a jövőben Kanadában új, emberszerű hominidák tűnnének fel. És, hogy elképzelhetetlen, hogy velünk élhet egy érintetlen vadászó és gyűjtögető civilizáció? Lásd a busmanokat vagy a dél amerikai indián törzseket....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr223531585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anasztázia Sapkában 2012.01.18. 15:39:34

Érdeke, nagyon érdekes...azt hiszem tudom majd használni :D

J-rex 2012.01.18. 15:48:58

Ahogy az olyan cikkeket olvasom,amiben olyan lények észlelését írják,amik elvileg már rég kihaltak,egyre jobban az az érzésem,h lehet valóban vannak idő anomáliák,mint az Öslények kalandorai c sorozatban :)

KMJ 2012.01.19. 14:56:26

Szerintem is különlegesek, mint más élőlények, és tiszteletreméltó történetek. Mitha valami oltalmazná ezeket a lényeket a kegyetlen nyilvánosság elöl. Az indiánok, eszkimók amúgy sem szeretik a túrista csalogató dolgokat, tehát ők igazán igazat mondhattak.
A neandervölgyinek viszonylag nagy az orra, ami összefüghet a hideg éghajlattal talán.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2012.01.24. 21:27:40

Klassz poszt! amúgy lehet, h a nagyláb, meg a jeti is vmi neandervölgyiféle...

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2012.01.27. 14:34:59

@maskedmagicianfan:

A Nagyláb és a Jeti kevésbé emberszerű, inkább valami emberszabású majomféle vagy primitívebb előember...

hawke 2012.02.13. 18:46:49

J-rex szerintem is létezhetnek idő anomáliák, ez megmagyarázná a kriptidek létezését és azt is, hogy a tudósok miért akarják annyira ezeknek a lényeknek a létezését megcáfolni :)

memster 2012.03.08. 12:08:06

Jó van most ezzel jövök, sunáznám mindegyiket.
süti beállítások módosítása