A Primeval rajongók most ujjongani fognak a cím láttán. Az erdő, ahol a rész játszódik nagyon is létezik, és tényleg durva dolgok történtek ott, amiket egy hatalmas teremtményhez kötnek.

A lényt más néven jávorszarvasdisznónak is nevezik. A leírások szerint nagyobb mint a normális vadkanok, az agyarai is hatalmasak. Az első jelentések 1802-ben kezdődtek. Az emberek gyakran láttak egy szokatlanul nagy vadkant, az ő számlájára írták a környéken kidöntött fákat és sövényeket, valamint a megrongált kerteket. Nem kapták el sose.1998-ban két helyi épp haza felé tartott, amikor egy vadállat rohant feléjük. Egy vadkanra hasonlított, de a mérete egy nagyobb szarvasmarháé...

A legfrissebb jelentés 2007. november 7.-én történt. Egy magát meg nem nevező férfi épp a munkába tartott amikor meglátott az úton átmenni egy nagyobb kutyára emlékeztető állatot. 

Ha hasonló teremtményt keresünk, akkor Walesben kell körülnézni. 1790-ben egy postakocsit különös támadás ért Denbigh és Wrexham között. A járművet egy hatalmas, kutyaszerű bestia rohanta le. A kocsi felborult, a lény pedig szétmarcangolta az egyik lovat.

1791-ben egy gazda a földjén hatalmas, farkaséhoz hasonló lábnyomokra bukkant. 3.5 kilométeren követte őket, míg nem egy tó partján szétmarcangolt állatokra bukkant. Egy gazdának a kutyáját pedig elkapta egy fekete szörnyeteg, majd elharapta a torkát. A lény persze átment egy másik birtokra, ahol a gazda jó tanyasi szokás szerint vasvillával fogadta. Állítólag felállt a hátsó lábára, és benézett az ablakon. (Az én kutyám is tud ilyet)

7 év múlva újra látták a teremtményt ezen a vidéken, és két koldus megcsonkított testére is rábukkantak. 1992-ben pedig medveszerű teremtményekkel találkoztak Wales szerte. Ijesztő mi?

Valószínűleg ezek a vadállatok adtak alapot a sátán kutyája történeteknek. Gondolták már 

őket fekete párducnak, de lehetséges, hogy valami megszökött drabális nagy kutya. De akkor miért nem ismerték fel bennük a kutyát? A farkaskutyák általában középtermetű, karcsú állatok. A kutyák pedig nem ölik meg, és nem falják fel a fajtársukat, amikor ott van mellettük tíz méternyire egy birkacsorda.

Itt valami más lesz...

 

 

 

Valószínűleg egy ősidőkből itt maradt óriási ragadozó emlős.  Talán egy amphicyon, elég medve és kutyaszerű vadállat, és talán túlélhette az utóbbi 5 millió évet, de benne van a pakliban, hogy talán egy hyenodon, vagy egy entelodon, ez egy disznókkal rokon csoport. Vérengző fenevadak voltak. Ők voltak a csúcsragadozók három kontinensen.

De az biztos, hogy nem egy gorgonopsid...

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr863904690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Primevalboy 2012.01.28. 10:34:32

Hát az állat leírása alapján én az Amphycionra gondolok. A Hyaenodon, valamint az Entelodon nem élt Európában.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2012.02.02. 19:03:07

Hát te aztán tényleg értesz a kihalt ősemlősökhöz! A nevedből is látszik mennyire szereted a Primevalt. Én is!

Egyébként nekem is van blogom, de még nem túl híres. Facebook oldalam is van, azt csak pár napja hoztam létre.
Blogom:
kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/

Facebook:
www.facebook.com/pages/Kriptozool%C3%B3gia-kital%C3%A1lt-l%C3%A9nyek/236898656392941

RakshasaGirl 2012.02.03. 23:07:08

Én eléggé örülnék ha mondjuk hatalmas farkasok lennének.. :P Ez van, nagyon vérfarkas és farkaspárti vagyok. ^^ Sajnálom hogy mostanában kevesebbszer tudom csak látogatni a blogot, mert amúgy nagyon érdekes. :)

KMJ 2012.02.06. 17:46:46

@RakshasaGirl: Nálam a félelem keresése rossz motiváció az élet szeretéséhez, mivel birizgálja az idegrendszert és nyugtalanságot hoz.

leleplező-kártevő 2012.08.26. 10:40:18

Egyébként Hyaenodon....az "a" betű kimaradt a leírásból. Bocsesz a sok javításért, csak bántja a szememet.
süti beállítások módosítása