A NASA gargoyle

2012.03.28. 17:33

Ti szavaztattok és döntöttetek, az első helyen a NASA gargoyle, alias vízköpő jött ki a szavazásból. Akkor lássunk is neki...

1986. egy igen csak szeles estéjén Scott Shaw a NASA Houstoni bázisának levéltárosa igencsak felzaklatott állapotban tért meg az otthonába. A férfi későn érkezett haza, aggódó családja látta, hogy a Shawt felzaklatta valami. A férfi egy megdöbbentő mesével állt elő, amit a lánya Desiree 2004-ben mesélte el az apja történetét.

A férfi a munkaidő végén kisétált a kocsijához, amikor véletlenül körülnézett, egy vérfagyasztó alakot vett észre az Űrközpont épületének tetején. A teremtmény megközelítőleg humanoid volt, a hátán pedig denevérszerű szárny lógott. A legijesztőbb az volt, hogy a bestia szinte élvezettel figyelte a férfi félelmét, majd felröppent, a szárnycsapásai mennydörgő hangot keltettek. A férfi számára ez volt életének leghosszabb pillanata. Visszarohant a kocsijához, előkotorta a kulcsot, majd végül gyújtást adott. Miközben hazafele tartott, folyton hátra-hátra pillantott, hogy a lény nem követi e. Shaw sokáig nem mert 

beszámolni a feletteseinek az esetről, de néhány héttel később végül elmondta az egyik főnökének. Az nem hitetlenkedett, sőt elmondta, hogy abban az időszakban látták, sőt áldozatot is követelt már. Pár hónappal az incidens előtt megtalálták két német juhászkutya széttépett és megcsonkított holttestét. Ez a történet felkeltette pár NASA tisztviselő figyelmét, akik véletlenül fekete öltönyt viseltek. Ők elmondták, hogy Shaw ne mondja el senkinek se a történetet. A lánya is 18 évet várt a nyilvánosságra hozatalával.

Most pedig, hogy kiborzongttuk magunkat, lássuk a tényeket. Előbb a fekete öltönyösök, ők általában az UFO esetek környékén tűnnek fel, hogy kikérdezzék, majd megfenyegessék a szemtanúkat. De itt vajon mi állt volna érdekükben? Most jön az a teória, hogy a gargoyle-t úgy kísérletezték ki, de akkoriban a genetika csak gyerekcipőben járt, és a szemtanúknak miért vették fel a vallomását. A fekete öltönyösök pedig a NASA biztonsági emberei lehettek, akik nem akarták, hogy az Űrkutatási Hivatalra esetleg a gyanú árnyéka vetüljön. Akkoriban építették az oroszok a MIR űrállomást, valamint abban az évben volt a Challenger katasztrófája.

A teremtmény pedig... Nem földönkívüli. Ha csak nem van egy olyan faj az univerzumban, akinek a mániája az állatok feltrancsírozása és a NASA alkalmazottak éjszakai ijesztgetése. Hasonlít egy másik kriptidre, a Texasi Nagymadárra. Mindkettő abban az államban tűnt fel, lehetséges, hogy az a fő élőhelye. A Nagymadár pedig összefüggésbe hozható a Mennydörgőmadárral, ami egy teratornféle (Prehisztorikus óriáskeselyű, nagyobb mint a kondor) lehet.

Talán egy teratorn példány beszökött a nagyvárosba, hogy táplálékot keressen, és a Johnson Űrközpontból indult ki, aztán később lelőtték vagy egyszerűen odébbállt.

De lehetett bármi, ti mit gondoltok?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr174346198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mty 2012.03.28. 19:00:13

Oké...
Akkor azok az öltönyös bácsik tegnap a Váci úton aktatáskával a kezükben MIB ügynökök voltak??? ( mondjuk ott van Pataky AttilaXD)
Ne szórakozzunk már, hogy elegánsan öltözöttek csak ilyen dolgok miatt jöhetnek, pláne egy olyan elegáns és "magas" munkahelyen, mint a NASA.
Fekete öltöny? Lehet hogy maradi vagyok(és a társadalom is), de azért még úgy tudom, hogy öltönyből a
fekete az egyik leggyakoribb.

A másik. Tegnap nyitom ki a budiajtót a hátsókertben, há csak nem éppen ott tojt a fanyűvő??? Fogom, szúrom rá a vasvillát, erre benyögi, hogy ő is Suminak szurkol az F1-ben, így hát hagytam elmenni. Kb ennyi a hitelessége ennek a cikknek mint szemtanúi, mind médiai szinten. Forrár. stb?

De ha fel is tesszük, hogy a csórikám tényleg látott valamit, azért egy helyben előforduló 1 méter magas, 2 méter széles fehérfejű rétisast(Haliaeetus leucocephalus) simán
szörnynek néz ki. Ezt a feltevést az is alátámaszthatja, hogy Houstonban az Űrközpont területén nagyon gazdag a madárvilág.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2012.03.28. 19:04:15

Végre a várva-várt nasa vízköpő! :) :D
Egyébként én is a mennydörgő-madárra gondoltam. De talán lehet némi köze egy pterosaurusfélének is. bár a legtöbb madárszerű kriptidre felhozom a pterosaurusokat, talán mert nagyon szeretem őket! :):D
Csak a denevérszerű szárny miatt gondoltam.
Jó a poszt!

J-rex 2012.03.28. 19:15:54

Szerintem egy madarat nehéz humanoidnak nézni....
Vízköpő ábrázolások évszázadok óta vannak,a legtöbb országból és mind hasonlóan néz ki.Szerintem inkább a molyemberrel lehetne összefüggésbe hozni(főleg h az a katasztrófák előtt szokott megjelenni,és ugyebár ebben az évben volt a Challenger katasztrófa...)
Másrészt szerintem ezeken a lényeken alapszanak a démon,ördög,vagy vámpír mítoszok.Mert mindnél megegyezik a denevérszárny,repülés,gonoszság és h élvezik az emberi félelmet.

Anasztázia Sapkában 2012.03.28. 19:17:14

Jól van Kenny, jó a poszt, szerintem van egy kis Chupacabras feelingje a lénynek :D

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2012.03.28. 19:47:55

@Mty: Ez is egy magyarázat, de a fehérfejű rétisas éjszakai madár. Hát figyelj, ez a men in black jelenség úgy fura, ahogy van.:D

@maskedmagicianfan: Azért a pteranodon jól ismert sziuletje látszott volna a sötétbe. Szerintem simán teratorn, vagy valami nagy éjszakai bagoly.

@J-rex: Amúgy a nagy számok törvénye szerint elég gyakran megjelenhetnek ilyen lények, de pszichológiailag inkább a katasztrófák idejénél jegyzik fel. Könnyebb egy eseményhez társítani.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2012.03.28. 20:25:27

@Néma Bob: Na igen, de ha tényleg egy madár, akkor miért állította Shaw hogy denevérszárnya volt?
Szerintem akkor lehet, hogy valami nagyméretű ismeretlen denevérfaj.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2012.03.28. 20:32:18

Miközben olyan pterosaurust kerestem melyre ráillik a leírás, véletlenül találtam egy különös Ornithocheirus csontvázat, ami a színe alapján nem is tűnik fosszíliának. Fehér színe van, egy kis sárgás elszíneződéssel.
itt a linkje:
www.flickr.com/photos/antiekpubliek/4702319429/lightbox/

KMJ 2012.03.29. 17:26:23

A démon az démon.

Lyphian 2012.03.30. 14:23:28

Gólyákra is hitték már hogy 'repülő démonok', de nekik nem denevérszerű szárnyuk van, úgyhogy ez egy kicsit gyanús, mint a fekete zakósok...a madarakat sosem szerettem így nem tudok sokat mondani, viszont ép eszű ember nem tapos bele a gázba és figyeli útközben is hogy követik-e, valami nem odaillőt biztos látott.

Állatkedvelők, katt. ide :) budapest.nyaralamagyar.hu/hir/budapest-zoo-seta-a-kulisszak-mogott-2012-marcius-29

KMJ 2012.03.30. 17:13:50

@Lyphian: Biztos repülő démonra is hitték már, hogy gólya.

MerchardX 2012.04.04. 13:53:12

Írhatnál a ningen nevezetű japán kripidről is, nagyon érdekes.
süti beállítások módosítása