Neandervölgyiek Ázsiában...

2012.06.15. 17:38

Dr. Jeffrey Meldrum nem régibben publikálta az elméletét, hogy talán Mongóliában és Kínában 10 000-20 000 évvel ezelőtt még élhettek archaikus emberek. Néhány szinte teljes maradványra bukkantak Peking közelében. Ezek a Pekingi Egyetemen láthatóak.

Yves Coppens és társai pedig Észak Mongóliában fedeztek fel neandervölgyi jellemzőket mutató maradványokat. 2006-ban a Shalku barlangban néhány helyi ember aranyat keresett, de helyette 6 méterre a föld alatt koponyadarabokat találtak.

Lehetséges, hogy Ázsia keleti és északi részén túlélték a neandervölgyiek a kihalást, majd a denisovai emberé fejlődtek, vagy talán a mai polinézai népesség ősei lettek? Várom az ötleteket...

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr744590809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KMJ 2012.06.16. 16:51:32

Elvileg napjainkban bebizonyították, hogy a neandervölgyi emberek génállománya megtalálható az európai lakosságban (1% - 4% közötti mértékben). Tehát szerintem simán lehet, hogy még ma is léteznek neandervölgyiek keveretlen formában, és különösen a ritkán lakott részén keletnek, ahol kisebb a forgalom.

Viszont én a farkasembereket és fanyűvőket nem tudom fölfogni és hova tenni, hogy nem derült fény még egyre sem, szerintem ez csak úgy lehetséges, ha egész nap csak rohangálnak vagy lopakodnak. És pluszba szerintem csúcsragadozók a környékükön, de az elég furcsa lenne ha tényleg léteznének rejtözködő csúcsragadozók.
Néma Bob a Minnesotai farkasember beszámolót láttad már?:parakovacs.postr.hu/381-a-minnesotai-farkasember.

KMJ 2012.06.20. 17:22:08

Számításaim szerint kb. ekkora lehet egymáshoz viszonyítva egy 170cm-es reneszánsz felnőtt ember, és egy 225cm-es fanyűvő:
www.kepfeltoltes.hu/view/120620/Majomember_www.kepfeltoltes.hu_.png
(Szerintem a fanyűvő az emberhez képest minimum 100 kg, maximum 200 kg).

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2012.06.21. 11:15:53

Érdekes... Bár nem hiszem hogy 200 kiló lenne, hiszen egy férfi képes volt a földre rántani. De nem értem, hogy a fanyüvő miért nem védekezik, mindig csak menekül.

Lyphian 2012.06.21. 19:17:13

@KMJ: A fanyűvő nem óriás...csak nagyon magas, ők is magasságban különböznek egymástól. Míg nálunk a minimum xxx centiméter, az ő esetükben ehhez a számhoz adjunk 30-50 centimétert és kijön egy átlag. 100 kilóval semmi nem fog fákon ugrálni és egy autó sebességével vetekedni. 200 kg-ról nem is beszélve. Képzeld el, ha a cucc 200 kilóval ugrándozna a földön, azt egyből észrevennénk. Vékony, magas, lehet köze sincs az emberhez származását tekintve.

@maskedmagicianfan: Addig jó nekünk amíg nem támad meg embert. Csak állatokat, mint azt tudjuk. Ő a legjobb védekezési módszer szerint jár el...nagyon gyorsan menekül. Így mi nem látjuk, még ha Budapest erdőfoltjaiban is kell szorongania. Ez felveti azt a kérdést hogy nem-e rendelkezik természetfeletti képességekkel, de ez egy totál más téma.

KMJ 2012.06.21. 22:02:45

Szerintem raptoroknál is előfordult a 100 kg feletti tömeg, és ők jó sokat futkároztak elvileg.
Egyébként a grizzlyk is tudnak fára mászni ha jól tudom.
Egyébként nekem nem ugrik be a beszámolókból, hogy nagyokat ugrott volna a fanyűvő.

KMJ 2012.06.21. 22:44:21

@maskedmagicianfan: "Apám nem egy túl magas ember, de sportos alkat. Azt hitte a valami minket akart, így hátulról megragadta és arrébb rántotta. Az állatot úgy meglepte a dolog, hogy megbotlott, s hátra esett"

Arrébb rántani hátulról szerintem nem olyan nagy ügy egy felkészületlen ellenfelet, még úgy se ha 200 kg-os.
Hát ha közelharcot vívna néha az emberekkel, akkor már nem itt tartanánk:).

KMJ 2012.06.22. 22:21:20

LOL, lehet alapja a goblinoknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előbb itt egy idézet, hogy mi is az a goblin körülbeül:
"Nos, elõször is egy kis bevezetõ, amolyan goblin-bemutató jellemrajz. Milyen is az igazi
goblin? Elõször is: gyáva, mint a nyúl, legalábbis a többsége. Ezenkívül alattomos, vézna, ravasz,
sunyi, leginkább talán a rókával lehetne jellemezni (bár a rókának néha több az IQ-ja, mint az átlag
goblinnak :) Mivel gyáva, ezért csapatban jár, és igazából akkor meri csak szabadjára engedni
kegyetlenkedését, ha jókora túlerõben vannak, de a veszély elsõ jelére elmenekül."
És a lehetséges okok amik a legendát elterjesztették:

paramoral.eu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?5423
süti beállítások módosítása