Új rovattal jelentkezek, ami a mitológiánkban szereplő lények létezésére próbál választ adni. Érdekes lesz, mindig is érdekelt.:)


Mi is az a kappa?

A japánok szerint akkora mint egy tíz éves gyerek, hasonlít egy teknős, gyík és egy majom keresztezése, általában a folyókban és tavakban él. A hátukon teknő van, míg a szájuk olyan mint egy csőr. A fejükön pedig egy tálka található, amiben víz van, és ha ez kilöttyen, akkor a kappa elveszti az erejét. Rosszindulatú lények, az éjszakai utazókat gyakran megtámadják, de bizonyos történetek szerint ki is hívják őket szumóbirkózásra (a folklór szerint a kappák találták fel). És szeretik az uborkát...

A legmeglepőbb, hogy előfordulnak a mi korunkból is jelentések.

1984. augusztus 1. Este 23:00 tájékán Ryu Shirozaki halász épp hazafele sietett, amikor a Kuta folyó partján különös dolgot látott, előbb azt hitte, hogy fürdöző gyerekeket lát, de amikor meglátta a szokatlanul nyurga karokat és lábakat, valamint a csillogó bőrt, odakiáltott nekik. A különös lények visszamenekültek a folyóba. Másnap reggel nedves, könnycsepp alakú lábnyomokat látott a találkozás helyén. 22 centiméter hosszúra és 12 centiméter szélesre becsülte őket, és 50-60 centiméterre voltak egymástól, és valami nyálkás anyagból álltak. 20 méteren keresztül lehetett követni őket.


1991. Június 30-dikán Mitsugo Matsumoto és felesége Junko épp hazaértek otthonukba, amikor különös bűzt éreztek, a padlón apró 7 centiméter hosszú és 5 centiméter széles ötujjas lábnyomok voltak, később különös, narancssárga foltokat vettek észre szerte a lakásban. Az elemzés után kiderült, hogy az anyagnak magas a vastartalma, és az összetétele a forrásvízhez hasonlít. Kappapisi?

A helyi sámán elmondta Mitsugonak, hogy a kappák gyakran kijönnek a közeli mocsárból, hogy játszanak az emberek házaiban. De aki kappát akar látni annak a Tono völgybe kell mennie, a történetek szerint az itteni patak és az a tó amibe bele torkolik a kappák kedvenc területe. Más bizonyítékok is lehetnek a lény létezésére. A múmiáikat gyakran megtalálták. Az Osakai Zuiryui templomban látható ez a 70 centiméteres holttest, állítólag 1689-ben kapták el.

Kappa múmia -

Egy másik múmiát Imari városában lehet látni, a történet szerint 50 évvel ezelőtt bukkantak rá elrejtve egy plafonban. Azóta saját oltárt is csináltak neki, mint a folyó istenének.

Kappa múmia -

Feltehetjük a kérdést, hogy mi a kappa? Előbb lássuk a többi feltételezést, az ősi időkben a japán földművesek a magzatokat gyakran leúsztatták a folyókon, valószínűleg gyakran feltűnhettek a felpuffadt testek, de volt már olyan elmélet is, hogy talán vízi hullákat néztek annak, vagy a 16 században érkező Jezsuita szerzeteseket. De akkor mit láttak a szemtanúk? Mi hatolt be a japán pár házába?

Egy elmélet szerint talán földönkivüliek, mondjuk eltudnám képzelni hogy a galaxis másik részéről idejönnek pancsikálni, meg házakat feltúrni. De mi van ha egy teljesen földi fajjal van dolgunk? Egy teória arról szól, hogy a Japán szigeteken már rég kihalt vidrafaj a felelős ezért, de a kappát miért ábrázolnák majomszerű tulajdonságokkal? 

A japán szigeteken él az egyik olyan majomfajta, ami kedveli a vizet, ez a Vörös pofájú makákó. Lehetséges, hogy kialakult ennek egy vizet jobban kedvelő változata, aminek a bundájában megtelepedett algák zöld színüvé teszik azt. Talán ez az ismeretlen majomfaj fosztogatja a parasztok földjeit, csak olyan jó rejtőzködő, hogy még nem fedezték fel...

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr474631165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vacckor 2012.07.23. 12:25:25

Annyival még kiegészítenélek, hogy a "legcivilizáltabb" szörnynek tartják, ugyanis rendkívül illemtudó, szavatartó, ért japánul és hasznát tudják venni a háztáji gazdaságban. És hát mivel szörny, nagyon kedveli az ember, illetve a csecsemőhúst. Áldozataikból kiszívják a shirikodamát, ami afféle lélek-labda, és az ánuszban helyezhedik el. (Kellemes...most már lehet érteni, hogy miért csőrszerű a szájuk.)
A fejükön nem tálka van, hanem egy vízzel telt kis mélyedés.
Mivel illemtudó, így ha meghajolunk előtte, akkor kötelességének érzi, hogy ő is meghajoljon, így a víz kilöttyenhet, a kappa elveszíti erejét, és meg is menekülhetünk. Úgy hitték, ha egy ember megtölti azt a mélyedést, a kappa az örökkévalóságig szolgálni fogja őt.
Kappát elfogni nem könnyű, viszont ha az ember a pucér fenekét mutatja felé, akkor az támadásra ingerli.
És ha netán a meghajlás nem jut eszünkbe, a csemegeuborka mindennél hatásosabb...

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2012.07.23. 12:44:21

Igen, erről a meghajlásról én is hallottam, de a fenekes dologról még nem...

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2012.07.23. 12:45:34

Amúgy az utolsó képen olyan, mintha megskalpolták volna, nem?

Fazekas Alajos 2015.02.15. 23:18:42

Vacckor én akkorát röhögtem mikor el olvastam a kommented. Viszont miután láttam, hogy erre full komolysággal válaszoltak ledöbbentem :O EZT KOMOLYAN ÍRTAD ?:DDDDDD
Azt hittem, hogy egy ízléses szarkasztikus beszolás :D
süti beállítások módosítása