Atmoszférikus lények...

2011.12.28. 11:37

 

1948. szeptember 11-én a New Yorki Empire State Building épületét megrohanta egy csapat több különböző fajból származó madár. Beakartak jutni a hatalmas felhőkarcolóba. A szemtanúk szerint mintha menekültek volna valami elől...

Mitoszainkban megjelennek sárkányok, hatalmas levegőben mozgó krakennek, démonok, amik bizony 

Bolygónk légköre 1000 km vastag... Az egész bolygónk felszínére kiterjed, mi emberek rendszeresen csak az alsóbb rétegjeit járjuk, de vannak jelek, hogy talán bolygónk ezen területének is megvan a saját állatvilága.

1891 szeptember 5-dién az Indianai Crawfordshire mellett két helyi lakos épp a lerobbant kocsijukat javította. Hajnali kettő volt. Hirtelen megálltak és az ég felé pillantottak. A látványt talán soha életükben nem felejtették el. A teremtménynek téglalap alakú teste volt, két oldalán uszonyokkal. Fejet nem láttak. 2 méter szélesnek becsülték és 6 méter hosszúnak. A hatóságoknak bevallották, hogy a lény határozottan mozgott, az uszonyaival lökte előre magát a levegőben.

A bestia kelet felé fordult, majd eltűnt. A férfiak pedig pánikszerűen a kocsihoz rohantak, majd elhajtottak.

A lény a következő éjszaka visszatért, de ezúttal Crawfordshire városát vette célba. A lénynek ezúttal volt egy nagy, vörös lángoló szeme, és különös fájdalomsikolyhoz hasonló hangot adott ki. A lény 92 méter magasan repült, majd hirtelen a föld felé fordult, és zuhanni kezdett a pánikba esett helyiek felé.

Henry Fort, a kor nagy paranormális témákkal foglalkozó írója kivizsgálta az esetet, kezdetben átverésnek minősítette, de ahogy jobban beleásta magát a dolgokba, rájött, hogy a szemtanúk szavahihetőek.

A Skóciai Shetland szigeteknél egy hasonló lény járja az egeket. Az északi tengeren található szigetcsoporton feltűnő teremtményt csak "Az" néven emlegetik (nem Pennywhise, Stephen King híres bestiája, az egy másik sztori). A lényt egy kullancsalakú felhőnek írják le, és az ég felett lakik. Néha leszáll a földre. A leírások szerint ha emberre ugrik rá, akkor azoknak a találkozásoknak nem halálos a kimenetele. Olyan érzés, mintha egy puha nyelv megnyalná az embert, közben pedig penészszagot éreznek. 

 

A teremtményekről készültek fényképek is. 1961 április 27. Bruno Ghiadui tudományos újságíró épp a Montesilvano strand mellett kocsikázott, amikor defektet kapott. Kiszállt, hogy kereket cseréljen. Minden úgy volt, ahogy a nagykönyvben meg van írva, amikor a férfi felnézett, és észrevett egy különös tárgyat a tenger felett repkedni. Ovális testéből több szárny állt ki. A valami elindult Ghiadui felé. A férfi visszarohant a kocsijához, fogta a fényképezőgépét, és ellőtt egy felvételt.

1973. november 3-án egy Mexikói bankár és a családja egy gömbölyű, léggömbre emlékeztető tárgyat láttak az égen. Az a valami hamarosan elhúzott nyugati irányba.

1999-ben júniusában szintén Olaszországban egy fogorvos fotózott le egy hasonló tárgyat. A valami legjobban egy tömzsi polipra hasonlított, a testén fények világítottak. Egyes szemtanúk szerint talán ezek a fények mesterségesek voltak, de lehetséges, hogy fenn áll a biolumencia esete (a mélytengeri halaknál fordul elő, természetes fényt bocsátanak ki).

 

Az új zélandi Michael White észrevett egy különös fekete felhőt az égen. A férfi fogta a fényképezőgépét, majd lefényképezte a jelenséget. Mikor visszanézte és felnagyította a képet, akkor kiderült, hogy a képen más is van a felhő mellett. A dolog egy repülő rájára hasonlított.White elmondta, hogy látta, hogy a teremtmény helyén egy fekete felhő volt.

Az atmoszférikus lények után maradtak tárgyi bizonyítékok is. Walesben a leírások szerint gyakran találtak kék, zöld vagy lila zselédarabkákat. A helyiek ezt úgy nevezték Pwdre ser "Rothadnak a csillagok", de más néven Csillagzselének is hívják.

1950-ben Pennsylvanniaban két rendőr egy 2 méter átmérőjű remegő kocsonyadarabra bukkantak, amikor hozzáértek porrá omlott.

1979. augusztus 11-én a Perszeida meteorzápor átvonulásakor több lilás zselédarabkát találtak a Texasi Friscoba. A szakértők szerint a közeli újrafeldolgozó üzemből származó melléktermék.

1983-ban szürkés ragadós zselés anyag esett a Massachusettsi North Readingban. 

 

 

 

Elmondhatjuk, hogy a felhők felett talán az óceánokéhoz hasonló vadvilág él, de vajon a legtöbbjük ártalmatlan? Vannak jelentések állatcsonkításokról, ahol bizony nem műtéti pontossággal távolították el a szerveket, hanem valami bizony megcsócsálta őket, ahogy eltűnt emberekről. Vagy ott van a Bermuda háromszög, lehet, hogy a kötelék berepült egy atmoszférikus vadállat területére... és az potenciális fenyegetésnek nézte , majd megzabálta őket.

Boldog újévet kivánok előre minden olvasónak, jövőre is visszatérek. Próbálok aktívabb lenni, és ha lehetséges ha kimentek az utcára, nézettek fel az égre. Lehet, hogy a kósza bárányfelhő, nem is bárányfelhő.:D

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr993501545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KMJ 2011.12.28. 17:23:20

Neked is boldog új évet:).
Tényleg elég furák az esetek, nekem az a szemes lény vmi pitiáner démonra emlékeztet a leginkább, mivel azok semmi másra nem tudják használni a látható alakjukat csak a Földi lények ilyesztgetéséhez, és ez által nyernek erőt. Nem véletlen, hogy a sunyik legtöbször csak kisgyerekekkel kezdenek ki :S.
A többi lényre ötletem sincs. Még van az a zselatin szerű cucc amit tart a kezében a rendőr, arról elképzelhető, hogy vmi pete féleség.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.12.28. 17:41:04

Olvastam egy elméletet, miszerint amikor ezek a lények meghalnak, akkor a földre szállnak, és zuhantukba a testük elbomlik, kb. mint a medúzáknak.

Lyphian 2011.12.28. 19:41:23

A másodikról nekem egy asztalra kitett pióca ugrik be, aminek a szájszerve ilyen csápokkal van ellátva, a harmadik egy bálna is lehet hátulról...Utolsó előtti kép: ilyen van! Ismerünk olyan állatokat, melyek ilyen petékkel/tojásokkal teli 'táskákból' születnek meg, hogy ne egymást egyék hanem ezt a burkot, talán védelmet is nyújt, stb. Ez csak az én 'első ránézésem', viszont nekem az már elég, hogy az a Henry Fort szavahihetőnek mondja a szemtanúkat... :) Te jó ég mik vannak !!! Kriptidekben gazdag új évet mindenkinek ! Remélem, 2012-ben nagyon sokat ki derítek a Fanyűvőről...

roland333 2012.01.04. 11:40:55

Az első 2 kép tisztára olyan mintha egy Lovecraft műbe csöppentem volna.Amúgy szerintem lehetséges lehet ha a testük nem csontos vázra épült.Medúzaszerű lényeket tudok elképzelni.

Lyphian 2012.01.05. 16:20:42

Kinek jutott még eszébe a Szellemírtók? Lehet rosszul tudom de ők is New York-ban nyomultak háztól házra és ha jól emlékszem ilyen lényekkel is találkoztak. Vagy innen jött a film? Valamikor utánanézek...

Norbi Gyetvai 2015.07.28. 18:36:19

alulról a 2. kép márpedig békapete...
nekem elhiheted
az más kérdés milyen fajta béka petéje de ez az

Sándor Garbera 2015.07.30. 12:45:05

@Norbi Gyetvai: A varangy petéje sem így néz ki.-____________________-
süti beállítások módosítása