Kelet Afrika, volt az ősidőkben az emberi evolúció fontos színhelye volt, ahol a majom és az ember előszőr ketté vált, és kialakult az Australopithecus, majd a Homo Habilis, aztán a Homo Erectus elindult világhódító útjára. De van itt egy másik történet is ami, ugyanolyan érdekes, mint az előző.

Az Elefántcsontpartól, Zimbabwéig a híradások egy különös apró, és gonosz majomszerű lényről szóltak. Ez az agogwe. Nem olyan kicsi mint az Orang Pendek, de azért nem akkora hústorony, mint a Bigfoot, vagy az Alamaszt.

A fehér ember előszőr ezzel a lényel az 1900-as évek közepén találkozott, Elefántcsontparton. William Hitchens kapitány, éppen egy oroszlán vadászat közepette meglátta ennek az agogwe két példányát: 3-4 láb magas teremtmények voltak, humanoid testfelépitésüek. Rozsdabarna színű vastag bunda fedte a testüket. A vadász megpróbálta a lényeket követni, de az aljnövényzet túl sűrű volt, ezért inkább visszatért az oroszlánvadászathoz.

Hitchens beszámolóját a nyugai világ nyilvánvaló hitetlenségel fogadta. 1938-ban az angol Discovery magazinban megjelent egy beszámoló, az újabb találkozásról. 1927-ben egy japán teherszállító hajó, a legénység egy tucatnyi páviánt látott, ami között volt egy pár albinó példány is. De nem ez volt az érdekes.

Ugyanis a parton lévő cserjésből két hím agogwe lépett ki, és sétált el a páviánok között, amelyek nem léptek fel támadólag az agogwe-k ellen. Később egy másik európai csoport megfigyelt egy agogwe családot, ami egy apából, egy anyából, és egy kölyökből állt.

 Bernard Heuvelmans úgy gondolta, hogy az agogwe valószinüleg egy mai napig létező lévő austropithecus populáció tagjainak neve lehet, amelyek még őshonosak lehetnek Kelet Afrikában.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr971945201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása