A bolivia elnök 1883-ban egy érdekes trófeával tért vissza a dzsungelből. A kiszárított tetem egy 12 méter hosszú állaté volt, amelynek a feje mögött 4 méterre két kifejlett fej volt.

A lábai rövidek voltak, és rajta rettentő karmok sorakoztak. A lábát, a hasát, és a nyaka alsó részét páncél védte. A nyaka hosszú volt, és a fejei kutyára hasonlítottak. /Lehet, hogy ez túlzás, hogy három feje volt, tehát kezeljétek is így/.

Egy Gliveti nevű professzor megvizsgálta az állatot, és kijelentette, hogy nem szörny, hanem egy régen elveszett faj utolsó példányainak egyike, amiket még az indiánok meg is örökíthettek.

A teremtmény a híres Perce Harrison Fawcett alezredes angol felfedező is megpróbálta megkeresni. A fickó alapján mintázták Indiana Jones figuráját, és hasonlóan kalandos életutat járt be. Szolgált Ceylonba, majd később dolgozott az Angol Titkosszolgálatnak Marokkóban, itt tanulta meg a térképészetet, aztán Hong Kongba dolgozott, majd Írországba került. Hét expediciót vezetett Dél Amerikában. Ebbe az időszakban esett meg vele a lenti történet.

1907-ben, Percy Fawcett alezredes a brit hadsereg egységével a Perui-Braziliai határon állomásoztak. A Madre Dios városától nem messze fekvő Beni mocsárban, Fawcett látott egy különös élőlényt, amiről azt gondolta, hogy Diplodocus. A szörnyeteg kielemelte a fejét a vízből, de mire Fawcett lőni tudott volna, az lebukott a mocsárba. Később az indiánok mesélték, hogy ez az állat szeret csónakokat megtámadni.

Fawcett ezt a történetet mesélhete Arthur Conan Doyle híres angol írónak, minek hatására az megírta, az Elveszett világ című nagysikerű kalandregényét.

Brian Fawcett az apjáról írott könyvben megemlíti, hogy a Bolíviai Madidi folyó melletti dzsungelben sok ismeretlen rovar és kigyók vannak, de az őserdő mélyén él egy lény, ami hatalmas csapásokat hagy a dzsungelben.

A lény holttestét La Paz elnök kérésére, elzárták egy raktárba. 1925-ben pedig Fawcett megpróbálta megkeresni a titokzatos Z városát, de a nagy felfedező eltünt.

De a tetem talán még előkerülhet, valamelyik Bolíviai raktár poros mélyéről. 

Milyen lényt láthatott Fawcett?

Dinoszaurusz volt? Igen. Sauropoda dinoszaurusz volt? Igen. Diplodocus lehetett? Kétséges, mivel a Jura időszakban Észak és Dél Amerikát egy szigettenger választotta el. Lehet, hogy átúsztak, de az utóbbi leletekből kiderült, hogy a Diplodocusok jól megvoltak a saját élőhelyükön, és a Jura időszak végén szépen eltüntek, az összes többi sauropodával együtt.

Akkor más Dinoszaurusz faj volt. Vegyük sorra a tetteseket, amikból származhat a Madidi dinoszaurusz.

Saltasaurus: A páncél stimmel, és hosszú nyak is. Talán pár millió év alatt kialakult a fajnál.

Laplatasaurus: Hasonlít a fenti Saltasauruszra, kivéve abba, hogy taréjok voltak a hátán.

Maxakalisaurus: Kisebb mint a fent lévő dinók, de lehetséges, hogy köze van a Madidi dinoszauruszhoz.

Ennyi volt a mai kis utazásunk Dél Amerikába.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr561947537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lacusch69(Sch.Lacika) 2010.04.24. 16:00:41

Tényleg csak kötözködés: Indiana Jonest nem Roy Chapman Andrews-ról mintázták?

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.04.24. 16:19:23

Többek között róla is.

De ott volt még Jack Horner őslénykutató, Thomas Edward Lawrence aki álruhába belopódzott egy erődbe.

De amúgy poén, hogy mindkettő valamilyen szinten megjelent az Indyana Jones könyvekbe. Fawcett az egyikbe szereplő is volt:)

Amúgy milyen az írás?

english grandma in use 2010.04.24. 17:49:47

aki olvasott Loftingot tudja, hogy a bolíviai elnök trófeája egy kétfejű huzivoni mutáns példánya volt
süti beállítások módosítása