A Kongói Demokratikus Köztársaság területét akár nevezhetjük a valódi elveszett világnak. Az ősi és érintetlen dzsungele több legendának is otthont ad. Mokele Membe, és társai. Mondjuk érthető, az ország legnagyobb része a trópusi erdők zónájába esik, így épp elég táplálékot és búvóhelyet nyújthat az őskorból visszamaradt nagytestű állatoknak.

Most az Emolu Ntounkáról lesz szó.

Ez a lény a Kongói Likouala mocsárba rejtőzködik. A leírások egy kétéltű lényről szólnak, amelynek négy lába van, zömök nyaka van, sima bőre, és vastag farka.

A legérdekesebb a fején lévő elefántcsontszerű szarv. A bennszülöttek azt mondják, hogy morgásokat és horkantásokat ad ki.

Hírhedten agresszív, a szarvával állítólag kibelez olyan nagy állatokat mint az elefánt. A neve lingala nyelven, azt jelenti, hogy Elefántgyilkos.

Ez érdekes dolog, mert a mokele membe a vízilovakat rühelli, addig ez a lény az elefántokat tekinti vetélytársának a táplálkozó helyen.


 

1933-ben J.E. Hughes megemlíti „18 év a Bangweulu tó mellett” című könyvében, hogy a benszülöttek levágtak egy ilyen állatot a tó partján.


 

1954-ben Lucien Blancou helyi vadőr először említi, hogy a lény elefántokat támad meg.


 

Az 1981-es expedíción, amely a mokele membe nyomában járt, Dr. Roy Mackal legalább annyi megfigyelést gyűjtött az emolu ntounkáról, mint a kongói saurupodáról.


 

 

2004-ben a francia Michel Ballot, egy fából készített emolu ntounka szobrot fotózott le Észak-Kamerunban.


 

Két elmélet van, plusz az a sajátom.


1.Dr. Roy Mackal véleménye szerint ez a lény egy túlélő ceratopsida. Ez régen biológiailag lehetetlenek, mivel a ceratopsidák /triceratops is ebbe a csoportba tartozik/, csak Észak Amerikában és Ázsiában fordultak elő, de az Ajkaceratops megtalálása hazánkban, amely bizonyítja, hogy a ceratopsidák bizony nyugatra is elterjedtek, tehát bizonyos fajaik a nagy Európai szigettengeren eljuthattak Afrikába, és talán ma is élnek az utódjaik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.Loren Coleman véleménye szerint ez a lény egy eddig nem ismert orrszarvúfaj, amely víziló szerű életmódot fojtat. Mondjuk fura a hüllőszerű farok, de a többi pászol. Lehetséges, hogy valami avatisztikus visszafejlődés hatása a farok, és talán ebben a környezetben hasznát vehetti.

3.Na és most az én elméletem. Ha megnézitek a szobrot, amelyet Ballott fényképezett le, erről kiderülhet, hogy két szarva van, és csak egy állatfajt ismerünk, amely kihalt. Ez az arsinotherium nevű állat, amely a külsejével ellentétben a legközelebbi élő rokona a szirtiborz.

A kongó medencében találták meg az okapit, a hegyi gorillát, és talán más nagy testű állatokra is bukkanhatunk. Ezzel zárom soraimat...

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr442190904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lacusch69(Sch.Lacika) 2010.08.02. 20:27:20

Az állatka neve pontosan: emela ntouka

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.08.03. 14:34:03

A franc se tudja ezeket a lingala neveket megjegyezni.

hphp 2010.08.04. 14:32:39

ne haragudj, de szerintem az a két szarv csak egy, amit másodiknak látsz, az az első árnyéka.

amanojaku 2011.06.28. 23:03:19

szerintem is csak árnyék

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2011.09.01. 16:17:08

bocs, Bob de a szobornak tényleg csak egy szarva van. mögötte az csak árnyék, nem is értem hogy nézted szarvnak. hiszen a térhatása, és a színe is teljesen más.

leleplező-kártevő 2012.08.25. 16:15:31

Egyébként Arsinoitherium, nem pedig arsinotherium...egy "i" betű kimaradt.

leleplező-kártevő 2012.08.25. 16:17:23

@leleplező-kártevő: jaa, és mokele-mbembe -itt meg egy "b" betű maradt ki.
süti beállítások módosítása