Nandi medve

2010.08.20. 19:10

 

Remélem a sok kürtöskalács és strandon való fürdéstől még van időtők a blogomra és, hogy eddig jól telt a nyaralás, mert, hogy az örömötök még határtalanabb legyen, egy újabb leírásal szolgálok a nandi medvéről.

Sok törzs legendáiban szerepel ez a lény duba, kerit, chimisit, kikambangwe, vere, sabrookoo, chemosit néven. Mindegyik megegyezik abban, hogy az állat képes két lábon járni, hosszú szőre van, és harcias. A nevét a kenyai nandi népről kapta.

Dr. Kapper 1668-ban megemlíti a medvéket Kenya állatai között.

De az első találkozás a fehér ember és a nandi között a XX század elején történt. Braithwaite őrnagy és C.Kenneth Archer azt hitte róla, hogy nőstény oroszlán, de ahogy jobban szemügyre vették, rájöhettek, hogy az a lény minden, csak nem oroszlán. Az orra hosszabb volt annál, és a háta lefele lejtett. A bundája barna színű volt.

Az első expedíció 1905-ben indult az állat felkutatására. Geoffrey Williams meg is pillantotta az állatot Mataye közelében. Ez a lény hasonlított az előzőre, csak a végtagjait fekete szőr borította.

1912 és 13-ban találkoztak az állattal, illetve annak nyomaival.

1919-ben egy Cara Burxton nevű farmer több állatát is megtámadta egy nandi medvére hasonlító teremtmény, de csak az agyukat ette meg.

1920-tól a támadások ritkultak, de állítólag ma is látni a medvét, tehát még nem halhatott ki.


 

Na most térjünk rá arra, hogy mi is lehet ez a cukiság. Vegyük végig a verziókat.


 

  1. Medve. Hasonlít egy medvére, úgy mozog, valószínűleg olyan az életmódja is. De van egy kis gond. Csak egy medvefaj élt Afrikában, de az is távol Kenyától. Ez az Atlasz medve volt, és a környéken nem kerültek elő a maradványai.
     


     

  2. Itt maradt óriáshiéna: A pleisztocén időszak végén élt Afrikában egy oroszlánméretű hiénafaj, aki sokkal többet vadászott mai rokonainál. Mondjuk ez logikus, mivel a nandi medvét gyakran összetévesztik a hiénákkal.
     


     




















  3. 3. Chalicotherium: Ez a páratlanujjú patás teremtmény a felső oligocén és az alsó pliocén időszakban élt. És ahogy elnézhetjük a képeket, meg a leírásokat. Hasonlít, csak egy bibi. Ez növényi gumókat és leveleket evett, míg a nadi medve húsevő.
     


     

  4. Pávián: A nandi törzs inkább majomszerűnek mint medvének mondja az állatot, és ez is nagyon erős elmélet, miszerint ez a lény egy túl méretes pávián lenne, de ki tudja?

     

Minden itt felsorolt elmélet elég fantasztikus, és elképzelhető, hogy ez a lény tényleg létezik, és talán egy napon a napvilágra kerül.


 

Bár a szavannán nem könnyű új fajt találni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr332235731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KMJ 2011.10.28. 14:37:44

A leírásokból ítélendően szerintem a Nandi medvék=barna hiénák. A barna hiénák egy ritka afrikai hiéna faj, amelyből kevesebb mint 10ezer példány él kb közép-Afrika alatt dél-keleti részén. vándor életmódú hiéna faj,több száz kilómétert is vándorolhatnak. Általában késő délután jönnek elő, és nagyrészt éjszakai életmódot folytatnak. a kifejlett példányok 45kg-osak. Am. 2011.10.28./ozonnetwork chanelen láttam róluk természet filmet. A google képkeresőkön is kidob az elő helyeken képeket az álltaról. Érdekes picit félelmetes de aranyos állatok, különösen a medvés megjelenést biztosító bundájuk miatt:)
süti beállítások módosítása