A Texasi Nagy Madár

2011.03.27. 10:06

Most maradjunk egy kicsit a levegőben a New Jersey ördög után, és nézünk meg egy újabb érdekes és borzongató esetet, a Texasi Nagy Madár történetét.

1976-ban a Dél Texaszi Rio Grande folyó völgyében egy különös lény tartotta rettegésben. A teremtménynek denevérszerű szárnyai, majomszerű arca és vörös szemei /na szerintem ezt már a pánik miatt képzelték oda/. A lakosság elnevezte a lényt Nagy Madárnak /nem a Muppet Showból a nagy sárga barátságos madárka rokona/.

Először 1976 január 1-jén bukkant fel. A 11 éves Tracey Lawson és a 14 éves unokatestvére Jackie Davies látta a lényt közeledni Harligton felől. Egy öntözőcsatorna felett repült.

A történetet nem hitték el.

Január 7-dikén változott a helyzet, amikor San Benito közelében Arturo Padilla közrendőr kocsija egy különös teremtményt világított meg. A rendőr 5 méter magasra becsülte és a szárnyai fesztávolságát 12 méter szélesnek / majdnem akkora mint az Ornithoceriusnak és a Quetzalcoatlus

, amely az egyik legnagyobb repülő őshüllő volt/, észrevette, hogy a bestiának kopasz majomszerű feje van.

Nem sokkal azután Homer Galvan rendőrtiszt is látta a teremtményt.

Később Alverico Guajardo és Ricardo nevű unokaöccse épp a Rio Grande-ban halászott, amikor találkozott a Nagy Madárral. Azt mondták, hogy a szemei akkorák voltak mint egy ezüst dollár, és hosszú csőre volt, annak ellenére, hogy egy hatalmas denevére hasonlított.

De Január 14-dikén keményített be a Nagy Madár. Armando Grimaldo Raymondville-ben egy éjszaka felnézett, amikor szárnyak csapkodását hallotta, a következő pillanatban pedig egy karmos láb ragadta meg a vállánál fogva, majd lerakta az egyik szomszédjának hátsó udvarán. Később remegve és véres vállal találták meg a földön. Azt mondta, hogy egy hatalmas szárnyas gorilla ragadta el.

Február 24-dikén három San Antonio tanár is látta a Nagy Madarat, de ők azt mondták, hogy legjobban egy kihalt őshüllőre hasonlított.

Ezek után beindult a hisztéria. A helyi rádióadó ezer dollárt ajánlott fel annak, aki elejti a szörnyet. A Texasi vadőri hivatal, megtiltotta ezt, mivel több ritka madarat is lelőhettek volna tévedésből.


 A Nagy Madár többet soha nem tűnt fel, de a múltból vannak még beszámolók hasonló lényekről. Itt van például a Csernobili fekete madár, de hasonló teremtmények bukkantak fel a Krími háború alatt Törökországban.

De vannak történetek a vietnámi, az indonéziai, afrikai és az Észak Amerikai indián mitológiában szárnyas majomszerű teremtményekről, amelyek hasonlítanak nagyon a Nagy Madárra.

 

A vélemények különböznek.

Egyesek szerint a közeli találkozásoknál a szemtanúk egy kék darut hittek a Nagy Madárnak. Kíváncsi lennék arra, aki szerint ezeknek az arca hasonlít egy majoméra.

Mások szerint a Nagy Madár egy a Kréta-Harmadkori kihalást túlélt pteranodon -féle /mondjuk ez megmagyarázná a csőrt/.

Vannak olyan vélemények, amik szerint a Nagy Madár egyenértékű a Monthamal, a titokzatos idegen szörnnyel, aki katasztrófákat jósol meg. Talán egy másik kriptid, a Viharmadár volt az, mondjuk ez lehetséges, hisz a Teratorn keselyű volt, amelyeknek csupasz a feje, és könnyen azt hiheti az ember az előre figyelő szemeiről, hogy az egy majom.


 

Vagy lehet, hogy hisztéria.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr822774843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L. N. Peters 2011.03.28. 07:06:15

Kiváló novellatéma! Jövök Hozzád máskor is!

L. N. Peters 2011.03.28. 07:10:43

Kiváló novellatéma! Köszönöm - máskor is jövök Hozzád!

L. N. Peters 2011.03.28. 07:25:26

Ugye, nem haragszol, ha a következő keddi SF-novellám erről szól majd? Holnap éjjel teszem fel:

lnpeters.sfblogs.net

Remek témát adtál, köszönöm!

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.03.28. 11:00:42

Nem gond.
Sőt megtiszteltetés, és köszönöm.:)

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.03.28. 11:11:28

Felrakhatom majd ide?
Már mint a novellát.

L. N. Peters 2011.03.28. 22:05:15

Természetesen. Már írom. Ha minden jól megy, valamikor holnap éjjel elkészül. Az lnpeters.blog.hu, illetve az lnpeters.sfblogs.net oldalon megtalálod, de szólhatok is itt, hogy készen van. A többi posztod is nagyon érdekes, majd jövök beszélgetni.

L. N. Peters 2011.03.30. 02:23:22

Most tettem fel a novellát!

Chelloveck · http://chelloveck.sfblogs.net 2011.07.02. 01:05:55

Háhá, Laci, hát te hol jársz erre, ahol a texasi nagy madár jár!! Kicsi a világ, mi! :D

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.07.02. 15:27:49

Háhá Chello:D
Hát te meg mit keresel az én birodalmamban.;)
riddick222
süti beállítások módosítása