A Murray bestia

2011.03.29. 07:44

 1999-en egy két lábon járó, óriási ragadozó hüllő terrorizálta a Pápua Új Guineai falvakat. A teremtmény kedvenc vadászterülete a Murray tó környéke. Ez az ország legnagyobb tava, 100 mérföld széles és 70 mérföld hosszú, de az árvizek idején az ötszörösére nő a mérete. Itt található a világszerte híres krokodilkutató állomás.

És persze 1999 óta egy különös fenevad lakhelye.

1999. December 11-én látták először. Egy kis csoport helyi pápua épp a tavon halásztak, amikor meglátták a teremtményt a mocsaras Boboa sziget közelében. Másnap két helyi misszionárius is látta a teremtményt. A lényt a szemtanúk ugyanúgy írták le.

20 láb hosszú volt, 6 láb széles, két rövid mellső lába volt, hosszú nyaka, és vékony farka. A feje egy nagy szemű szarvasmarháéra hasonlított, csak ember ujjnyi méretű fogakkal. A hátát krokodiléhoz hasonló hámréteg és háromszög alakú lemezek borították.

2000 júniusában Irina Jayába /Ez Új Guinea indonéz része/ elutazott pár misszionárius a Murray tó környékére, felfegyverkezve őslénytani könyvekkel. Amikor megmutatta a helyi bennszülötteknek pár dinoszaurusz képét, azok izgalomba jöttek, és azt hitték, hogy a kép a tavi szörnyet ábrázolja /ezt már megismételték a Moleke Membével és más Kelet Afrikai lényekkel is/. Hasonló, csak kisebb lény tünik fel Új Guineai Új Britannia tartomány keleti részén. Ez a szörnyeteg elragadott pár kutyát a Tinganavudu faluból. Hat rendőr indult el helyiekkel karöltve, hogy elkapják végre a lényt, de semmit nem találtak /most írhattam volna azt is, hogy egy sem tért vissza whewhewhewhe/.

Mi lehet ez a lény?

Na vajon mi. Egy Tyrannosaurus Rexhez hasonló őshüllő mai leszármazottja, amely túlélhette a nagy becsapódást.

De Tyrannosaurus nem lehet, mivel az távol élt Ausztráliától, ami akkor még az Antarktisszal volt együtt.

A következő gyanúsítottak jöhetnek szóba.

Australovenator, ahogy elnézem ennek a lénynek a rekonstrukcióját, lehet hogy a Murray tavi szörnyeteg a faj egyik példánya.

 

 Fájl:Australovenator.jpg

 

 De lehetséges, hogy egy Allosaurus, amely a Kréta időszakban is környéken kóborolt.

 

 Fájl:Allosaurus BW.jpg

 

Ez a két gyanúsított van.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr372780991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kri1219 2011.06.27. 20:53:19

én efy új guineai Iguanodonól is olvastam, nincs kedved annak is utánna nézni?:)

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.06.29. 06:10:53

Na arról már én is. Utána néztem, szerintem hálás téma...

kri1219 2011.06.30. 21:19:04

Szerintem is:) Amúgy sokszor olvastam, hogy ,,itt maradt" 1 lény. Szerintem ez nem pontos mert több millió évet nem élhetnek + itt, ahol 1 van többnek is kell lennie, nem baszogatás képp:) Amúgy nagyon jó a blogod.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.07.01. 15:53:53

@kri1219:

A fajra gondoltam.:)
És kösszi.:)

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2011.08.27. 14:46:33

jaj, na ne má... a gyanusított csakis egy dinó lehet? muszáj, hogy arra gondoljunk, egy őslény? lehetett egy nagyobbacska gyík is, de valójában lehet hogy nem volt olyan nagy, csak a szemtanúk felturbózták egy kicsit. amúgy sok gyíkfaj kétlábra tud állni, és igy nagyon hasonlít egy dinóra.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2011.08.27. 14:59:47

amugy foglalkozhatnál a Tatzelwurm szörnyeteggel, ami egy kígyó, macska, vagy valamilyen más állat felsőtestével.
süti beállítások módosítása