Az Arkansasi majomember

2011.05.11. 16:41

 

Mint a facebookos üzenőfalon is említettem, a héten az új poszt az Arkansasi majomemberről fog szólni. Mielőtt arra gondolnátok, hogy ez egy bigfoot, én elmondom, hogy nem hasonlít rá, de majdnem akkora területen látták, mint az utóbbi lényt.

Feltünt Észak Kaliforniába, Arkansasba, Missouriban és Louisanában és Floridában, ahol Skunk Ape néven is ismerik.

 

 

 

 

 

 

 

 

2003-an egész Észak Nyugat Arkansasban látták. A legtöbb észlelés Decatur város közelében történt, Benton megyében. Coy Hendrix az akkori rendőrfőnök az nap este három hívást kapott a lénnyel kapcsolatban.

A szemtanúk több leírást adtak a lényről. Az egyik verzió szerint nagyobb volt mint egy ember, barna bunda volt rajta, de voltak akik azt állították, hogy a lény kevesebb mint két láb magas volt.

Hendrix véleménye szerint:


Az egyetlen tiszta leírás szerint ez egy kicsi, barna majom volt. Nem hiszem, hogy Bigfoot lenne. Ahhoz túl kicsi.

A városka mostani rendőrfőnöke Terry Jonesnek is hasonló a véleménye… /Vajon az amcsi rendőröknek van egy kézikönyve az ufókról és kriptidekről, hogy ennyire tudják?/


Egy nőt próbáltam arról győzködni, hogy ez a lény nem a bigfoot. Túl kicsi annak.
A hölgy erre azt válaszolta: Akkor talán a gyereke?

The 1933 version of 'King Kong' displays people's fascination with the idea of giant monkeys and apes. This screenshot is copyrighted by those who own the copyright to the film.Az első szemtanú egy közeli dombon látta, a második szemtanú szerint észak fele tartott a Kristály tó felé /nem, nem a Péntek 13-ban szereplő Kristály tó/. A harmadik pedig néhány mérföldre keletre látta a várostól.

A lakosok féltették a gyerekeiket és a háziállataikat a lénytől, de az nem támadott meg senkit.

Egy hasonló lény már 1971 és 1974 között is feltűnt az ugyan csak Arkansas állambeli Fouke közelében. Erről film is készült The Legend of Boggy Creek címel /Ezt meglehet tekinteni az előző bejegyzésben./

Sokan azt is az Arkansasi majomember számlájára írják, akár csak a Honey szigeteki eseteket, akár csak a Momo szörnyet is.

De azok a lények sokkal inkább hasonlítanak a bigfootra, mint rá.

Ha egy nagyon hasonló teremtményt akarunk keresni, akkor azt a Floridai Skunk Apeszemélyében találhatjuk meg. Ami elsődlegesen megkülönbözteti az Arkansasi unokatestvérétől, az a bűze. Ezért is az a neve angolul, hogy skunk ape /Görénymajom/. A bundájuk színe sötétbarna vagy fekete. Gyakran két lábon látják őket, de úgy látszik, hogy ha gyorsan akarnak haladni, akkor négy lábra ereszkednek, és úgy futnak.

Húsevők különösen szeretik a kecske és a csirkehúst, de a legendák szerint emberrel is táplálkozik /ez hülyeség, szerintem egy mocsárban rejtőzködő majomféle nem megy neki egy optimális esetben egy felfedezetlen területen felfegyverezve járó Cajoun telepesnek/.

Kapcsolodó lehet ehhez a Rob Colmen által Napesnek /NAPES Nort American Apes/ elnevezett lény. Ezek két lábon járó, csimpánzszerű lények. Igen, csimpánzszerűek, és nem gigantopithecus szerűek mint a bigfoot vagy a jeti, és nem olyan nagyok.

Pont úgy mint az Arkansasi majom és a Skunk Ape.

Menjünk bele jobban kicsit ebbe a napesbe.

1962-ben az Illinoisi Decatur közelében megtalálták egy ilyen majom lábnyomát. Mellékelem a gipszöntvény képét, láthatjátok az elálló hüvelykujjnál, hogy ennek a teremtménynek inkább csimpánzszerű lábnyoma van. Kb. mint egy olyan lénynek, aki inkább tölti az idejét a fákon, mint esetleg a földön.

Ha ezek a teremtmények nem egy állatkertből megszökött csoport tagjai /mondjuk ezt erősen kétlem, mert az már tiszta majmok bolygója lenne, hogy egyszerre megszöknek, több déli és délnyugati államban/, akkor azt jelenti, hogy Észak Amerikában igazi emberszabású majmok élnek.

Persze akkor ez megmagyarázná az agropelter rejtélyét is. /A kapcsolódó bejegyzés itt/.

De akkor mi lehet? Tehetitek fel a kérdést.

Úgy nézz ki, hogy Beringián nem csak a Homo Sapiens és a Gigantopithecus kelt át annak idején, hanem talán egy másik majomfaj.

Volt idő, amikor a Földet nyugodtan hívhattuk volna akár a majmok bolygójának is. 15 millió évvel ezelőtt a miocén időszakban az emberszabásúak a virágkorukat élték. Éltek Afrikában, Európában és Ázsiában, mivel ott kiterjedt erdők voltak.

De aztán ez 8 millió évvel ezelőtt ez megváltozott, az éghajlat hűvösebb lett, az eddig kiterjedt őserdőket pedig felváltották a szavannák. Az emberszabású majmok legtöbb neme nem tudott alkalmazkodni és kihalt.

A tengerszint csökkeni kezdett, létrejött a Panama földhíd Észak és Dél Amerika között, és a Bering földhíd a mai Csukcsföld és Alaszka területén. Ezen keresztül pedig megkezdődött bizonyos eurázsiai fajok bevándorlása. Kardfogú tigrisek, oroszlánok, szarvasok, masztodonok kelhettek át ezen a Földhídon. Lehetséges, hogy az egykor Ázsiában élt Sivapithecusok leszármazottai is követték őket.

A Sivapithecus egy emberszabású majomcsalád, amely az őse lehetett a ma élő orángutánféléknek, de itt kereshetőek a gigantopithecus elődei is /akár csak a jetinek/. Ezek a majmok csimpánzszerűek voltak, csak az arcuk hasonlított az orangutánéra/Nézzétek meg a Skunk Ape-ről készített képet/.

                                               Lehetséges, hogy a sivapithecus másik csoportja nem Dél Kelet Ázsia felé ment, hanem egyszerűen Észak fele tartott, lassan alkalmazkodott a hideg éghajlathoz, átkelt Beringián, majd elterjedt Észak Amerikában.

És ők voltak a napes, az arkansasi majomember a skunk ape, és a többi csimpánzszerű hominida ősei…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr952896072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása