Ausztráliával kapcsolatban  már említettem a bunyipot, a yowiet, a yerrit de eddig még nem meséltem egy másik bestiáról. Amelynek neve Burronjor.

Ez a lény kevésbé ismert, pedig minden megvan benne ami a kriptozoológia sztárjává emelhetné. Óriási, hasonlít egy húsevő dinoszauruszra, agresszív és persze sok az észlelés vele kapcsolatban, plusz a bennszülötteknek több ezernyi barlangrajza van, amik hasonló lényeket ábrázolnak.

Az Észak Ausztráliai Arhemn földön él. Ennek a területnek elég alacsony a népsűrűsége, plusz hatalmas bozótok és erdők  borítják. Persze sok itt a levadászandó állat, amely akár el is tarthatná a Burronjort.

Persze azokra a helyekre, amelyeket a burronjor vadászterületének tartanak a babonás bennszülöttek elkerülik és az állatok sem mernek oda bemenni. A lovak megbokrosodnak, a kutyák pedig morogni kezdenek.

1957-ben a Mcarthur folyónál 50 szarvasmarha vadult meg. A távolban egy hatalmas, két lábon álló lény sziluettje látszott. Hangos röfögés hallatszott. Másnap reggelre csorda felét felzabálták.

1978-ban Bryan Clark favágó épp a környéken eltűnt szarvasmarhák után nyomozott, majd visszaindult az Urrupay tanyára. Este a rendőr elment aludni. Bryan Clark ébren maradt. Később a két bennszülött felugrott és rémülten elrohant. A rendőr is felpattant, észrevette, hogy a talaj megremeg. Mint ha valami óriási állat járna a környéken.

 

Később a rendőr elmesélte, hogy hallotta valami hatalmas állatnak a lélegzetvételét, és egy röfögő zajt. A rendőr azt mondta, hogy ha valaki visszamegy oda, akkor azt nem fogják keresni.

Ez a teremtmény hírhedt a környéken élő marhapásztorok körében.

1980-ban több szarvasmarhát is elkapott. Eleinte a környéken élő sós vízi krokodilok számlájára írták az eseteket, de Charles Waterman látta a teremtményt. Elmondása szerint egy hatalmas, foltos bőrű szörnyeteg egy tehénnel az állkapcsai között elindult a bozót felé.

Ekkor lett elege. Összeállított egy kereső csapatot húsz helybeliből és néhány kutyából, és elindultak a bozót felé, hogy levadásszák a vadállatot. Ahogy haladtak egy folyópartra értek. A kutyák morogtak, majd elmenekültek. A lovak megbokrosodtak.

A folyó parton egy hatalmas hüllő lábnyomai voltak.

Az észlelések száma megnövekedett a területen. Az emberek gyakran látták a vadállatokat. Többször magányosan, de volt, hogy párban vadásztak.

A Burrunjor észlelések összhangot mutatnak. Tudjuk, hogy a teremtmény kedveli az erdőket. Gyakran látni őket párban, vagy falkában /a legújabb elméletek szerint a Terapondák gyakran éltek családi csoportokban/.

Tehát az egyik legjobban dokumentált kriptid.

De vajon mi lehet ez a lény?

Rex Gildroy kriptozoológus szerint háromféle lehetőség van a lény kilétére.

1. Proplepus: Egy tömzsi mindenevő óriáskenguru a jégkorszakból. Hát benne van a pakliban, hogy talán ez a Burronjor, de ki látott már kengurut egy marhával a szájában elugrálni?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Dromornis: Egy három méter magas madárféle. Hát hasonlít, simán azt lehet hinni róla a szürkületben, hogy ez bizony egy hatalmas dinoszaurusz. De erről sem lehet elképzelni, hogy elszambázik egy nagy marhával a csőrében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Palorchestes: Na ez a legviccesebb jelölt. Két lábon jár... igen. Fejforma hasonlít, ja... húsevő? nem....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elmondhatjuk, hogy a Burronjor semelyik jelölt nem lehet.

A Burronjor sok elemében hasonlít a Murray bestiához. Mindkettő hüllő.

Az én jelöltjeim.

1. Talán a sósvízi krokodilok egy ismeretlen szárazföldi fajával állunk szemben. Ausztráliában sok fura dolgot produkált az evolúció.

 

 

 

 

 

 

 

 2.Megalánia: Ez a mai komódoi varánusz rokona. 5-6 méter hosszú lehetett. Nagy termetű növényevőkre vadászott. Minden illik rá, hogy a burronjor legyen. Hüllőszerű, ha kell két lábra áll, az állkapcsai nagyok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 3. Dinoszaurusz, azon is belül Tyrannosaurusféle: Ez a legvalószínűbb. Ausztrália sok más hol kihalt vagy háttérbe szorult lénynek ad utolsó menedéket. Tojásrakó emlősök, röpképtelen madarak, erszényesek és talán a Dinoszauruszok is. Az Antarktiszon túlélték a Kréta-Tercier kihalást. Lehetséges, hogy átvándoroltak Ausztráliába. De a burronjor minek a leszármazottja lehet? Na a Tyrannosaurus rajongók most tapsolhatnak. A burronjor nem egy vézna austrovenator vagy allosaurus. Ausztráliában a Tyrannosauruséhoz hasonló ragadozó csontjait tárták fel. A dinoszaurusz mérete harmada negyede volt a T-Rexének, de hasonló állat lehetett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Valószínűleg Ausztrália északi területén még mindig élhetnek ezeknek a lényeknek az ősei. A lábnyomok, a marhacsonkítások, a sok szemtanú megerősítheti, hogy ezek a lények léteznek, és a felfedezésükre várnak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr232943938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2011.09.11. 22:11:37

Mi az hogy "Teraponda" ? Mert a T-rexhez hasonló ragadozó dinoszauruszokat együttesen Theropodának neveznek.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2011.10.03. 18:49:35

Amúgy ha belegondolok, hogy félhomályban meglátok egy óriáskengurut, nekem is először a 'dinoszaurusz' szó villan át az agyamon.
süti beállítások módosítása