A Honey szigeti lény

2011.06.11. 08:46

 Lousiana, a mocsarak, a dzsessz és a vudu mágia otthona, és persze ebbe a mocsaras déli államban található a mocsarak által borított Honey sziget. 70 000 hektáros terület, amely most fokozottan védett nemzeti park. Egymillió aligátor él itt, az egyik legnagyobb populáció a világon.

Persze egy teljesen más érdekes lénynek is otthont add. 

A mocsári bestiának. Látták már két lábon járni, de a gorillákhoz hasonlóan négy lábon, a magassága megközelítőleg két méter magas. Testét szürke gyapjas bunda borítja, a szemei pedig betegesen sárgák. A szaga pedig szörnyű, egyesek szerint olyan mint egy bomlófélben lévő opusszum /mint a  bűzös majom/. 

Az első mendemondák róla 1960-ban születtek, amikor a közelben lakó emberek behatoltak a mocsárba, de a legelső hitelt érdemlő történet 1963-ban született. Harlan Ford és barátja Robert Mills épp egy elhagyott tábort kerestek meg. Amikor megtalálták meglátták a lényt. Az állat négykézláb volt.

A teremtmény mikor meglátta az embereket elrohant.

Harlan és Robert 1974-ben visszatértek a mocsárba kacsára vadászni, és újabb nyomait találták a lénynek. Bár magát az állatot nem látták, de találtak pár vadkant, amelyet leölt valami. A közelükben pedig lábnyomokat találtak.

A páros inkább elhagyta a mocsarat, nem akarták kockáztatni az életüket. Aznap éjjel visszatértek, hogy gipsznyomatokat vegyenek a nyomról, ezek máig megtalálhatóak, bár a laikusok szerint aligátoré.

Innentől sokszor látták az állatot. Ted Williams helyi lakos többször látta, és még soha nem akart rá lőni, a férfi szerint jobban félnek az embertől, mint az ember a majomembertől.

Mi lehet a mocsári lény?

A helyi lakosok véleménye szerint a huszadik század elején egy cirkuszkocsi szerencsétlenséget szenvedett, és a rajta lévő csimpánzok kiszabadultak, majd keveredtek a helyi aligátor populációval /aha, szerintem legfeljebb úgy keveredtek, hogy a csimpánzok az aligátorok gyomorsavával keveredtek/.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ez biológiailag lehetetlen és elég vicces.

Ha kizárjuk, hogy az egész oax, akkor arra gondolhatunk, hogy a Honey szigeteki lény egy mocsári életmódhoz alkalmazkodott majomfaj. Figyeljük csak meg a lábnyomot, a lábujjai szétállnak, és ha jól megnézitek, akkor mintha azok ott primitív úszóhártyák  lennének.

 

Valamint a gyapjas, szürke bunda. Talán ez egy fel szőrzet, ami taszítja a vizet. De ehhez az alkalmazkodáshoz jobb esetben is kétmillió év kell.

Lehet, hogy a már kialakult Beringián jöttek át az őseik, de az is lehet, hogy egy hatalmas tengeri vihar által ide sodort uszadékfán érkeztek Észak Amerika partjaihoz pár millió évvel ezelőtt és elszaporodtak utána, majd alkalmazkodtak a vízi életmódhoz.

Ha ezek léteznek, akkor feltehetjük a kérdést, hogy lehet, hogy még a majmok bolygóján élünk, csak mi nem tudunk róla.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr192974664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2011.09.12. 14:55:14

A helyiek nem tudják, hogy emlős hüllővel nem kereszteződhet? Legalább is természetes módon nem...

leleplező-kártevő 2012.08.25. 16:55:47

Ez egy alligátor jobb hátsó lábának a lenyomata. Felülről lefelé haladva: hüvelykujj (öreggujj), mutató ujj, középső ujj, gyűrűsuj. A kisujj azért nem látszik, mert az a krokodilféléknél az úszóhártya részévé módosul (mint mondjuk z ékszerteknősöknél, akinek van otthon, az nézze meg a hátsó lábát, a krokodilféléknél is hasonló ez a módosulás), csontok ugyan vannak benne, de karom nincs a végén. Eegyébként a főemlősöknek minden esetben 5 ujj van a hátsó lábán, egyes specializált fajcsoportoknál, mint a kacska kezű majmoknál, a kéz hüvelykujja redukálódot, hogy ne legyen útban az ágak közt ugráló állanak, de a hátsó lábukon nekik is 5 ujjuk van. Tehát kizárt, hogy ez a lábnyom majomtól származzonMeg lehet nézni pár képet alligátorok hátsó lábáról, onnan fogva látni fogjátok az egyezést.
süti beállítások módosítása