A Thetis tavi bestia...

2011.07.01. 16:43

 1954-ben bemutatták a Creatures of Black Lagoon című B-filmet. Ebben egy félig ember-félig hal bestia tizedelte egy Amazóniába érkező expedició tagjait. Sablonos volt a sztorija, de mára igazi klasszikussá vállt. Állítólag Hollywoodban már régóta tervezik a remake-t.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1972-ben pedig feltűnt a Tethis tó közelében egy kísértetiesen hasonló lény... A Csendes Óceán északnyugati partján élő Kwakiutl indiánok régóta mesélnek egy Pugwis nevű kétéltű démonról. A mítoszok szerint az indiánok gyakran szembekerültek a húsevő humanoidokkal.

Több a bestiáról megrajzolt maszk is fennmaradt.

Pugwis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1972 augusztus 19-dikén került sor a lény és a modern ember közötti első találkozásra. A 16 éves Robin 

 

Flewellyn és 17 éves Gordon Pike a Thetis tó partján voltak, amikor megláttak valamit kibukkanni a víz alól. A víz alól egy ezüst pikkelyes félelmetes külsejű humanoid bestia lépett elő. A srácok menekülni kezdtek, a vadállat pedig a nyomukban volt. Ahogy bepattantak a kocsijukba, az egyik fiút kiakarta ráncigálni a szörnyeteg a kocsiból, de a másik egyszerűen rácsapta a szörnyeteg karjára a kocsinak az ajtaját. Ezután elmentek a legközelebbi rendőrségre, ahol leírták a teremtményt...

5 láb magas volt, a fején egy taréj volt. Fekete kidülledő szemei voltak, halszerű szája. Az ujjai között úszó hártya feszült. A Királyi Rendőrség azonnal megkezdte a szörnyvadászatot, de semmit nem talált...

3 nappal később újra feltűnt. A tó mellett horgászó 12 éves Mike Gold és 14 éves Russell Van Nice látták a teremtményt. De itt csak annyi történt, hogy a kreatúra kinézett vízből, majd visszabukott.

Persze azonnal beindultak a cáfolatok.

 

 

 

 

 

Az egyik helyi újság bejelentést kapott, hogy valakinek elveszett a teju gyíkja, és valószínűleg azt vélték halembernek. Nem tudom hogy élhette túl egy Dél Amerikai hüllő a hideg kanadai vadonban, de ha túl is élte, nem lehet hogy összetévesztették a bestiával.

 

Russel Van Nice 1972-ben pedig bevallotta, hogy hazudott. De attól még létezhet a lény, hisz az első találkozás nyomokkal is járt.

A kanadai királyi rendőrség pedig híresen jó volt a világon. Csak felismerték, hogy ha hamisak lennének a sebek. És még ott vannak a helyiek legendái Feltehetjük a kérdést, hogy mi lehet a Thetis tavi bestia.

Sokkal inkább kétéltű, mint hüllő, és jobban bírja a hideget. Lehetséges, hogy valamikor a karbon időszakban, amikor a kétéltűek virágoztak. Talán kialakult egy fán élő, majd humanoid faj, amik a Thetis tavi bestia vagy a Lovelandi békaember ősei lehettek.

Vagy talán tényleg csak egy hoax...

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr983030573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MerchardX 2011.07.04. 12:49:45

hm érdekes cikk, de szerintem jobban össze kellene szedned a gondolataidat mielött csinálsz egy cikket, mivel ez így nagyon össze-vissza van, szerintem inkább kevesebb cikket csinálj, de azok legyenek hosszúak és tartalmasak
Amúgy már elég rég nézem az oldalt, nagyon szeretem, további sok sikert és ne hagyd abba. :)
süti beállítások módosítása