Üdvözlök mindenkit.

Szeretnék bemutatkozni. Lukács Gergőnek hívnak, 24 éves vagyok. Barátom, István kérésére jöttem segíteni erre a blogra. Azt tudni kell rólam hogy nem hivatalosan Cryptozoológus vagyok. Régebben vezettem már expedíciót a Nádi Farkas fel kutatására, illetve kapcsolatban vagyok a Magyar természettudományi múzeummal is.

Elolvastam a Fanyüvőről szóló összes cikket a blogon, és rengeteg mondanivalóm van.

Kezdjünk is bele: A szemtanúk szerint kb akkora lehet mint egy csimpánz, csak egy kicsit nagyobb. Nos, itt álljunk is meg egy kicsit. A rajzok amiket eddig be küldtek az emberek, 98%-ban felegyenesedve ábrázolták a lényt. Én úgy saccolom hogy kb 185-186 centi magas lehet, vékony testalkatú, és nagyon erős izomzattal rendelkezik, ha a lábát vesszük alapul.

Hogy miért gondolom azt? egy másik szemtanú azt írta hogy, idézem: "A válláig értem és kb 180 vagyok" Ez máris kihúzza azt a feltevést hogy egy emberszabású ősmajomról van szó. Tudomásunk szerint egy emberszabású majom sem volt képes, illetve ma sem képes egyik sem arra hogy teljes mértékben felegyenesedve járjon.

Azt is írták hogy ragadozó ez a lény. Könnyen lehet, sőt, már az elő emberek, mint a homo erectus vagy homo habilis is hússal táplálkozott, illetve ha megnézzük egyes ma élő majmokat, szintén esznek húst. A csimpánzok néha el kapnak egy antilopot, a páviánok nyulakat esznek 1-1 alkalommal, szóval nem lehetetlen. DE!!! és itt van ez a de szócska. Emlékezzünk csak arra hogy egy korábbi cikkben azt lehetett olvasni, hogy a lény be akart jutni a sátorba, és amikor a szemtanú apja megfogta hátulról a lény karját, és hátra dobta, az hirtelen meg ilyedt, és be menekült az erdőbe. Azt is figyeljük meg, hogy egyik alkalommal sem viselkedett ellenségesen, mikor a szemtanúk le írták a találkozást vele. Csupán arról van szó, hogy mivel még nagyon kevés embert látott a saját 2 szemével, ez a helyzet neki teljesen új, így csak kíváncsiságról beszélhetünk egyenlőre. István barátom felvetette hogy esetleg döglött állat miatt akart be jutni a sátorba, vagy csak egyszerűen a könnyű prédákat keresi. Ezek szintén nem állják meg a helyüket. Kezdjük a másodikkal. A könnyű prédával. Mivel egy 2 lábon járó humanoid lényről van szó, akinek feltehetőleg van némi IQ-ja, ezért ha jobban elolvassuk a régebbi beszámolót, mikor be akart menni a sátorba, észre lehet venni valamit. Amikor oldalról nem tudott be jutni, más taktikát választott, és egy másik helyen próbált be jutni. Ha egy teljesen állati lényről beszélnénk az addig kaparta, tépte volna a sátor oldalát, amíg nem szakadt volna ki, de a lény be látta hogy így nem megy semmire, de még ezek után is be akart jutni. Ebből is látszik, hogy az a teória, miszerint csak a könnyű zsákmányt keresi, megdőlt, elvégre akkor minek gürizett volna annyit a bejutással ha csak simán szét is téphette volna a sátor oldalát, és ki szedhette volna az illetőt. De nem. Meg akart dolgozni a vacsoráért, ami ez esetben nem, ismétlem, NEM a szemtanú volt, sokkal inkább a sátorban található lehetséges kaja maradvány ami ki volt bontva, és annak az illata csalogatta oda. Hogy miért gondolom ezt? egyszerű. Amikor a szemtanú apja megfogta a vállát, és hátra lökte, a lény nem akarta megtámadni, tehát nem a vacsorát látta benne, ahogy a sátorban lévő személyekre sem akart rá támadni. Pusztán egy "ehetőbb" kaját keresett. Konzerv hús vagy valami más. Ezt nem tudjuk biztosan, bár ha olvassa majd az illető ezt a cikket, kérjük hogy jelentkezzen, és próbálja meg felidézni hogy milyen felbontott étel lehetett a sátorban, ami esetleg oda csalogatta a lényt.

Nézzük a teóriákat:

1.Majomember - hát ez most érdekes szituáció, ugyanis a klasszikus értelemben vett majomember ebben a formában nem igaz. Mint régebben be bizonyosodott, a Himalájai majomember, vagy más néven Yeti, illetve az Észak-Amerikai Nagylábú, angolúl Bigfoot, az úgynevezett Gigantopitecus nevű, a földön valaha élt legnagyobb ősmajom leszármazottai. A mi kis Fanyüvőnk közelébe sincs ezeknek a robosztus izom tömegeknek.

2.Előember - Ez is kétséges, ugyanis sem a homo erectusra, sem a homo habilisra nem hasonlít, ráadásul míg utóbbi kettő fajnál már felfedezhetők voltak az úgynevezett emberi szőrök, tehát az a szőr fajta, ami csak az emberekre jellemző, addig a fanyüvőn inkább állati szőrök találhatók.

Nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy egy eddig teljesen ismeretlen fajjal van dolgunk, ezért mindenkit szeretnék óva inteni attól hogy bele kezdjen a haverokkal csak úgy "poénból" egy szörny vadászatra, mert ennek beláthatatlan következményei lesznek.

Nem tudjuk a szokásait, nem tudjuk hogy pontosan mit eszik, mikor alszik, mikor vadászik, ezért ha tömegesen vonulnak be az emberek az erdőbe, nem csak hogy el ijesztik, és így talán az évszázad legnagyobb felfedezése fog el tűnni a világ elől, hanem még az is meg esik, hogy sarokba szorul, legalábbis úgy fogja érezni, és ki tudja, eddig ugyan nem volt veszélyes az emberre, de lehet hogy gyilkolni fog, és akkor megint ki lesz a hibás? hát persze hogy a csúnya gonosz majom szörnyeteg, és ezért le kell puffantani, mert veszélyes az emberekre. Ez egy hatalmas ökörség. Ha mi nem bántjuk őt, ha tiszteletben tartjuk a szokásait, és a területét, úgy ő sem fog senkit bántani.

Beszélgettem erről egy kedves ismerősömmel, aki nagyon profi mindenféle kamerákban, illetve egy zoológus barátomat is fel hívtam, és úgy határoztunk hogy nemsokára ki megyünk felderítő útra, és azokon a helyeken ahol látták a lényt, mozgás érzékelős, infravörös éjjel látó berendezéseket helyezünk el, aztán lesz ami lesz. Még egyszer mondom, ez szigorúan tudományos megfigyelés lesz, és arra kérem a többieket is, hogy akik szintén ilyen ötleten gondolkozzanak, maximum 3-an menjenek. Gondolom ez a lelet mindenki érdeke hogy fent maradjon addig amíg lehetséges.

Szerző: Katarn

9 komment

Címkék: kriptid fanyüvő

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr203051246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vladyslav Stanislav 2011.07.08. 19:39:49

Én is ezt mondtam Bobnak az szörnykeresésről.

mormoth 2011.07.08. 19:46:05

Nagyon jó a cikk. Mi is gondolkodtunk ilyenen, de én attól félek, hogy a helyiek ellopják a kamerákat, azaz ezzel elszúrják az expedíciót...

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.07.08. 19:47:54

Ja és hallgatok rá;)
Na de ha nem előember és nem majomember, akkor mi?
Én arra tippeltem, hogy talán egy barlangi életmódhoz szokott főemlős. Talán azért hosszúak a végtagjai meg ezért mászik jól.

mormoth 2011.07.08. 19:49:27

Azt szeretném megtudni, hogy tundnál egy linket adni, hol tudnék mozgásra kapcsoló infrakamerát venni? NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM!!!

Katarn 2011.07.08. 19:56:30

@mormoth:

Hello, tudomásom szerint ez egy elég jó, és olcsó infrás kamera oldal: inframegvilagito.masco.hu/

mormoth 2011.07.08. 20:13:35

@Katarn: Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél! :D

mormoth 2011.07.08. 20:35:03

Egyébként én találtam az esetet, és felvettem a kapcsolatot a csávóval, akivel az a "sátras eset" mrgtörtént, s a fórumon azt írta előző nap kolbászt ettek, tehát lehet hogy ez a kaja maradt meg...

mormoth 2011.07.09. 21:39:21

Najó! Valaki el tudná magyarázni, hogy hogy ís működnek ezek a kamerák, és hogy milyet is kéne vennem. Ugye olyan kell ami teljesen vezetéknélküli, és az ilyen expedíciókon olyat szoktak, aminél a memo kártya benne van a gépben, tehát semmi más nem kell csak egy mozgásérzékelő infrakamera, amiben helyileg ott a memo kártya. Na ilyen kéne de nem nagyon értek az ilyen cuccokhoz, így nem találtam neten ilyet...valaki tudna mellékelni egy linket, vagy az e-mail címemen elmagyarázni, hogy miket is jelentenek hogy íp, kültéri megfigyelő stb. Mit is takarnak ezek a fogalak és mit takarnak az eszközök? am mozgásérzékelő fényképező is jó csak legyen! Köszi a segítsége előre is!

mormoth 2011.07.09. 21:41:03

e-mailem: kiscsiko96@gmal.com
süti beállítások módosítása