A Fouke lény...

2011.07.12. 16:10

 Az Arkansasi majomembernél megemlítettem a Fouke lényt. Ez a teremtmény valóságos sztár a kriptozoológia, azon is belül a hominidák rajongói között. Az Arkansasi Fouke városában az 1970-es felbukkanása óta turisták ezrei jönnek. Fotókat készítenek, ajándéktárgyakat vásárolnak, megnézik a híres lábnyomokat. A teremtmény "kalandjairól" film is készült.

1970-ben tűnt fel először, megzavarva az eddig álmos Fouke városkáját. Akik találkoztak a lénnyel, kb 2 méter magasnak írták le. Széles mellkasa volt, csapott vállai, és gyakran futott négykézláb. A testét bunda borította. A hangja olyan volt mint egy párduc nyávogására és egy tehén bőgésére. A szaga pedig legjobban egy ázott kutyáéra hasonlított.

A teremtmény valószínűleg részben húsevő volt.

Egy helyi farmer megbizonyosodhatott a saját kárán. Egy reggel kisétált a disznóólhoz, de annak az ajtaját letépve találta. Bent pedig széttépett sertések voltak. 

De a teremtmény 1971-re tartogatta a legnagyobb dobását...

Elizabeth Ford bejelentette, hogy a bátyját Dont és a férjét Bobbyt megtámadta egy majomszerű lény. Május 2-dikán a két férfi visszatért egy vadászatról, amikor Bobby vállát hirtelen megragadta a bestia. Don leadott pár lövést a teremtményre, mire az elmenekült. Bobbyt a Texarkanái kórházba kezelték apró karcolásokkal és kisebb sokkal.

A támadás után találtak pár lábnyomot a ház előtt, karcolásokat a tornácon és az egyik ablak is betört.

Május 23-dikán D. Woods, Wilma Woods és Mrs. R.Sedgass látták a teremtményt átkelni a 71-es úton. A következő hónapokban sokszor látták a lényt, több lábnyomot is találtak a turisták és a helyi lakosok.

A sheriff 1090 dollár vérdíjat tűzött ki a lény fejére. Próbálták kutyákkal keresni, de azok megvadultak a teremtmény szagától.

Ebben az időszakban több állat is eltűnt a környékről, amit a Fouka teremtmény 

1991-ben láttak egy hasonló lényt leugrani egy hídról.

1998-ig negyvenen látták a bestiát.

De mostanra a találkozások megcsappantak.

Frank Shamback primatológus szerint a teremtmény hoax.

A szociológusok szerint  a teremtmény a "a fehérek bűntudatának megszemélyesítője a rabszolgaság miatt". Elég hülye ötlet, akkor miért nem egy kigyúrt feketét képzelnek/mint Coffey a Halálsoron-ból/?

Egy előző posztomba említettem, hogy a bigfoot sokkal inkább meganthropus vagy paranthroupus, mint gigantopithecus. De a Fouke lény sokkal nehézkesebben jár két lábon, valószínűleg gyakrabban ereszkedik le a földre, mint társa. Talán ez megmagyaráza a három lábujjat, mivel gyakran előfordul a mai főemlősőknél a lábujjak összeolvadása, talán itt is ez lépett fel.

Ez a teremtmény sokkal inkább gigantopithecus /az Arkansasi majomember és a Skunk ape inkább sivapithecusok/.

Valószínűleg a fouke lény valódi teremtmény, túl sok tárgyi bizonyíték, túl sok szemtanú. Valószínűleg igaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr713060886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MerchardX 2011.07.12. 22:57:26

Az jó hogy a rengeteg leírást készítettél már a bigfoot "fajtársairól", de magáról a bigfootról nem :D
süti beállítások módosítása