Sheepsquatch-az igazi Wampa

2011.07.26. 16:40

Megvan nektek a Birodalom Visszavág?

Ha igen, emlékeztek arra a jelenetre, amikor az ifjú Skywalker a Hoth jeges felszínén lovagol, majd lecsap rá egy kétlábú fehér bundás ragadozó?

Szuper. És mit szólnátok hozzá, hogy ha elmondanám, hogy érkeznek hasonló lényről jelentések?

Szóval kíváncsiak vagytok. Akkor kezdjünk is bele.

Virginia Nyugati és Dél nyugati részén lévő erdőségeknek meg van a saját folklórja, köztük a sheepsquatch mítosza. A történetek szerint ennek a lénynek négy lába van, medve méretű, medveszerű lapos feje van, testét pedig piszkosfehér szőr fedi. A szemtanúk megegyeznek abban, hogy a vadállatnak különös, mosómedveszerű kezei vannak, de egyesek mintha hosszú oposszumszerű farkat is láttak volna. És egyesek szerint a teremtménynek rövid, kecskeszerű szarvai is voltak.

A teremtményt legtöbbször a Nyugat Virginiai Mason, Putnam és Kanawah megyében, de gyakran látták Boone megyében is. A legtöbb jelentés az 1990-es években futott be.

1994-ben két gyerek épp a kertben játszott, amikor egy fehér bundás teremtménnyel akadtak össze, amely medveszerű volt, és a mellső lábain ágaskodott. Állítólag 2 méter magas volt.

A srácok sírva rohantak haza elújságolni a hírt.

1995-ben jött a következő Boone megyei megfigyelés. Egy pár épp egy alig használt földúton parkolt le, és tették amit ilyenkor szoktak. Hirtelen észrevették, hogy az árok mellett egy medveszerű szürkésfehér bundájú élőlény figyeli őket. A legfurább a beszámolóban az, hogy állítólag négy szeme volt. A lény hirtelen a kocsira rontott, és megpróbálta felborítani, de a fiú persze gyorsan elhajtott, lehagyva a teremtményt.

1999-ben egy másik pár táborozott kint az erdőben. Tábortüzet raktak, söröztek, élvezték a sört, a csendet és a békét. Nem tudván, hogy ez rövid életű lesz. Hirtelen csörtetést halottak az erdőből, majd előrontott egy óriási négylábú állat, aminek a testét szürkésfehér bunda borította. A kempingezők persze menekülőre fogták a dolgot, de még hallották a vadállat szörnyű sikolyát.

1994-ben egy fiatal veterán Edward Rollins Mason megyében a Montman után eredt, de a közeli TNT gyár mellett egész másra talált. Ahogy odaért a Church patakhoz, hirtelen valami előjött az erdőből. Négy lábú volt, a szőrzete barnás-fehér volt, és csapzott. A kezei mancsszerűek voltak, a feje hegyes és kutyaszerű, rajta rövid szarvakkal. A lény lehajolt inni a patakhoz, majd miután végzett elcsörtetett.

Ez évben egy újabb találkozást is lejegyeztek a lényről.

Egy Teena nevű nő a Virginiai Patrick megyében pár ismerősével kiment megnézni Tündérköveket. Ezek fekete neoszilikát kövek, amiket fehér ásványi csíkok tarkítanak. Egy óra körül ő és a barátai megálltak, hogy igyanak valamit. Ekkor tőlük 50 méterre megláttak valamit. A lénynek szürkésfehér bundája volt, lapos feje, mélyen ülő szemei. A nő és a társai azonnal visszatértek a kocsihoz, és elmentek.

És a teremtményt kénes bűz lengte körül.

Na nem azt mondom, hogy a sheepsquatch a pokolból szállt fel. A TNT egyik legfontosabb eleme a kénsav. Valószínűleg miután bezárták a régi TNT gyárat, azelőtt juthatott egy kis szennyeződés a termőtalajba, ami aztán bekerült a növényekbe. Egy kémia vizsgálat érdemes lenne ott.

Persze innen ered az elmélet, hogy a Sheepsquatch talán valami mutáns.

Ennek a Zskat filmekbe illő elméletnek két hibája van.

1. A szennyeződések nem állítanak elő hasznos mutációkat, csupán felesleges szerveket, avatizmust, meg ilyeneket. Lásd Csernobilt vagy más olyan helyeket ahol sajnos nukleáris katasztrófa történt. Plusz még ott van az is, hogy ennyi idő alatt nem alakulhat ki egy új faj, ahhoz hat millió évre van szükség vagy kevesebbre, de nem 10 vagy 20 évre.

2. Nincs olyan eleme a TNT gyártásnak, amely mutagén lenne. 

Tehát a mutáció elmélet kilőve, és a földönkívüli elméletet sem vehetjük ide, hiába hasonlít a wampára és szerintem egy intelligens létforma nem repül csak át azért galaxisokat, hogy kocsikat borogasson és hogy táborozókat ijesztgessen, bár ki tudja, talán ez a kedvenc szórakozásuk.

A szarvak valószínűleg fülek, és a pár a második szempárt orrlyuknak nézhette.

De ha nem is mutáns, nem is démon, nem is földönkívüli, akkor mi lehet?

Emlékeztek a Sherman fenevadról írt posztomra?

Akkor jól gondolhatjátok. Szerintem a sheepsquatch egy túlélő óriáslajhár. Minden klappol a mancsszerű mellső lábak, a farok, a medveszerű lapos fej, és hogy képes két lábra állni, valamint megelégszik azzal, hogy az embereket elűzze a területéről. Valószínűleg Megatherium vagy Megalonyxl

 

 

 

Valószínűleg, jól elrejtőzve ezek a különleges és csodálatos teremtmények még élhetnek elszigetelt helyeken, és ennyi megmaradt az egykor gazdag Észak Amerikai Megafaunából...

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr223101332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SeDm 2012.05.23. 16:06:27

Szerintem igaz, bár a 99-es jelentésben ahol söröztek azt az alkohol is okozhatta :D de szerintem ettől eltekintve hihető és igaz
süti beállítások módosítása