Ausztráliai elefántok...

2011.08.12. 07:07

 

Mint láthatjátok új Skin van a blogon, valamint régen volt már bejegyzés /ez a Momo sok mindent ki vett belőlem, bejegyzéssel még ennyit nem kínlódtam/.

Ezzel a témával először az American Monster.com weboldalon találkoztam, sokáig szemezgettem vele, nem tudva, hogy ez kriptozoológia, vagy inkább ufókutatás, mivel a lények feltűnési helyén repülő csészealjakat láttak.

De most mi vizsgáljuk meg a kriptozoológia szemszögéből.

Az első találkozás ezekkel a bizarr teremtményekkel 1968-ben történt. Malbel Walsh és unokaöccse John elmentek a Naraben tó mellett. A vízben észrevettek egy különös lényt. 

A teremtmény 1.22 méter magas volt. A bőre sötétszürke és kérges, a mellső lábai csökevényesek voltak, míg a hátsók kerekek és vastagok mint egy elefánté. A feje pedig legjobban egy hangyászra hasonlított. A törzse szögletes volt és merev.

1971-ben két horgász a Naraben tónál halászott éjszaka, amikor a petróleumlámpájuk megvilágított valamit. A leírás szerint egy két lába, szürke, elefántszerű állat volt.

Aznap este egy asszony különös gurgulázó hangot hallott.

Az 1970-es évek végén Bill Chalker ufókutató kivizsgálta jelenséget, és arra jutott, hogy a humanoid elefántok és az indiaiak elefántfejű istene Ganesa között kapcsolat lehet.

És hogy az ufókutatók miért gondolják azt, hogy talán az Ausztráliai elefántok földönkívüliek? 1927-ben egy Ausztrál gazda egy bizonyos Mcgann írt egy 19 oldalas 

HUMANOID ELEPHANTS: (AUSTRALIA)

levelet, amiben beszámolt a farmján történt állatcsonkításokról, óriási fekete madarakról, idegen űrhajókról és persze hatalmas elefántszerű lényekről, amiknek a hátán taraj volt /a szemtanúk egyike sem láthatta a 8-dik utas a halált. Én is láttam, de nem, nem lehet az űrutas, azt majd a Prometheusban láthattunk/.

Valamint 1971-be Sidney-ben földönkívüli űrhajókat láttak az égen.

A humán elefántok csak azért nem lehetnek egy titokzatos földönkívüli faj egyedei, amiért a Jersey ördög vagy a Karolinai gyíkember sem... állatszerű a viselkedésük.

Külön érdekesség, hogy ibn Muhammad al-Qazwīnī arab író "Csodálatos dolgok a jelenben" című 1283-as könyvében egy elefántfejű dzsinn képe található. Ez a könyv a Mogulok által uralt Indiában elég ismert volt, és többször is után nyomták.

Most feltehetjük a kérdést, hogy mi lehet a humanoid elefánt?

Volt egy hasonló lény a prehistorikus Ausztráliában.

 

 

 

 

 

A Palorchestes.

Ez egy ló méretű erszényes volt, rövid tapírszerű ormánnyal és az óriás lajhárokhoz hasonlóan képes volt két lábra állni. A tudomány mai állása szerint kihalt tízezer évvel ezelőtt.

De a két észlelés azt mondja, hogy talán még élhetnek valahol Ausztrália mocsaras vidékein.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr633147544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ubk 2011.08.12. 09:17:15

youtu.be/HnUuL-SuDXI
Az Úr Ganésa születéséről egy kis filmecske, ha már szóbakerült. Ilyenkor a hindu fundamentalista (jó értelemben!:-) ) feltámad bennem, hogy tényleg ez lehet az Ősi tudás, ha ennyi dolog stimmel más kultúrákban is :-)
Jó volt ez a poszt, már vártam a frissítést! :-)

mormoth 2011.08.12. 10:55:38

Korábban a bunyipot is a palorchestessel, vagy a diprotodonnal azonosították. Bár a beszámolókban az "elefántemberek" és a bunyip leírása, s viselkedése merőben eltér...

amanojaku 2011.08.12. 19:12:14

érdekes cikk, de ez az őserszényes szerintem nem stimmel teljesen azal, hogy a melső lába csökevényes

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2011.09.01. 16:34:40

az óriás földi lajhárt is kihaltnak hitték már vagy 10 ezer éve, mégis sokan észleltek hasonló lényeket. lehet hogy ez, és az óriás lajhár mégsem haltak ki.
süti beállítások módosítása