Üdvözlök mindenkit a kriptidek természetrajzának második részében. A mostani lény amit górcső alá vesszünk, az a cadborosaurus willsi.

Ellentétben a Bigfootal, ennél a lénynél kevés táppont van. A Bigfootnál tudjuk, hogy főemlős, de viszont a cadborosaurusnál nem bírunk rájönni, hogy mi lehet.

Aktív életmódja arra következtet, hogy tengeri emlős, talán a cetfélék evolúciójának egy másik iránya.

 

Az egész Északi tengeren látni, arra kell gondolnunk, hogy melegvérű. A megnyújtott fej arra enged következtetni, hogy a halászati módjuk a következő. A kígyószerű testük izmos, amikor észreveszik a zsákmányt, valószínűleg a rugóhoz hasonlóan lövik ki magukat. A halrajt megzavarják, és összekapkodják a megzavarodott állatokat. Képesek kiugrani a tengerből, hogy elkapják a tenger felett repkedó vízi madarakat, ezzel kiegészítve a táplálékukat.

A nagyobb cadborosauruszok talán a tenger mélyebb régióiba is leúszhatnak, ahol óriáskalmárokat zsákmányolhatnak.

 

 

 

 

 

 

 

A territorális viselkedésükről annál inkább képet kaphatunk.

Széles területen látni, a legdélibb előfordulási területe Kalifornia, Monterey. Valószínűleg egy Cadborosaurus hatalmas vadászterületet birtokolhat az óceánon, de hogy mennyire kerülnek sorra harcok a territóriumért, arról nem tudunk semmit, de annyi biztos, hogy a tengerből való kiugrálásukkal talán azt demonstrálják, hogy a terület az övék, de épp úgy szó lehet párzási hívásról is. Mert ha az elmélet helyes, hogy a cadborosaurus esetleg cetféle, akkor képes lehet hallani a hullámok által keltett hanghatásokat. Talán ezek mértéke jelezheti a példány méretét.

 

 

A cadborosaurusról joggal feltételezhetjük, hogy elevenszülők. Valószínűleg a fiatalok már a születésük ideje után önállóak. Kezdetben a testüket páncél borítja. Valószínűleg próbálnak még a part közelébe maradni, ahol elrejtőzhetnek a sziklák között, de amint már elérnek egy bizonyos méretet beúsznak a tenger belső régióiba.

 

 

 

 

A fiatal állatok között nagy lehet a halandóság. Gyakran áldozatul eshetnek ámbrásceteknek, de talán más felnőtt cadborosaurusoknak is.

Remélem nem vagytok rám nagyon dühösek, hogy ennyire elmaradtam ezzel a résszel, és egy újabb kriptidet tudtam számotokra testközelbe hozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr483216119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása