A Kandahári puma

2011.09.11. 09:08

 Különös, pumaszerű nagymacskákat lehet látni Afganisztánban. Az ott szolgálatot teljesítő Amerikai katonák Kandahári Pumának nevezték el.

 

Michael Yon harctéri újságíró interjút készített a szemtanúkkal. A katonák leírták, hogy az állatnak a külleme olyan volt mint a pumának, de akkora volt mint egy németjuhász.

TJ Wowel őrmester beszámolt arról, hogy mindennap látta a vadállatot, és elmondta, hogy a bundáját barna foltok és csíkok díszítették.

2010-ben a Lakokhek harci bázison látták a vadállatot, de arra gondoltak, hogy az egy nagy, kobór kutya.

A Sangar bázison pár tengerészgyalogos lefényképezett két nagymacskát, de a parancsnok azt mondta, hogy két karakált láttak. Ez a híúzfaj elterjedt Afganisztánban, de nem szerintem ha a katonák azt is látták 2010-ben, de nem magyarázza meg az ezévi jelentéseket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Várjuk a további híreket.

Michael Yonról tudni kell, hogy régen zöldsapkás volt. 2004-től küldte a tudósításait az Afganisztáni és Iraki harcokból, ezek megjelentek a Washington Postban, a Fox Newsnál, az ABC, CNN és a többi amerikai hírcsatorna.

A Puma meg talán az oroszlán vagy a leopárd valami helyi alfaja.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr723217332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása