A kriptozoológia bírálóinak van egy gyakori szavajárása, hogy ha léteznek ezek a lények, akkor még miért nem bukkantak rá egyetlen egy tetemre sem? Épp ez az, hogy bukkantak már rá különös teremtmények tetemeire. Az új rovat ezeket veszi górcső alá.

1996. december 24-én a Fülöp szigeteki Villa Rico tengerparton egy különös állat tetemére bukkantak közel Claveria Masbate városához. A teremtményt kezdetben egy borjúnak vélték, de a mérete alapján lehetetlen volt, hogy az legyen. 8 méter hosszú volt, más testi jegyek is arra utaltak, hogy a teremtmény nem egy vízbe fulladt szárazföldi emlős. Az állatnak angolnaszerű teste, teknősére emlékeztető feje, az orrlyukai a feje tetején voltak találhatóak, hasonlóan a cetfélékhez és négy békáéra emlékeztető lába volt. A dög bomlása előrehaladott állapotban volt, de a testén vágások voltak. Kiderült, hogy egy helyi hentes eladta az állat húsát a boltjában.

Dr. Perry Wong a Fülöp-szigeteki egyetem zoológusa szerint a teremtményt, az orrlyuk ellenére nem lehetett emlős, mivel hiányzott a delfinéhez hasonlító hosszú orr. Véleménye szerint a teremtmény egy angolnára emlékeztető primitív halféle, ez bizonyítják az uszonyok. De egy halnak miért kell a fej tetején található orr, ami segítségével levegőt vesz?

Dr. Karl Shuker kriptozoológus szerint egy bomlófélben lévő gyilkosbálna, de néhányan úgy gondolják, hogy talán egy óriáscápára bukkantak? De sajnos ezt már nem tudhatjuk meg, mivel az állat tetemét a helyi hentes feldarabolta és árusítani kezdte.

Véleményem szerint ez az állat egy plesioszaurusz. Szerintem elképzelhető, hogy pár vízi hüllő túlélhette a tengerszint alatt a becsapódás hatásait, majd elkezdtek szaporodni. Erre van egy másik dolog. Valamiért a bálnák soha nem voltak elterjedtek, nem olvasunk olyanokat, hogy hatalmas kékbálna csordák járták az óceánokat. Valamilyen ragadozónak az ember előtt is tizedelnie kellett ezeket a hatalmas tengeri emlősöket...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr864327939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2012.03.20. 17:20:42

0.0

egy kicsit durva hogy a hentes eladta a húsát....

Azt sem tudja micsoda, csak talál egy rothadó tetemet a parton és képes eladni a húsboltban!!

Akkor lehet hogy van aki evett már Plesiosaurus húst....

J-rex 2012.03.20. 17:20:59

Bizony volta ami pusztította a bálnákat,a megalodon nevű óriáscápa,ami már kihalt.

2012.03.20. 19:16:11

Vigyázni kell, nehogy nyüvi is a reggeli virslidben kössön ki.

KMJ 2012.03.20. 22:12:48

Üdv Bermuda:D.
Arrafelé a fülöp szigeteki emberek sokkal szegényebbek mint mi, tehát abból élnek amit találnak általában.
Sajna nem túl sok a leírás a talált lényről, de ami van, az alapján szerintem a Tylosaurusra jobban hasonlít:www.google.hu/imgres?q=tylosaurus&hl=hu&gbv=2&biw=859&bih=619&tbm=isch&tbnid=wrKIetGTjikUcM:&imgrefurl=http://hyphenatedsuperhero.deviantart.com/art/Tylosaurus-154839078&docid=H7-uwM3yEhtvlM&imgurl=http://www.deviantart.com/download/154839078/Tylosaurus_by_hyphenatedsuperhero.jpg&w=2176&h=2240&ei=B6hoT5_HNo3ysgbLl4mQCA&zoom=1&iact=hc&vpx=110&vpy=260&dur=3475&hovh=228&hovw=221&tx=172&ty=188&sig=109590960202537634235&page=5&tbnh=137&tbnw=167&start=60&ndsp=16&ved=1t:429,r:0,s:60
Észre vehető rajta az angolna szerűség, a feje, meg az uszonya is picit teknősös és fölül vannak az orjukai, és hasonlíthat is egy oszló, fölpuffadt borjú vizzihullára valamennyire.
Rokonai a ma élő varánusz félék, és a kigyók. Nem volt válogatós táplálkozású, a plesiosaurusokat is megette.

2012.03.21. 15:48:25

@KMJ: Nyugodj meg, Magyaroszágon tényleg nincs ugyan akkora szegénység, de ha 100 forinntal olcsóbb húst találnak a nénik az aluljáróban azonnal lecsapnak rá, mégha kétes eredetű is (ismerünk ugye sztorikat amiben a dögkút és a kolbász szavak egyszerre szerepelnek).
Bocsánat az offért, a Fülöp-szigetek-szauruszról meg csak akkor fogunk majd pontos képet kapni, ha a hentes kriptozoológusnak tanul (tényleg, lehet valahol hivatalosan kriptozoológiát tanunli a világban?)

Lyphian 2012.03.21. 21:48:24

@Bermuda: Szia, a kriptozoológusok először Zoológiát és Biológiát tanulnak keményen, majd érdeklődniük kell a jelenlegi még dokumentálatlan élőlényekről, ezek a kriptidek. Ez fontos hogy képben legyenek. Ezután mennek terepre, meg kell tanulniuk mintákat venni, észleléseket és állati viselkedéseket feljegyezni stb. Finoman fogalmazva ritka az, hogy valaki talál új élőlényt, akár kriptidet vagy bármi ehhez hasonlót, a kriptozoológusoknak valamiből fedezni kell a költségeiket így néhányan videóra veszik saját kutatásukat, találkoznak más a téma iránt érdeklődőkkel...akik eljutnak idáig, könyveket vagy magazinokat írnak kutatásaikról vagy így fejtik ki véleményüket bármiről ami kriptozoológiával kapcsolódik, vannak filmcégek is amik ezzel foglalkoznak úgyhogy lehetőség van bőven.

Nem fejből mondtam: education-portal.com/articles/Become_a_Cryptozoologist_Education_and_Career_Roadmap.html Angol de remélem segítettem egy kicsit :)

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2012.03.22. 13:24:06

@Lyphian: szerintem az sem árt ha értesz egy kicsit az ős-zoológiához.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2012.03.22. 13:30:56

...mivel sok kriptid egy kihaltnak hitt állat (legalábbis azt feltételezik).

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2012.03.23. 17:35:26

Hallottam, hogy a Sorbonne egyetem geológia szakán állítólag van kriptozoológia kurzus.
De visszatérve amit mondtatok. A lény tuti, hogy légköri levegőt lélegzik, mert akkor miért lenne a feje tetején az orrlyuk.

@J-rex: A Megalodon a kora pleisztocénra kihalt. Állítólag... De ezzel el is találtad a jövő heti témát.:D

J-rex 2012.03.23. 19:42:49

Ezeken kívül sztem még értenie kell a paleontológiához és a mitológiához is.
Egyébként gondolkoztam azon h nálunk is be kéne vezetni egy olyan tantárgyat pl a Kriptozoológia,biológiai alapjai.

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2012.03.23. 20:30:13

@J-rex: Én is írtam, az "ős-zoológia"-val a paleontológiára gondoltam.

.

KMJ 2012.03.23. 20:33:50

Én is találtam figyelemre méltóságokat fanyűvő rajongóknak.
Volt egy pár panasz, hogy nincs tudomásunk korábbról szóló fanyűvő szerű lény legendákról magyarországon.
Piere de la Croix már írt gyanus, elsősorban ha jól tudom tóth legendákat hasonló lényekről, és Bob is megemlítette a germán farkasembereket, amihez hasonlót én is előhozok. Találtam egy olyan oldalt ahol rengeteg leírás van a magyar fajta farkasemberekről is, már a XVII.sz. közepéről is van álítólag fenmaradt észlelés. Még annyit elárulok, hogy elég pontosan az ország ugyanazon részein voltak a legtöbb észlelések a farkasemberekről is, mint a fanyűvőkről, szlovákia, ausztria, románia, németországban is elterjedt volt a magyarfajta. Elsősorban a pásztorok, hajléktalanokra fogták a létezésüket, miszerint ők változtak farkasemberekké, egyébként a pásztorok gyakran hordtak subát, és elvileg a fanyűvő bundája is suba szerű, és elég sokat lopkodtak, tehát lehet, hogy ebből az egyezőségből tudták be a pásztorok tettének. Meg van egy másik régi fanyűvő beszámoló, amiben a tábori gyerekek csövesre fogták a fanyűvőt.
A farkasemberek kinézetét, úgy írták le, hogy az emberhez képest morfológiailag a háta van a hasán, és a hasa van a hátán (ez az egyezőség egyébként szerintem megfigyelhető a fanyűvő- észlelők rajzain). Több neve is volt a magyar farkasembereknek, akit érdekelnek a részletei, az a belinkelt oldalon kutató szinvonalú farkasember leírásokat találhat magyarokról is!:D. Elvileg a magyar fajta farkasembernek sírhelyéről is létezik legenda, ami a megnem mondom most, hogy hívják település meletti kőhalom alatt van, ki tudja, lehet, hogy fanyűvő maradványok lapulnak ott...
Részletek itt:
ejszakaiangyal.mindenkilapja.hu/html/17947993/render/legendas-lenyek-1

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2012.03.24. 11:15:54

@KMJ:

Meg kellene nézni, hogy láttak e hasonló lényt a török időkben. Gondolj bele, elnéptelenedő falvak, visszatérő erdők. A fanyüvő számára ideális terep.

KMJ 2012.03.25. 19:16:59

@Néma Bob: Majd meglátom, hogy mit tehetek, egyelőre azt is csodának találom amit eddig találtam a magyar farkasemberekről. Amúgy nekem is fordult már meg a fejemben a törökországi kapcsolata a nyűvínek, de olyan összefüggésben, hogy mert ott sok a lakatlan terület, ahonnan esetleg elkeveredhetett ide.

Norbi Gyetvai 2012.12.14. 15:14:54

szerintem egy kosárszájú cápára hasonlít aminek lerothadt az állkapcsa
süti beállítások módosítása