A Bladenboroi bestia

2014.01.07. 12:35

http://static1.wikia.nocookie.net/__cb20110507142830/cryptidz/images/5/55/Bilde_01.jpgÉszak Karolina, egyike az első 13 amerikai államnak a nyugati parton. Itt volt az első spanyol település, Joara az észak-amerikai szárazföld belsejében, valamint az angolok itt alapították meg a később titokzatos módon elnéptelenedett Roanoke kolóniát, valamint 1953-ban az itteni Bladenboro városkája horrorfilmbe illő eseményeknek adott otthont.

December 29. Egy helyi  farmer jelentette a hatóságoknál, hogy látta, ahogy egy titokzatos nagymacska az aljnövényzetbe vonszolta kutyájának halott testét. Újév napján két titokzatos módon elpusztul kutyára bukkantak. A jelentések szerint a szervezetükben egy csepp vér sem maradt, másnap két további kutyát támadt meg a titokzatos ragadozó.

Január 6. Mrs. Kinlaw 21. éves helyi lakos reggel fél nyolckor kisétált a házuk elé, amikor meglátta a különös teremtményt az udvaron ólálkodni. Azonnal felsikított, mire a férje puskával felszerelkezve kirohant a házból. Csak a teremtmény macskára emlékeztető jókora lábnyomait találta meg. Egy helyi gazdálkodó pedig beszámolt arról, hogy az ismeretlen vadállat többször is rájárt az állataira, elragadott három sertést, négy tehenet és egy kecskét. Ez utóbbit a későbbiekben megtalálták, a fejét valami egy harapással összezúzta. A beszámolók szerint a vadállatnak a medvére emlékeztető vaskos teste, macskaszerű feje, és hosszú farka volt.A teste 1.22 méter hosszú és a becslések szerint 120 kilogramm. Testét cirmos bunda borította. A hangja pedig egyszerre emlékeztetett csecsemősírásra, egy nő sikolyára és egy macska morgására. A hatóságok hamarosan hajtóvadászatot indítottak a különös bestia után. Vadászok százai keresték, hogy leterítsék a vadat, de nem bukkantak semmire se.

A gyilkosságok hirtelen abbamaradtak, egészen 2003-ig. A teremtmény több állattal is végzett Bladenboro 150 kilométeres körzetében.

2007-ben Lexington megyében hatvan kecskének összezúzta és kiszívta valami a vérét, harminc mérfölddel odébb Greensboro városában egy gazda ugyanígy vesztette el a kecskéjét. Bolivia városában egy pitbullal végzett, A gazdája Bill Robinson eltemette halott kedvencét, néhány nappal később egy másik helybeli Leon Williams  megtalálta az elpusztult állatot. A halott kutya néhány testrésze hiányzott, körülötte pedig minden csupa vér volt.A titokzatos ragadozó két hét alatt tíz kutyával végzett. Az általa hagyott lábnyomok 10 cm szélesek voltak.

2013. Június 15. egy helyi farmra csapott le a ragadozó, megölve az ott tartott három lovat és a tulajdonosok nagy bull masztiff kutyáját. A lovak nyakán, mint a többi támadásnál mély, szúrt sebre bukkantak. Az állatok életük utolsó perceiben erősen verejtékeztek. Ez azt jelzi, hogy valami üldözte őket. Másnap a kutyájuk holtestén is hasonló sérülésekre bukkantak. A farm gazdája is látta a titokzatos állatot, ami kísértetiesen hasonlított az 1953-ban látott teremtményre.

2008-ban a MonsterQuest című televíziós műsor munkatársai arra a következtetésre jutottak, hogy a támadásokért egy puma a felelős. Ez az állat azonban kihalt a teljes keleti parton, kivéve az erősen fenyegetett floridai pumát. Ha nem puma volt, akkor mi tizedelte a közeli állatállomány?

A beszámolók szerint nem pumát láttak, ahogy a viselkedése alapján lehetett az ismert nagymacskafaj tagja. A puma mindig raktározza a zsákmányát, nem jellemző rá a vérszívás. Talán valami új, eddig fel nem fedezett nagymacskafaj élhet Észak-Karolina erdőségeiben. Több ragadozó is ízletesnek találja a zsákmány vérét, előszeretettel meg is isszák, mivel nem csak finom, hanem egészséges is. Lehetséges, hogy e faj egy-egy elöregedett vagy fiatal és kíváncsi tagja előjön a rejtekhelyéről, hogy a könnyű zsákmánynak számító háziállatokra vadásszon.

Talán az is lehetséges, hogy nem is macskaféle, hanem a medvekutya egy speciálizálódott leszármazottja, amely a Borophaginae (csonttörő erejű állkapoccsal rendelkező) kutyák kihalása után azok helyére léptek.

Vagy talán ez csak egy városi legenda, vagy tényleg csak egy pumát láttak...

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr415742941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az orcus secundus 2014.01.11. 21:03:39

Érdekes , hogy a korai észleléseknél a holtestek mindig eltűntek és ha jól figyeltem a szemtanúk se tettek semmi utalást az állat színére. Míg a későbbi "modern" észleléseknél a hulla ott maradt a helyszínen.

Iosephus30 2014.01.16. 04:49:27

Szerintem nem lehet medvekutya, mert ahhoz, hogy egy ilyen nagy méretű harmadkori ősemlős mind a mai napig fennmaradhasson, szükség lenne egy igen méretes populációra, minimum több ezer egyeddel. Azért ennek lenne valami nyoma szerintem:)

Metzger05 2014.01.21. 21:39:10

A lovas képet már sokszor láttam köze nincs a bestiánkhoz de egyébként érdekes poszt :) Egyébiránt valószínűleg egy őshonos faj elvadult, elkorcsosult egyede lehet a tettes :)

Sándor Garbera 2015.08.27. 17:12:12

Én inkább maradok az új nagymacskafaj teóriánál.
süti beállítások módosítása