/Elnézést a hatásvadász címért/

 

Kanyarodjunk csak az ősi egyiptomi kultúrához. Engem mindig is érdekelt, és szerintem sokakat is. Hogy kik építették a piramisokat, miért építették a piramisokat, és hogy egyáltalán honnan jött az egész kultúra.

De van egy még nagyobb rejtély.

Az egyiptomi isteneket állati fejjel ábrázolták. Hóruszt a Solyómfejjel, Hathort tehénként, Basztetet macskaként, stb.

De van egy rejtély…

Hogy Sethnek milyen állatról mintázhatták a fejét.

Seth a sivatag és a káosz istene volt. Megölte és feldarabolta testvérét Ozíriszt, majd szétszórta holttestének darabjait a Nílus partján. Később Ozírisz fia Hórusz legyőzte.

Semmilyen más élő teremtményre nem emlékeztet. A testalkata mint egy kutyaféle, de a feje egy hangyászé, és a füle pedig egy szamáré. Próbálták már okapiként, földimalacként sőt még egy Nílusban élő halként is azonosították.

De nem találták sehol sem azt a lényt, amiről Seth isten szent állatát mintázhatták.

Talán korunkban lehullik a lepel a titokról…

1990-től kezdték el dokumentálni egy különös farkasszerű fenevad feltűnéseit Egyiptomban. Ezt a lényt hívják a salawának.

Az 1960-as években már voltak róla beszámolók, de a lény igazán az utóbbi 20 évben indult be. A leírások megegyeznek abban, hogy a lény nagyobb mint egy farkas, a bundája csíkos, hegyes fülei túlméretezettek. Shabza Hamzeh Shaker, egy helyi mezőgazdasági munkás aki látta a teremtményt úgy gondolta, hogy az nagyobb mint egy szamár, de kisebb mint egy teve, a nyaka és a farka hosszú volt. A helyiek szerint a salawának jó a hallása, és nagyon értelmes, valamint képes elrejtőzni a papírusznádban.

Általában emlősökkel és hüllőkel táplálkozik, de sokak szerint embereket is megtámad.

A hatvanas és hetvenes években gyakran feltűnt Karió külvárosában.

1996-ban a felső egyiptomi Armantban egy falkányi salawa gyakran támadott meg állatokat, de néha embereket is. Állítólag pár helyi lakos képes volt pár ilyen teremtményt lelőni.

2005-ben és 2008-ban újra támadtak. Néhány találkozás gyilkosságal végződött.

A legutóbbi ilyen találkozásról 2009-ben történt említés. Egy salawa megtámadott egy hét éves kisfiút. Az asszony megvédte a gyereket. Az elmondása szerint nem tudta, hogy kutyát vagy farkast lát.

 

Nem kétséges, hogy a Seth állat és a Salawah ugyan az, tehát már legalább 5100 éve tudunk a lény feltűnéseiről, sőt azt is tudjuk, hogy nem voltak valami barátságosak az emberekkel. Hisz miért is ne róla mintázták volna Seth szent állatát. Valószínűleg az Egyiptomiak az első időkben vadásztak rájuk, és lassan visszaszorították őket. De a Salawah nem halhatott ki, hanem kiszorult a sivatagba, vagy elrejtőzött Egyiptom elrejtett részein.

 

De jöhet a kérdés, hogy mi lehet a salawah.

Egyesek szerint Afrikai Vadkutya, de az már teljesen kipusztult Egyiptom környékén.

Vannak akik szerint sivatagi róka, de az az aranyos kis állatka, és a kegyetlen ragadozó, amit a salawahot festik le elég távol áll egymástól. Mások pedig az aranysakál és a házikutya hibridjének tartják. De ez nem magyarázza meg a méretét és a színezetét.

 

Bár benne van a pakliba, hogy talán a Nandi medvéről van szó, de ahhoz túl karcsú, és a nandi medvét soha nem látják falkában.

Tehát biztos, hogy a salawah egy kutyaféle.

De lehet egy másik lehetőség is.

Fájl:Lycaon pictus pg.jpgA Pleisztocén időszakban Afrika területén egy hatalmas vadkutya élt, a Xenocyon lycaonoides. Ez a teremtmény volt az egyik csúcsragadozó. Szinte minden akkor élt növényevő a zsákmányállatai között volt, sőt még az ember is szerepelt az étlapján.

A leszármazottai a mai afrikai vadkutyák és a dólok, vagyis az ázsiai vadkutyák

Lehetséges, hogy nem halt ki, hanem a Nílus területén kialakult egy fajuk, és ezekkel találkoztak az ősi egyiptomiak, és talán ezek zaklatják ma az egyiptomi városok és falvak lakosságát.  

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr102937072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása