A Jeti, a Bigfoot, az Alamaszti, és a többi majomember elég ismert a közvéleménybe. De vannak olyan lények, amikről csak elvétve lehet hallani, de szintén majomemberek.

Most ezekről a lényekről teszek közé egy kis összeállítást.

Amomongo: A Negros szigetei Kanlaon hegy lábánál lévő barlangokba élnek állítólag. Embernagyságú, bundás majomszerű teremtmények. Állítólag a kecskék és a csirkék belső szerveivel táplálkoznak.

Barmanau: Afganisztán és Pakisztán hegyeiben élnek ezek az állatok. Állítólag emberi nőket rabolnak el, és megpróbálnak velük párosodni. Bizonyos jelentések szerint állati bőrt visel a hátukon és a fejükön.

Batutut: 1.8 méter magas, a testét a tenyere, a térde, a talpa, és az arca kivételével bunda borítja. Ez általában szürke, barna, vagy fekete. Vietnámban, Laoszban és Észak Borneóban számoltak be róla. Nagyon agresszív. Bizonyos beszámolók szerint embert is ölnek, és megeszik a májukat.

Mande Barung: Majomszerű lény, Északkelet Indiába és Bangladesbe jelenik meg az a Jeti szerű lény.

Nyalmo: Nagytermetű főemlősők a Himalájába. 1937-ben egy kisebb expedició látta őket, ahogy körbe álltak, és valamilyen vallási szertartást tartottak. Az egyik valamilyen hangszeren játszott. Nem kizárt, hogy a Jeti egyik törzse.

Yeren: Vöröses barna bundát víselő hatalmas majomember Kína területéről. 1980-ban megtalálták pár fészkét, amelyet a lombkorona szintbe építettek.

Orang Mawas: 2,4-3 méter magas emberszabású lények a Malajziai Johor szigetén. Fekete bunda borítja a testüket. 1871-ben volt az első észlelésük. 2005-ben a Malaj kormány hajtóvadászatot indított a lény ellen.

Ezeknél a lényeknél általában több elmélet is van. Mondják, hogy Földönkivüliek, vagy egy párhuzamos dimenzióból jöttek.

De erre van pár más elmélet is.

Származtatták már őket Gigantopithecustól, Homo Erectustól, Neandervölgyi Ősembertől, vagy az új keletűbb Homo Florensisstól.

A Yeren esetében gondoltak már két lábú Orángutánra is.

A Jetire, a Bigfoot, az Yowira, és az Orang Pendekre, későbbi posztokban kerítünk sort.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr281929957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása