A Felső Winsoncin  találtak egy hatalmas tokot, ami leginkább egy harcsa és egy cápa kereszteződésének hat. Ez a példány rekordméretű. Egyszerűen hatalmas. A hal ősei találkoztak a dinoszauruszokkal, és túlélték azokat, de úgy néz ki, hogy most az emberben ellenfélre talált.

A tokhalak hihetlen módon megritkultak, de egy ilyen nagy példány kifogását sikerként könyvelték el. A hal valószinüleg több ezer ikrát rakott le, ezzel is stabilizálva a nagytavak halvilágát.

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: AP

Szerző: Néma Bob

4 komment

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr711948163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HgGina 2010.04.24. 19:21:44

Mondjuk első körben megtanulhatnád leírni a Wisconsin folyó nevét.
Azután pedig megtanulhatnád, hogy ez a kb. 3 méteres tokhal (Acipenseridae) feleakkora sincs, mint amekkorákat a Vaskapu építése előtt akár Bécsnél is kifogtak, Pestig pedig rendszeresen felúsztak a Fekete-tengerből. Ld. vizafogó.
Aztán vedd elő a tankönyvet és tanuld meg, hogy a viza (Huso Huso Linnaeus) a legnagyobb, jelenleg is élő édesvízi hal Európában. Amerikában se nagyon találni ezeknél nagyobbat.
De mindezek előtt inkább tanulj meg magyarul. Ebben a pár mondatodban kilenc hiba van.
www.szanalmas.hu

oneuser 2010.04.25. 07:35:02

csodás ez a hal :)

Primevalboy 2010.07.15. 14:38:47

A fehér tok kb. száz évvel ezelőtt még 6 méteresre is megnőtt, de az utóbbi időkben ritkán fogni 3 m-esnél hosszabbat.
süti beállítások módosítása