Élő Mamut?

2011.08.25. 07:59

Üdvözlök mindenkit.

Egy érdekes információt találtam a neten.

Oroszországban van kiállítva az a Mamut bébi, ami tökéletesen konzerválódott a Szibériai jeges tundrában.

Gondolom páran még emlékeznek arra a média által felszított történetre, miszerint használható DNS-t akartak találni a kis Mamutban, Orosz tudósok.

Akkor sajnos ez nem történt meg, ugyanis hála az idióta sajtónak, egyre több aktivista, és táblát lóbáló emberek követelték azt, hogy azonnal fejezzék be a kutatásokat, és hagyják békében nyugodni azt a szerencsétlen állatot.

Legalábbis eddig síri csönd volt. Ám most valami megmozdulni látszik. Natalia Fyodorova, a kutatás vezetője újra kiállt a nyilvánosság elé, és büszkén vallotta be, hogy komoly, mondhatni forradalmi előrelépést tett meg a csapatával a kis Mamut DNS mintázatával. Sajnos egyenlőre be kell érnünk ennyi információval, ám ez a bejelentés eléggé nyilvánvaló tényt tár fel. Ezek szerint több éves titkos kutatások után sikerült klónoztatni egy igazi, élő, lélegző Mamutot?

Ha ez valóban így van, akkor innentől kezdve már csak egy karnyújtásnyira vagyunk az igazi Jurassic Parktól, lévén ha Mamutot sikerült klónozniuk, akkor ezek után szinte biztos hogy Dinoszauruszokat is felakarnak támasztani.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptid.blog.hu/api/trackback/id/tr393178837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J-rex 2011.08.25. 13:23:27

Én vagyok az egyik aki nagyon örülne neki,de sajnos nem valószínű,h még a mi életünkben eljut oda a tudomány h a dinoszauruszok pár nagyon töredezett dns-foszlányát fel tudják használni élő állatok előállítására...de reméljük.

kri1219 2011.08.26. 11:29:39

Lehet, hogy hülyeség lesz amit írok, de szerintem azért akarják inkább a nem túl rég kihalt állatokat "föltámasztani", mert ki sem haltak teljesen. Gondolok itt például az erszényes farkasra vagy a mamutra. Lehet, hogy a kutatók találtak pár példányt és ,,úgy csinálnak mintha dolgoznának", erre beszedik az állami támogatásokat, nem beszélve az egyéb támogatói pénzekről, pár évig várnak, és előállnak egy fogságban szaporított kis mamuttal.

Esprit 2011.08.27. 13:08:59

Igazából megvallva én nem nagyon örülnék,ha rég kihalt dinoszauruszok rohangálnának szabadon,mert lásuk be senki sem tudja milyenek is voltak ők és a mamutokról szintén ez a véleményem. Vannak fajok amiket mi emberek pusztítottunk ki az erdők irtásával és a hülye háborúkkal.És vannak szerintem melyek buta kíséretekből alakultak ki még,ha a létezésükre nincs is bizonyíték. Én azt mondom,ha már valami halott az nyugodjon is tovább békében. Maradjunk a horror filmeknél és ennyi!

J-rex 2011.08.28. 16:40:50

Elhiheted,h nem szabadon rohangálnának.Valószínűleg elsőnek csak laborokban vizsgálnák őket.Aztán szerintem egy rezervátumot hoznának létre,majd később kerülhetne 1-1 példány a nagyobb állatkertekbe látványosságként.egyébként több hasznosítási módjuk is lehetne.
Honnan tudod,h nem termeltek-e olyan anyagokat amelyek mondjuk gyógyítják a rákot?vagy mondjuk finom a húsuk?

Esprit 2011.08.28. 19:10:08

Tudod az a vicc,hogy sok élőlény ép a húsa miatt pusztult ki. És párat feltámasztani ezért? Hát nem is tudom! A másik. Jó tudom,hogy csak film,de a J.P. sem volt ép a legbiztosabb. Én csak azt mondom,hogy nem hiszem,hogy jó ötlet az,ha az ember Isten-t akar játszani!A rák gyógyításról pedig annyit,hogy már jó pár állat eset áldozatul ennek! Mondjuk nem értem,hogy miért ép az állatoknak kell minden kísérletet megszenvedni?

J-rex 2011.08.29. 17:27:49

Nem azt mondtam h ezért kéne feltámasztani h megegyük csak példálóztam.Elsősorban azért fogják,hogy megmutassák h meg tudják csinálni.Plusz mivel ritkaság lesz sokat lehet majd vele keresni azzal h sokan lesznek rá kíváncsiak.
Személy szerint pedig azért örülök,mert fontos számomra a biodiverzitás.

Esprit 2011.08.31. 19:04:31

Oké! Értem és bocsi! Nem dühíteni akartalak! Még egyszer elnézést kérek!

maskedmagicianfan · http://kriptozoologia-kitalalt.blogspot.com/ 2011.09.02. 14:44:40

Csak úgy klónozhatnak dinót, ha találnak ép DNS-t. Ám ez nem könnyű ám! A dinók nem fagyhattak úgy be, mint egy mamut, hiszen azóta már rengeteg jégkorszak volt, hogy a dinók kihaltak, és ha be is fagyott egy, már tuti kiolvadt, és megkövült. És ugye mindenki tudja, kövületben nincs ép DNS. De a szúnyogos dolog, mint a Jurassic Park-ban, szerintem szintén lehetetlen. 65 millió éven át őrizheti a dnst? Ráadásul, ha jukat fúrnak bele, és levegővel érintkezik, tönkremegy a DNS.
süti beállítások módosítása